MisiuF1 a halogen nie ma homologacji o tuz ma więc chodzi tylko a zamianę źródła światła na bardziej energooszczędne i przepinowanie momentu włączenia i tyle
nikt jeszcze za to dowodu nie stracił
ma homologacje jako halogen a nie lampa do jazdy dziennej, to taka mała subtelna różnica
oczywiście w przypadku nowych aut są auta, które mają i taka i taką homologacje na kloszu, np. Octavia II FL
ÂŚwiateł dziennych można używać zamiast obowiązkowych świateł mijania w warunkach normalnej przejrzystości powietrza, od świtu do zmierzchu. Na kloszu lampy musi widnieć oznaczenie RL.
MisiuF1 i tu się zgodzę precyzyjnie i konkretnie ja powiem ze swej strony że jeszcze nikt z mojej strony nie stracił dowodu za takie przeróbki, nikt z moich kolegów również nie poluje na coś takiego ale jak widzimy choinkę która ma wszystko włączone co się da
to rozpoczynamy rozmowę na temat oszczędności prądu i gość kierowany jest na stację diagnostyczną
censored ja ich nie wprowadzam w błąd po prostu stwierdzam fakt że tak jest obecnie robione i ogólnie przyjęte podejrzewam że w twoim przypadku poza halogenami przednimi świecił jeszcze tył i dlatego skończyło się mandatem
bart3k, to prosta sprawa. otwierasz skrzynke bezpiecznikow i patrzysz miernikiem gdzie pojawia sie napiecie po wlaczeniu zaplonu. Ja osobiscie podlaczylem Swiatła do jazdy dziennej pod bezpiecznik swiatel mijania lub halogenow (i to swiatla i to dlatego podpialem w tym bezpieczniku.)
Czy ktoś to zamontował, też myślę nad tym pomysłem. Czy zamontował już ktoś w miejsce halogenów LED-y okrągłe?? Jak ktoś się skusił to poprosiłbym o fotki.
Odrazu zaznaczę że nie interesują mnie durne przepisy. Nie żyjemy na wyspach i dla mnie nie ma najmniejszego uzasadnienia przepis o obowiązku jeżdżenia na światłach.