Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6 C5 AVF avant

Prezentacja w/w aut.
Awatar użytkownika
marcin_tdi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcin_tdi » 30 mar 2011, 08:01

sadzik65439 pisze:soft bez hamowania?????????????
brak slow.....
rozwiń :)
czy jesteś kolejną osobą która uważa że auto musi być shamowane ?
niby po co wytłumacz mi to ? :)
AVF + prawie jak RS6

gość_

Post autor: gość_ » 30 mar 2011, 08:16

marcin_tdi pisze:czy jesteś kolejną osobą która uważa że auto musi być shamowane ?
niby po co wytłumacz mi to ?
kolego cz Ty postradales zmysly?
Po co?????
Po to zeby sprawdzic w jakiej kondycji jest auto przed hamowaniem i na ile mozna mu koksu dowalic
mozesz miec 15 letnie auto w stanei niemal idelanym mechanicznie albo 5 letnie, ktore bedzie sie nadawalo do wymiany silnika czy innych podzespolow
Ogolnie szkoda mi slow na ludzi ktorzy zmieniaja mape bez hamowania auta
Przeciez kazda mapa powinna byc ustalana indywidualnie
No ale Ty pewnie znasz sie lepiej buhahahaha

Awatar użytkownika
marcin_tdi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcin_tdi » 30 mar 2011, 08:34

sadzik65439 pisze:kolego cz Ty postradales zmysly?
nie
sadzik65439 pisze:Po to zeby sprawdzic w jakiej kondycji jest auto przed hamowaniem i na ile mozna mu koksu dowalic
mozesz miec 15 letnie auto w stanei niemal idelanym mechanicznie albo 5 letnie, ktore bedzie sie nadawalo do wymiany silnika czy innych podzespolow
soft napisałem sam na podstawie logów. w aucie założę się że wszystko jest lepiej ustawione niż u Ciebie...
sadzik65439 pisze:Ogolnie szkoda mi slow na ludzi ktorzy zmieniaja mape bez hamowania auta
Przeciez kazda mapa powinna byc ustalana indywidualnie
No ale Ty pewnie znasz sie lepiej buhahahaha
a zmieniałeś tą mapę sam, że masz takie doświadczenia ? Pragnę Ci przypomnieć że hamownia pokaże Ci prawie wszystko to co logi tylko trzeba to umieć czytać - dla mnie to tylko cyferki. i oczywiście że soft powinien być napisany pod konkretne auto - tak też jest.
mało tego zrobiłem już kilka fur i wszyscy śmigają zadowoleni już prawie 2 lata także Twoje argumenty są dla mnie za słabe. Nie pamiętasz jeszcze czasów jak Rogal stroił auta na parkingu i jeździły... zgodzę się tylko z jednym - hamownia jest wygodniejsza bo nie trzeba zapindalać i robić conajmniej 4kowych logów co chwilę a reszta to dla mnie narazie takie pogaduchy - żadnych konkretów.

no ale temat o felgach jest bardziej jak o softach - kolego sadzik65439, nie chcę się kłucić z Tobą więc luz - po prostu mam inne zdanie - może podjadę na hamownię jak będzie chwila dla własnej ciekawości co wyszło ale na mus nie widzę takiej potrzeby. 10tys km zrobione i wszystko ma się dobrze :)
AVF + prawie jak RS6

gość_

Post autor: gość_ » 30 mar 2011, 08:39

marcin_tdi pisze:w aucie założę się że wszystko jest lepiej ustawione niż u Ciebie...
niby skad ta pewnosc?
marcin_tdi pisze:Nie pamiętasz jeszcze czasów jak Rogal stroił auta na parkingu i jeździły
za to ty napewno je pamietasz :)
marcin_tdi pisze:mało tego zrobiłem już kilka fur i wszyscy śmigają zadowoleni już prawie 2 lata
powininenes interes rozkrecic i zrobi konkurencje rogalowi
marcin_tdi pisze:no ale temat o felgach jest bardziej jak o softach
temat jest o calym aucie a nie tylko o felgach wiec mozemy dyskutowac o wszystkim co z autem zwiazane

Awatar użytkownika
marcin_tdi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcin_tdi » 30 mar 2011, 09:03

kolego luz. jestem mechanikiem i zajmuję się tylko grupą VAG stąd pewność bo na bieżąco sprawdzam wszystko i poniekąd właśnie konkurencją Rogala i nie tylko. Jak będę miał wykres to wstawię go tutaj na pewno.
AVF + prawie jak RS6

mysza
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mysza » 30 mar 2011, 09:16

to moze mi programik zrobisz <szok> <radocha>

bez hamowania <brawo>

Awatar użytkownika
marcin_tdi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcin_tdi » 30 mar 2011, 09:33

mysza, nie widzę problemu.

oczywiście wiem że ciężko będzie mi się przebić gdyż jestem tu nowy na tym forum i jeszcze chcę Wam wcisnąć że można robić softy bez hamowni. nie dziwię Wam się w sumie. Jak już pisałem - dla mnie to tylko cyferki - co Ci po tym że masz 170PS bo tyle wychodzi 130pd po sofcie jak turbo ładuje Ci 1,6 B ? chyba lepiej zrobić 160 na normalnym doładowaniu. Każdy silnik inaczej reaguje na takie same mapy. I teraz hamownia mi powie jakie wartości są w dolocie, jaki boost, jak się rozrząd zachowuje ?
ważniejsze są logi jak kreski - takie moje zdanie.
AVF + prawie jak RS6

mysza
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mysza » 30 mar 2011, 09:36

a ile z mojego cuda da rady zrobic 3.0tdi :)

Awatar użytkownika
marcin_tdi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcin_tdi » 30 mar 2011, 09:40

porównywalnie do Twoich kolegów którzy mają takie same silniki.

[ Dodano: 2011-05-30, 09:05 ]
żeby nie było że już totalnie stoję w miejscu to wstawię nową fotkę.
Obrazek

moje przednie SPOWALNIACZE się skończyły a za bardzo dobre pieniążki wpadły mi w ręce hebelki od 2,7 BiT
powiem krótko, Motul rbf 660, tarcza 320mm na 2 tłoczkach daje fajne odczucia, auto hamuje a nie spowalnia.
AVF + prawie jak RS6

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja