Witam Kolegów.
Zrobil mi się taki problem że nie slychać pompy paliwa przy włączaniu zapłonu a co za tym idzie nie daje rady uruchomić auta na benzynie.Stało to się nagle.Kilkanaście razy odpalałem dziś auto i nie było problemu odpalało na benie i przełączało się na lpg.Teraz odpala tylko na lpg.Mógł się przepalić jakić bezpiecznik pompy czy poprostu pompa padła nie dając wcześniej nic znać że już się kończy?
[A6 C4 2.6 '94 + lpg]Nie słychać pompy paliwa.
-
- Forum Audi A6 / A7
Sprawną pompę słychać bardzo cicho, jak Twoja już wyła i głośno ją słyszałeś to właśnie to już była oznaka 
Zobacz najpierw czy paliwo dochodzi, odkręć rurkę od filtra paliwa bo tam najlepszy dostęp i załącz zapłon, zobaczysz co się będzie działo.
Jak nic nie poda to wyjmij pompkę i załącz na krótko, zobaczysz czy chodzi, wymontowanie pompki to 10 minut roboty

Zobacz najpierw czy paliwo dochodzi, odkręć rurkę od filtra paliwa bo tam najlepszy dostęp i załącz zapłon, zobaczysz co się będzie działo.
Jak nic nie poda to wyjmij pompkę i załącz na krótko, zobaczysz czy chodzi, wymontowanie pompki to 10 minut roboty

Hmm żeby tak nagle padła
raczej nie możliwe. Ja bym prędzej powiedział że napięcia niema
Miałem problemy z pompami i tak w B2 mi gdzieś napięcie znikło, najpierw się zrobiło bez tego przekaźnika od pompy, czyli po przekręceniu zapłonu trzeba było od razu odpalać bo cały czas było ciśnienie i by rozwaliło układ, później po jakimś czasie podłączyłem na starą instalacje i śmigało
A w C3 miałem problemy z pompą ponieważ kupiłem jedną chińską która po krótkim czasie zaczła wyć aż w końcu było za małe ciśnienie i dupa blada, na reklamcje poszła dostałem drugą chodziła trochę dłużej ale po czasie zaczęła głośniej pracować, to kupiłem ori Boscha zregenerowaną od Serwis Pomp w Brzegu i chodziła aż miło
Sprawdź czy dochodzi napięcie najpierw. Nową pompe też słychać jak podaje
tylko cicho 

Audi A6 Avant 3.0TFSI 

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Więc pompe szlag trafił.Poszło gdzieś zwarcie i spaliła się.Teraz poszukuję pompy.Dobrej używki.
Na tej aukcji jest taki zestaw:
http://moto.allegro.pl/pompa-paliwa-aud ... 42123.html
Mechanik twierdzi że zepsuła się ta pompka na wężu i w tym białym koszyku.Ale na moje to w tym koszu nie ma żadnej pompki.Nie wiem co mam o tym myśleć.Karze mi kupić taki właśnie komplet.
Na tej aukcji jest taki zestaw:
http://moto.allegro.pl/pompa-paliwa-aud ... 42123.html
Mechanik twierdzi że zepsuła się ta pompka na wężu i w tym białym koszyku.Ale na moje to w tym koszu nie ma żadnej pompki.Nie wiem co mam o tym myśleć.Karze mi kupić taki właśnie komplet.