Mam kilka spraw spraw do rozwiązania - dziwnych spraw
Miałem do wymiany czujnik temp ten 4 pinowy ten co wskazuje temp płynu chłodzącego.
I tak wymieniłem go i o dziwo zaczęły grzać świece żarowe bo przy przekręceniu kluczyka na zapłon spiralka się pali z 8 sek a przed wymiana nawet się nie paliła 0,5 sek. Tylko dziwne bo na dworze jest 20 stopni a świece żarowe zaczynają grzać jak jest poniżej 5 (w ziemie też mi się nie paliła spiralka).
2 sprawa to czujnik esp, zaczęła się palić ta kontrolka na zegarach od razu przy pierwszym przekręceniu kluczyka na zapłon się zapaliła i przy odpaleniu silnika nie gaśnie - może dlatego ze wyleciało mi troszkę płynu chłodniczego i chlapło na czujnik ale sam nie wiem.
aż wreszcie 3 sprawa - bardziej drastyczna
 jak jadę sobie np 60 i puszczam gaz do przy redukcji biegu dość mocno szarpie i w sumie auto się tak zachowuje jak bym miał leciutko wciśnięty hamulec,  tak jak by te esp coś go blokowało.
 jak jadę sobie np 60 i puszczam gaz do przy redukcji biegu dość mocno szarpie i w sumie auto się tak zachowuje jak bym miał leciutko wciśnięty hamulec,  tak jak by te esp coś go blokowało.Wszystko się to dzieje zaraz po wymianie owego czujnika.
Wszystkie rady mile widziane
 Z góry dzięki za pomoc.
 Z góry dzięki za pomoc.Trzymajcie się

Ja wymieniałem na ORI i zadnego z wyzej opisanych problemow nie mialem.
 Ja wymieniałem na ORI i zadnego z wyzej opisanych problemow nie mialem.