Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] 1,9 TDI one & only darkgreen

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
mital
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] 1,9 TDI one & only darkgreen

Post autor: mital » 26 mar 2011, 17:22

Jakiś czas temu nabyłem limuzynkę 1,9 TDI, jeżdżę z przyzwyczajenia dieselkami i zawsze myślałem że 1,9 jest ok ale do a3, i że na taką masę to za mało ale wsiadłem do tej i albo się postarzałem albo akurat na zdrowy egzemplarz trafiłem bo bardzo fajnie jeździ...
Człowiek od którego kupiłem na prawdę o niego dbał... poprzedni chyba też... tak się udało że ma autentyczny lakier, przebieg być może też 260kkm jeździ jak nowy ;) To moje 3cie audi, wcześniej A6c4 2,5 TDI, potem A4 avant TDI (za lekki był). Nigdy nie byłem fanem tego koloru więc chyba się postarzałem jednak bo teraz mi się bardzo podoba...

Przedstawiam Wam moją naturalnie zieloną cepiątkę:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 22:38 przez mital, łącznie zmieniany 1 raz.

gość_

Post autor: gość_ » 26 mar 2011, 18:15

zadbana sztuka ale jak dla mnie chrom z grilla i drewienko na nie :)

Awatar użytkownika
M0NEER
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: M0NEER » 26 mar 2011, 18:42

mital, gratki!
Na moje jakoś dziwnie wysoko osadzony... Allroad to nie jest przecież :p

Awatar użytkownika
eneron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Post autor: eneron » 26 mar 2011, 19:04

Kolorek bardzo ładny <okok> mam taki sam :) Szczególnie gdy się ładnie autko nawoskuje to w pełnym słońcu naprawdę wygląda elegancko <okok> <luzik>
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem

Awatar użytkownika
hoopek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Daniel
Rocznik: 1998
Silnik: 1.8T AWT 150KM
Napęd: FWD
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: hoopek » 27 mar 2011, 21:27

Kilka modów i będą ludzie. :) Na początki zdemontuj te świecidełka z grila, zarzuć większe koło a z kołem chociażby springi, blendę na polifta, ledy na pupkę no i pomyśl coś z tym kredensem, bo szpetnie wygląda.

mital
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mital » 30 mar 2011, 20:01

...hehe - skoro jakieś sugestie są to pociągnę temat.

drewienka - jak wszystko kwestia gustu, ale nie wiem czy to właśnie one nie spowodowały że go kupiłem. Mam dokumenty zakupu auta i za "te drewienka" właściciel zapłacił dodatkowo 5 000 DM (marek niemieckich= koło 10tyś PLN czyli połowa wartości auta dzisiaj) <mysli>
I powiem Wam - szanuję tego gościa - jak dla mnie nie ma ładniejszych, są piękne i w pięknym stanie, ponieważ jest to surowe drewno pociągnięte tylko delikatnym matem ciężko na nim zrobić rysę... czego nie można powiedzieć o drewienkach z grubym lakierem. Na pewno nie da się tego porównać z pseudo-carbonem IMHO :) ÂŁadnie się łączą z kolorem.

Koła teraz na zdjęciu są 15" zima ale poprzedni właściciel dał mi też komplet 16" (taki sam wzór <zalamka> ) I fakt że te koła wyglądają żeby nie powiedzieć za dużo to powiem lekko nudne. Ale żeby narysować cały obraz poprzedniego właściciela co miało nie mały wpływ na stan auta, wszystkie 8 kół to nowe opony Good year. 4sztuki kupił przed Tą zimą a lato kupił przed latem. Więc za bardzo się na te koła obrażać nie mogę... ale jakby ktoś się chciał zamienić na letnie 16tki (ktoś sobie je wezmie na zime) to ja chętnie na lato sobie kupię coś lepszego. Pełna zgoda Panowie - design C5 zasługuje na lepsze koła... tutaj można coś pomyśleć.

zawieszenie... niestety Wrocław - nic nie zmienię w tej kwestii, gdyby się dało to bym przełożył od Mercedesa 124, silnik 3,0D bez turbo też jakby się dało. (jestem fanem mercedesa do czasów upadku muru berlińskiego) - dygresja mała, no ale mercedes już nie umie robić aut więc jeżdżę audi ;)
Zawodowo buduję ludziom domy jednorodzinne, wjazd na działkę nie byłby możliwy. A tak jak auto jest na szczudłach to mogę wszędzie wjechać. Reasumując prześwit mi sprzyja ale zapewniam że jest to seria nic nie podnosiłem ;) równo i wysoko stoi. A co do twardości to jakbym go zglebował to po Wrocławiu bym się nie mógł przejechać... Zaświadczam reszcie ludzi z tego forum, którzy nie mieszkają we Wrocku że to się nie sprawdza (miałem piękne A6 C4 parę lat temu z super zawieszeniem HR),

jak się z tego miasta wyprowadzę to chętnie, ale raczej już będę czym innym jeździł.

Ledy na tył? hmmm w sumie nic na przeciwko temu nie mam ;) ale trzeba pamiętać że to zielony żółwik a nie 180kucy więc żeby się nie wstydzić na światłach to najpierw bym musiał nad dynamiką tego auta popracować. Myślicie, że warto ruszyć tą serię i coś delikatnie popracować? +20 koni sporo by dało, a tym bardziej moment. Czekam na Wasze opinie. Silnik 260kkm oryginalnie na 99%, gdyby tak powiedzmy mi turbina padła albo wtryski to bym jakiegoś większego Garetta włożył ale tutaj się cholera nic popsuć nie chce i nie zanosi się na to. :p

Na razie będę pracował nad sprawami wyglądu bardziej w stronę limuzyny niż bolidu. Więc zamiast za Ledami to rozejrzałbym się za Zieloną skórą... kiedyś była zielono -czarna od allroada RECARO ale nie pocisnąłem tematu i zniknęły z allegro. Ja mam składaną kanapę, pasowałyby od Allroada? <mysli>

Pierwsze kroki do dalszych prac poczyniłem... zmieniłem:

- termostat
- czujnik temp 4pin
- wszystkie płyny i filtry
- jeden plastikowy króciec doprowadzający płyn chłodniczy... ciekło delikatnie.
- o resztę zadbał właściciel

- zaraz do zmiany będą klocki bo już je ostatnio podejrzałem i za grube nie są...
- lusterko wew fotochrom - rozlane
- zderzak przód bardzo poobijany - pomaluję

PS. jeszcze ten grill nieszczęsny- pełna zgoda... coś z nim trzeba zrobić to fakt, chrom wygląda fajnie do zielonego koloru coś z jaguara nabiera dobrych cech ale to jedna z rzeczy która nie jest dobrze zrobiona w tym aucie więc też czekam na propozycje jaki grill wyglądałby tutaj najlepiej. byłbym jednak za chromem ale żeby nie wyglądał na hand made szit.

jak to zrobię pomyślimy co dalej. Czekam na Wasze sugestie odnośnie delikatnego podniesienia mocy 260kkm, automat. Co sądzicie o czarnozielonej skórce Recaro (da się)? lub przynajmniej zielonej zwykłej?

Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: Quattro

Post autor: -=Rafal=- » 30 mar 2011, 20:18

Powiem tak. Drewienko mi też się bardzo podoba. Co do ledów, to nie znaczy o sportowości auta. Po prostu to ładniej, nowocześniej wygląda. Co do felg. 5 ramienne są spoko, tylko mogłyby być 17-18. Albo wzór z RS6. Zielona skóra? Jak dla mnie jest okropna. Czarna jak najbardziej. Co do grilla.. Tu nie poszalejesz. Możesz zrobić go z siatki, albo spróbować go ładniej tym chromem obkleić.
Moja opinia jest wzorowana na tym, że też mam zieloną C5 ^^

Awatar użytkownika
Raccoon
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Raccoon » 02 kwie 2011, 19:48

Furka zacna, mi też drewienko na początku nie pasowało ale teraz jakoś się przyzwyczaiłem, skóra mi się podoba no ale o gustach się nie dyskutuje :). Szerokości i Bezawaryjności koledze życzę bo to najważniejsze.

mital
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mital » 02 kwie 2011, 22:53

technicznie wszystko bajka... muszę się tylko uporać z szybą kierowcy
Wczoraj dostała filterki KNECHTA i olej MOTUL 8100 Xcess 5W40 full syntetic...

...tylko nikt nic o czipie nie gada wiem że to lekko off topic w tym temacie ale co sądzicie o lekkim chipie dla AFN gdzie nalatane jest prawie 270 kkm? Mam sporo kolegów z AKP i dwóch moich przyjaciół jest mocno wkręconych więc mnie namawiają na grupowy tunning w promocyjnych cenach. 800PLNów i robota profesjonalnie zrobiona (). Tylko czy rozdziewiczać oryginał w imię paru km i paru Nm?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja