Mianowicie mam taki spory problem z moja audiczka nie chce odpalać tak jak sie należy:/ silnik zimny (świece grzeją ) pali za 2 przegrzaniem na dotyk. silnik gorący tez pali na dotyk. natomiast jest straszny problem gdy jest ni zimna ni ciepła:/ widziałem podobny temat ale kolega rozwiązał go ustawieniem kąta wtrysku.
Ale w moim przypadku chyba to nie jest to:/ zrobiłem logi (myślę ze dobrze). Jeśli chodzi o osiągi to jest wszystko raczej ok. w sumie nie mam długo tego ale wujek mówił ze jest mocniejsza niż jego. Spalanie raczej zadowalające przy mojej jeździe tak 6+ litra. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich. Jeśli chodzi jeszcze o termostat to temperatura 85.8 . Jeszcze co zauważyłem to na monitorze kont wtrysku zmieniał swoja wartość, leciał raczej w dół, na tych moich logach jest to raczej nie widoczne.
Swiece tez sprawdzilem, nie wykrecalem ich ale wzialem zbadalem miernikiem. wygldaja dobrze:/ z tego co czytalem to kat wlasnie powinien byc na okolo 1 ATDC. wiec sadze ze wartosc 0,4 mozna uznac za poprawna. troszke boje sie o ta zasrana pape bo kilka razy slyszalem ze lubi sie sypac, ale to bylo w silnikach 150kM. Dlatego napisalem tutaj moze ktos mial cos takiego. Widze tez ze silnik jest ulany kolo wezykow od wtryskow, ale sadze ze to nie rozwarze mojego problemu:/