Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5]nie działa ABS

Zawieszenie
bibi47
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bibi47 » 13 wrz 2008, 09:35

Wszystko fajnie się wam wyświetla co jest nie tak, a mi nie:( kupiłem samochód ok 3 tygodnie temu, wszystko fajnie hamulce( klocki, tarcze, wymieniłem, hamulce odpowietrzyłem) wstaje dziś rano patrzę, że jest mokro. Stwierdziłem, że sobie pojeżdżę a przy okazji sprawdzę ABS.
Pierwsze podejście: prędkość 50 km/h, nawierzchnia mokra, pedał hamulca w podłogę, w efekcie koła się blokują i sunę tępo przed siebie :(
Drugie podejście: prędkość 70km/h, nawierzchnia morka, pedał hamulca w podłogę, w efekcie koła się blokują:/
Trzecie podejście: prędkość 80 km/h, nawierzchnia sucha, pedał w podłogę> pisk opon, dym, koła również zblokowane:((((
Dodam, że żadne kontrolki mi się nie palą, na głównym wyświetlaczu jest OK!!
Co to może być ???? proszę o POMOC!!! Czekam na wszystkie opinie, sugestie.
Pozdrawiam

gajowy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gajowy » 27 mar 2011, 23:13

czesc jestem nowy tu na forum.mialem problem z abs-em a ze mieszkam obecnie za granica wiec nieba takich magikow jak sa w Polsce wiec dzieki temu forum naprawilem swoj abs!!wyslalem sterownik do inowroclawia ale to niepomoglo wiec musialem kupic pompe udalo mi sie na allegro 245zl i po wymianie pompy wszystko smiga az milo!!!!!dzienki wielkie za podpowiedzi itp.pomogly!!!pozdrawiam
lewandowski

Kaszeszczuk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mi hał
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Kaszeszczuk » 20 sie 2011, 13:32

Mi czasami zaświecają się kontrolki ABS i ESP i miga wykrzyknik.
W sterowniku zapisuje się błąd:
Please check DTC Memory of Engine Controlle

Ale innych błędów nie ma. Czujniki absu działają wszystkie jednakowo.
Objawy są takie, że czasami załącza się pompa abs jakby chciała "dopompować powietrze.

Jak zadzwoniłem do jednego speca to powiedział, że to problem z pamięcią i trzeba sterownik wymienić, że nie da się naprawić. Ale teraz nie wiem czy diagnoza nie była tylko na podstawie słowa "memory" w treści błędu.
A6 C5 2,4 v6, Peugeot 508 i powrót do Audi a6 c7:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja