W imieniu znajomego szukam pomocy, podpowiedzi, wsparcie duchowe też się przyda.
taka oto historia;
kupując mojego obecnego avanta 'telepało' kierownicą przy hamowaniu, auto było na alu felgach firmy krzak. Pomyślałem nic tylko tarcze, wymieniłem 4 tarcze wraz z klockami.
Po 20km delikatne drżenie na początku, przerodziło się w coraz mocniejsze... przetoczyłem tarcze na aucie, sytuacja się znów ta sama, delikatne drżenie na początku, przorodziło się w coraz mocniejsze... zmieniłem tarcze na TRW wraz z nimi inny komplet alu felg... efekt jak wyżej, znow zaczeło telepać, przetoczenie tarcz na aucie i tym razem założyłem koła stalowe z tymi samymi oponami co na alu. efekt 700km i zero drżenia, kupiłem ori alu speedline 15' 150km i znów telepanie w kierownicy.
I tu moje pytanie. dlaczego mój avant nie może jeździć na felgach alu?? nie rozumiem tego nie pojmuje, i naprawde, uwierzcie mi że nie mam sił.... Avant sprawuje mi sie bardzo dobrze i chcialbym troche nim pojeździć. ale te bicie nie daje mi spokoju i spędza sen z powiek