Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4 2.6 '94 + lpg]Nie słychać pompy paliwa.

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Stuczekjan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4 2.6 '94 + lpg]Nie słychać pompy paliwa.

Post autor: Stuczekjan » 29 mar 2011, 16:19

Witam Kolegów.
Zrobil mi się taki problem że nie slychać pompy paliwa przy włączaniu zapłonu a co za tym idzie nie daje rady uruchomić auta na benzynie.Stało to się nagle.Kilkanaście razy odpalałem dziś auto i nie było problemu odpalało na benie i przełączało się na lpg.Teraz odpala tylko na lpg.Mógł się przepalić jakić bezpiecznik pompy czy poprostu pompa padła nie dając wcześniej nic znać że już się kończy?

Domel88
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Domel88 » 29 mar 2011, 20:46

Sprawną pompę słychać bardzo cicho, jak Twoja już wyła i głośno ją słyszałeś to właśnie to już była oznaka ;)
Zobacz najpierw czy paliwo dochodzi, odkręć rurkę od filtra paliwa bo tam najlepszy dostęp i załącz zapłon, zobaczysz co się będzie działo.
Jak nic nie poda to wyjmij pompkę i załącz na krótko, zobaczysz czy chodzi, wymontowanie pompki to 10 minut roboty :)

Awatar użytkownika
garo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: garo » 29 mar 2011, 21:50

Hmm żeby tak nagle padła :| raczej nie możliwe. Ja bym prędzej powiedział że napięcia niema <uoee> Miałem problemy z pompami i tak w B2 mi gdzieś napięcie znikło, najpierw się zrobiło bez tego przekaźnika od pompy, czyli po przekręceniu zapłonu trzeba było od razu odpalać bo cały czas było ciśnienie i by rozwaliło układ, później po jakimś czasie podłączyłem na starą instalacje i śmigało :) A w C3 miałem problemy z pompą ponieważ kupiłem jedną chińską która po krótkim czasie zaczła wyć aż w końcu było za małe ciśnienie i dupa blada, na reklamcje poszła dostałem drugą chodziła trochę dłużej ale po czasie zaczęła głośniej pracować, to kupiłem ori Boscha zregenerowaną od Serwis Pomp w Brzegu i chodziła aż miło <lol> Sprawdź czy dochodzi napięcie najpierw. Nową pompe też słychać jak podaje :p tylko cicho <lol>
Audi A6 Avant 3.0TFSI ;)

Stuczekjan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Stuczekjan » 30 mar 2011, 16:01

[quote="garo"Nową pompe też słychać jak podaje :p tylko cicho <lol>[/quote]

U mnie było ją słychać tylko przy przekręceniu zapłonu tylko chwilkę i cicho.Teraz poprostu nic.Mam już pompę od A6 z silnikiem 2.8 i będę kombinował.Najgorsze jest to że muszę butle od LPG odkręcać.

Domel88
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Domel88 » 30 mar 2011, 20:43

jak masz butle za siedzeniami to faktycznie więcej dłubania ale inaczej nie sprawdzisz.
Patrzyłeś to co ci pisałem wcześnie czy paliwo daje np na filtr?
zanim zamienisz to sprawdź na krótko bo może pompa dobra

Stuczekjan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Stuczekjan » 01 kwie 2011, 19:57

Więc pompe szlag trafił.Poszło gdzieś zwarcie i spaliła się.Teraz poszukuję pompy.Dobrej używki.
Na tej aukcji jest taki zestaw:
http://moto.allegro.pl/pompa-paliwa-aud ... 42123.html
Mechanik twierdzi że zepsuła się ta pompka na wężu i w tym białym koszyku.Ale na moje to w tym koszu nie ma żadnej pompki.Nie wiem co mam o tym myśleć.Karze mi kupić taki właśnie komplet.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja