![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif) . Dostałem w "spadku" całkiem przyjemne Audi C4 z silnikiem ACE i mam z nim drobne problemy. Silnik wpada w dziwne wibracje, nie ma mocy (mam jakieś porównanie z ABC, niby o 10 koni mniej ale i o 100 kg lżejszy ), obroty raczej nie falują, po prostu spadają poniżej 750 na biegu jałowym albo, co rzadko, utrzymują się na poziomie około 1500. Podczas przyspieszania potrafi szarpać. Nie ma znaczenia czy jadę na gazie czy Pb, na benzynie są te same objawy tylko auto jeszcze bardziej przymulone.
 . Dostałem w "spadku" całkiem przyjemne Audi C4 z silnikiem ACE i mam z nim drobne problemy. Silnik wpada w dziwne wibracje, nie ma mocy (mam jakieś porównanie z ABC, niby o 10 koni mniej ale i o 100 kg lżejszy ), obroty raczej nie falują, po prostu spadają poniżej 750 na biegu jałowym albo, co rzadko, utrzymują się na poziomie około 1500. Podczas przyspieszania potrafi szarpać. Nie ma znaczenia czy jadę na gazie czy Pb, na benzynie są te same objawy tylko auto jeszcze bardziej przymulone. No i jeszcze kwestia grzejącego się kolektora wydechowego (chyba) bo jak przejadę trasę o długości około 15-30 km i gaszę silnik to słychać jak metal stygnie <szok>.
Silniczek krokowy w drodze, kabel do vag'a w drodze...
A tu Kody błędów:
525 Lambda Sonda-G39
brak sygnału - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY
516 Styki biegu jałowego -F60
przerwa lub zwarcie do plusa

.
  .