[ A6 C4 Tdi] Chip allegro ael
-
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C4 Tdi] Chip allegro ael
witam wszystkich.chce założyć chip dostępny na allegro(zaprogramowane kości za 200zł) i prosze o porady co i jak po kolei trzeba zrobić.jeśli ktoś już to robił bede wdzieczny za info.jak rozebrać komputer itd. z góry dzieki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
a ja u tych panów będę robił chipa
http://allegro.pl/chiptuning-audi-100-a ... 85833.html
tyle że mam ich na miejscu w Przemyślu, są sprawdzeni, kilku znajomych skorzystało z ich usług i po 2 latach użytkowania nadal są zadowoleni
najlepiej jest oczywiście przyjechać osobiście, panowie zrobią logi i powiedzą czy jest sens robić chipa czy nie
naturalnie za innych sprzedawców na allegro nie jestem w stanie zagwarantować
http://allegro.pl/chiptuning-audi-100-a ... 85833.html
tyle że mam ich na miejscu w Przemyślu, są sprawdzeni, kilku znajomych skorzystało z ich usług i po 2 latach użytkowania nadal są zadowoleni
najlepiej jest oczywiście przyjechać osobiście, panowie zrobią logi i powiedzą czy jest sens robić chipa czy nie
naturalnie za innych sprzedawców na allegro nie jestem w stanie zagwarantować
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL 

-
- Forum Audi A6 / A7
wlasnie dzisiaj panowie przeczytalem wasz temat i powiem ze te chlopaki w przemyslu maja pojecie o tym co robia widzialem samochody ktore robili i nikt nie narzeka ja tez bede u nich robil moje autko tylko proponuje jechac o nich na miejsce zeby zrobili logi i zrobili prgram do twojego auta a nie gotowca bo to roznie bywa pozd 

- sebastian855
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sebek
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
panowie nie mowimy tu o jakims chipowaniu wolnossaka bo to raczej nie mozliwe ale o tzw odblokowaniu fabryki jak to mowia czyli w miejsce org kosci w kompie wstawiaja program zrobiony na bazie org tylko bez pewnych blokad a jezeli chcecie pogadac o tym co oni dokladnie robia na allegro jest nr tel i mozna pogadac odpowiedza napewno na wszystkie pytania tylko nie wiem czy ogarna temat czajnika z chin ale zawsze mozna zapytac pozd
Re: Chip allegro ael
na 99% masz podstawki w sterowniku , wiec wyjmujesz sterownik spod nog pasazera,odginasz zaczepy i robierasz sterownik na dwie czesci , wyjmujesz z podstawek kosci [patrz jaki numer kosci w jakiej podstawce] i wkladasz te ze zmienionym programem,skladasz spowrotem i trzymasz kciuki zeby auto odpalilo ...sebastianix pisze:witam wszystkich.chce założyć chip dostępny na allegro(zaprogramowane kości za 200zł) i prosze o porady co i jak po kolei trzeba zrobić.jeśli ktoś już to robił bede wdzieczny za info.jak rozebrać komputer itd. z góry dzieki
to tyle z montazu , a co do samych kosci z allegro, to niestety w 99% sa to programy bardzo kiepskiej jakosci , fakt podnoszace w jakims stopniu moc i moment ale nie w taki sposob w jaki to powinno byc zrobione , poza tym zanim cos bedziesz w aucie zmeinial zrob podstawowa diagnostyke Vag'iem w celu sprawdzenia pobieznie czy auto trzyma fabryczne parametry ...
to tyle, jak masz jakies pytania to pytaj ...
197PS/400Nm - powered by edc-tuning.pl