Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6] Problem z elektryka

Elektryka
ODPOWIEDZ
sim0n
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C6] Problem z elektryka

Post autor: sim0n » 17 kwie 2011, 01:22

Witam!

Mam powazny problem z elektryka, zaczne od samego poczatku:

wczoraj bylem w serwisie cb zeby przedluzyc kabel od anteny, facet zrobil wszystko u siebie w kanciapie i wszystko gralo do momentu jak po zamontowaniu anteny i podlaczeniu do radia cb odpalilem samochod. Mimo iz mialem 3/4 zbiornika paliwa wskazowka byla na samym dole wskazujac pusty bak, zasieg do przejechania wynosil 0 km, co dziwne po odjechaniu komputer srednie spalanie, chwilowe spalanie itp wskazywal prawidlowo. Po przyjechaniu do domu sprawdzilem wszystkie bezpieczniki od strony kierowcy,pasazera i w bagazniku (jak sprawdzalem ktorys w bagazniku chyba 10 albo 15 amperowy delikatnie zaiskrzylo przez sekunde(nie wiem czy to istotne bo iskra byla prawie niewidoczna)) po sprawdzeniu wszystkich bezpiecznikow, ktore byly wszystkie w porzadku, wyswietlacz MMI przestal dzialac (w ogole nic nie wyswietla) i nie dziala radio,navi itp. Po krotkiej przejazdzce na zegarze pojawila sie lampka wylaczenia ESP i nie moglem wlaczyc ESP ale po minucie wszystko zgaslo i przycisk od ESP dziala prawidlowo.

i teraz moje pytanie: co robic ???

podkreslam ze historie z cb podalem bo od tego sie wszystko zaczelo ale watpie w to ze to ma jakies znaczenie bo radio cb dziala prawidlowo i facet przedluzyl kabel na moje oko profesjonalnie(przedluzyl=wymienil na dluzszy). Wydaje mi sie ze to byl glupi zbieg okolicznosci :/

jestem z wielkopolski okolice Kalisz-Konin-Koło,polecicie jakiegos fachowca ktory zalatwi ten problem? nie chcialbym zawitac w serwisie audi :/

jakies pomysly albo sposob jak zalatwic problem ?

z gory dzieki za pomoc

Funosek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Funosek » 17 kwie 2011, 01:30

MMI tak ma, że po wyjęciu bezpiecznika musi się poprzekomarzać. W każdym razie jeśli po kilku(nastu) minutach nadal nie działało - jesteś pewien, że włożyłeś bezpiecznik od MMI (u mnie znajduje się on w bagażniku w tej jaśniejszej skrzynce) na swoje miejsce? A może to przy tym bezpieczniku poszła iskra i coś się po prostu popsuło?

W przypadku mojego autka po wyjęciu bezpiecznika od MMI wyświetlacz teoretycznie działał - po naciśnięciu pokrętła od głośności system próbował się włączyć i po kilku(nastu) sekundach wszystko gasło. Czy u Ciebie jest podobnie, czy ekran w ogóle nie daje znaku życia?

Awatar użytkownika
Arrni
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Arni
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Arrni » 17 kwie 2011, 08:09

wyciagales bezpieczniki na wylaczonym zaplonie i wylaczonym MMI czy grala muza a ty bawiles sie ?? a najlepiej jak bys podskoczyl do Fenomalnego gosc blisko Ciebie mieszka a ma duze pojecie o tych niuniach :)

sim0n
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sim0n » 17 kwie 2011, 10:33

iskra (naprawde prawie niewidoczna) poszla w bezpiecznikach bagaznika jak kluczyk byl w stacyjce tylko kurde niepamietam czy radio nie byl wlaczone ale raczej nie, po iskrze wyjalem szybko kluczyk. MMI nie reaguje na nic na zadne guziki i pokretla bo juz sprawdzalem, po wlozeniu kluczyka jest ciemny i nie odpala sie w ogole :/ gdzie Fenomenalny mieszka ? jakis namiar macie na niego ?

krzycho2626
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Silnik: 3.0 220KM
Skrzynia: S-tronic

Post autor: krzycho2626 » 17 kwie 2011, 15:59

Jak dalej nie znajdziesz rozwiązania to dam Ci namiary na dobrego elektryka w Kaliszu lub Ostrowie Wlk. Pozdro!!
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! :)

sim0n
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sim0n » 17 kwie 2011, 23:03

fajnie by bylo jakbys je od razu podal

krzycho2626
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Silnik: 3.0 220KM
Skrzynia: S-tronic

Post autor: krzycho2626 » 18 kwie 2011, 17:17

Ostrów Wlkp. ul. Okopowa 5 Piotr Lisiecki 62 735-12-80
Kalisz ul. Romańska 97 tel. 602-688-774 62 762- 35- 86 Sylwester Sobczak
Oboje robią poprawki po serwisie audi Ignaszak Kalisz.

Mam nadzieje ,że coś pomogłem i jak tylko autko naprawisz to daj znać <luzik>
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! :)

sim0n
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sim0n » 18 kwie 2011, 23:13

dzieki wielkie za kontakt. powiedz mi jeszcze co masz na mysli robia poprawki po ignaszaku ?:) jakie poprawki ?

[ Dodano: 2011-04-21, 07:56 ]
jednak padlo na serwis audi i okazalo sie ze dwie wiazki paliwa sa do wymiany (podobno znany problem w audi A6C6) producent przy takich objawach jak brak wskazania poziomu paliwa zaleca wymiane starych wiazek na swiatlowody. Drugi problem ktory wyszedl to akumulator na wymarciu :) wszystko razem z diagnostyka i restartem MMI slono kosztowalo :/ po dobrym ukladzie z panem ktory pracuje w audi wyszlo 2000zl :/ nie wiem czy dobrze zrobilem czy nie ale wiazek sam bym nie wymienil... :/ wszystko dziala jak nalezy :)

pzdr

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja