Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6 Avant] BANG&OLUFSEN montaż

Car Audio
Tomas

Post autor: Tomas » 09 mar 2011, 11:29

tomkom1 to jest bardzo szeroki temat ale moze tak w skrocie,systemy montowane w audi BOSE są to systemy seryjne mające charakterystyczne brzmienie podrasowane tak zeby zaspakajalo 90% niewymagających uzytkownikow, system B&O to juz system dla bardziej wymagajacych sluchaczy w seryjnie montowanych zestawach stawiam go na 2 miejscu zaraz po MARK LEVINSON montowanym w lexusie
Sa firmy ktorych systemy mozna zamontowac sobie od podstaw lub na zamowienie tak zwane car audio ktore charakteryzuje się duza mocą i srednim znieksztalconym dzwiękiem
miedzy innymi ALPINE, BLAUPUNKT, CLARION, JVS , KENVOOD, PIONIER, JBL ,SONY ,to jest srednia polka cenowa w stylu BOSE
jest tez najwyzsza polka pretendujaca do miana high end car : DLS , FOCAL, DYNAUDIO, RAINBOW ,MOREL ELATE, CDT, IMAGE DYNAMICS, MB QUART ,BOSTON ACUSTIC ,INFINITY REFERENCE ,JL AUDIO to juz jest naprawde bardzo dobre brzmienie :) moim skromnym zdaniem B&O nie odstaje brzmieniowo od tych zestawow a w niektorych przypadkach przewyzsza szczegolami i detalami slyszanymi w muzyce,
a na koniec topowa firma prawdziwy high-end przeniesiony z salonow do samochodu MCINTOSH tu nie dla wtajemniczonych link ze sprzetem domowym http://www.mcintoshlabs.com/
a tutaj wygladający na radyjko z lat 60 sprzęcik do autka http://www.audiostereo.pl/hi-end-w-samo ... e__st__100
caly zestawik spokojnie przewyzszy cene c6 z 2005 r <lol> ale to juz zabawa tylko dla zboczen.......i maniakow

co do brzmienia poszczegolnych zestawow nie wypowiadam sie poniewaz jest to bardzo indywidualna i subiektywna sprawa dla jednego liczy sie moc i bas dla drugiego srednica i szczegoly dla trzeciego zrownowazenie tonalne <okok>
Ostatnio zmieniony 09 mar 2011, 12:18 przez Tomas, łącznie zmieniany 1 raz.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 09 mar 2011, 11:59

Tomas, no i to jest drugi sensowny post w tym temacie dzieki...

Awatar użytkownika
Masta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUD 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Masta » 10 mar 2011, 10:58

Co do B&O to są oni porządną firmą.
Jak czasami zachodzę do ich sklepu to dostaje oczopląsu haha od tych cen.
Sprzęt dla bogatych. Znajomy miał telewizor właśnie tej firmy. Było to jakieś 2 lata temu i telewizor już miał dobrych kilka lat. Był to tv starej konstrukcji (lampowy)
Siadłem na sofie on wziął pilot i go włączył. Telewizor przesuną się w jego kierunku :)
A obraz był krystaliczny i miał piękne kolory. Te nowe Full HD LED TV mogą się schować.
Wiem tylko że jak coś u nich kupisz, to masz DOÂŻYWOTNIÂĄ GWARANCJE :)
Jest - Volvo C70 II 2.5T

Tomas

Post autor: Tomas » 10 mar 2011, 11:09

Masta pisze:Co do B&O to są oni porządną firmą.
Jak czasami zachodzę do ich sklepu to dostaje oczopląsu haha od tych cen.
Sprzęt dla bogatych. Znajomy miał telewizor właśnie tej firmy. Było to jakieś 2 lata temu i telewizor już miał dobrych kilka lat. Był to tv starej konstrukcji (lampowy)
Siadłem na sofie on wziął pilot i go włączył. Telewizor przesuną się w jego kierunku :)
A obraz był krystaliczny i miał piękne kolory. Te nowe Full HD LED TV mogą się schować.
Wiem tylko że jak coś u nich kupisz, to masz DOÂŻYWOTNIÂĄ GWARANCJE :)
Masta tak sie akrut sklada ze w swiecie szalencow i maniakow sprzętowych tych akurat z duuuuzą kasą sprzęt lampowy jest uwazany za wzorcowy telewizory ,wzmacniacze ,czytniki itd.tylko lampowe :> tranzystorowe klocki typu hi-fi lub sprzęt audio-video jest uwazany za szajs ktory sztucznie przerabia dzwięk lub obraz cyfrowo, i nie jest naturalny tylko sztucznie podkrecany tkz.efekciarstwo :]

nie ma to jak posluchac dobrego lampowego wzmaka polecam kazdemu to jest calkiem inna bajka <okok>

Forum Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2014
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Hatchback
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Forum Audi A6 » 11 mar 2011, 15:11

Tomas pisze: Sa firmy ktorych systemy mozna zamontowac sobie od podstaw lub na zamowienie tak zwane car audio ktore charakteryzuje się duza mocą i srednim znieksztalconym dzwiękiem
miedzy innymi ALPINE, BLAUPUNKT, CLARION, JVS , KENVOOD, PIONIER, JBL ,SONY ,to jest srednia polka cenowa w stylu BOSE
jest tez najwyzsza polka pretendujaca do miana high end car : DLS , FOCAL, DYNAUDIO, RAINBOW ,MOREL ELATE, CDT, IMAGE DYNAMICS, MB QUART ,BOSTON ACUSTIC ,INFINITY REFERENCE ,JL AUDIO to juz jest naprawde bardzo dobre brzmienie :) moim skromnym zdaniem B&O nie odstaje brzmieniowo od tych zestawow a w niektorych przypadkach przewyzsza szczegolami i detalami slyszanymi w muzyce,
Głupoty piszesz i tyle.
Pomieszały Ci się marki HO z CA. W tej wyliczance pominąłeś kilka istotnych a dodałeś całkowicie nie występujące w CA. Poza tym niektóre z nich specjalizują się tylko w konkretnych urządzeniach. System to nie tylko głośniki (przy poprawnej scenie umiejscowione z przodu słuchacza) ale też źródło, wzmacniacz(e), subwoofer, kable, wygłuszenie etc. O czym powinieneś wiedzieć.
Z podziałem na "średnia półka cenowa" i "najwyższa półka pretendująca do miana high end car" poległeś na całej linii.

Rosemeyer

Post autor: Rosemeyer » 11 mar 2011, 17:52

kamilos_69 pisze:
Tomas pisze: Sa firmy ktorych systemy mozna zamontowac sobie od podstaw lub na zamowienie tak zwane car audio ktore charakteryzuje się duza mocą i srednim znieksztalconym dzwiękiem
Głupoty piszesz i tyle.
Pomieszały Ci się marki HO z CA. W tej wyliczance pominąłeś kilka istotnych a dodałeś całkowicie nie występujące w CA. Poza tym niektóre z nich specjalizują się tylko w konkretnych urządzeniach. System to nie tylko głośniki (przy poprawnej scenie umiejscowione z przodu słuchacza) ale też źródło, wzmacniacz(e), subwoofer, kable, wygłuszenie etc. O czym powinieneś wiedzieć.
Z podziałem na "średnia półka cenowa" i "najwyższa półka pretendująca do miana high end car" poległeś na całej linii.
niestety Tomas, ale kamilos ma racje.
No i te bledne nazwy firm.... to juz totalna wtopa - nie ma takiej firmy jak JVS, KENVOOD, czy PIONIER - no moze na allegro cos znajdziesz z Twoich ulubuinych Chin pod ta nazwa. Swoja droga co Ci strzelilo do glowy zeby rownac to z BOSE?
Sorry, ale moze i wiesz ze cos dzwoni, ale w ktorym kosciele to juz kompletnie nie ogarniasz.

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 12 mar 2011, 23:02

hmm pytanko czy takie coś podejdzie pod nasze a6 ?
http://allegro.pl/glosniki-bangolufsen- ... 54759.html ??

[ Dodano: 2011-03-12, 23:03 ]
chyba, że ktoś ma inną propozycje jakiegoś kompletu ? ;]

Awatar użytkownika
slaby
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slaby » 13 mar 2011, 00:04

neimaD pisze:hmm pytanko czy takie coś podejdzie pod nasze a6 ?
http://allegro.pl/glosniki-bangolufsen- ... 54759.html ??

[ Dodano: 2011-03-12, 23:03 ]
chyba, że ktoś ma inną propozycje jakiegoś kompletu ? ;]
Jak szukasz zestawu do avanta to tylko ten z Q7 !!!! Są tam dwa wzmaki i tuba basowa
Moim zdaniem to ten zestaw z linka co zapodałeś ,nie zagra tak jak byś tego oczekiwał od nazwy na nim napisanej. No i cena <szok>
Jest RS7 Plus PERFOR 4.0 V8 TFSI

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 13 mar 2011, 00:21

hmm czyli lepiej szukać Q7... dziękować

Awatar użytkownika
slaby
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slaby » 14 mar 2011, 00:08

Drugi etap zakończony <radocha>
Rozpracowałem temat bez wyjmowania konsoli ,dwie godziny i po zawodach.
Efekt na zdjęciach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 14 mar 2011, 14:59

Powiedz mi jak z brzmieniem? jest na tyle dobra różnica aby inwestować ?

[ Dodano: 2011-03-14, 15:00 ]
może jakiś filmik :D

Rosemeyer

Post autor: Rosemeyer » 16 mar 2011, 13:48

No gratulacje <brawo> :)
A boczki tez już masz?

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 19 mar 2011, 23:48

tez jestem ciekaw jakiegos filmiku:-)

Awatar użytkownika
slaby
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slaby » 20 mar 2011, 14:22

Rosemeyer pisze:No gratulacje <brawo> :)
A boczki tez już masz?
Jeżeli pytasz o metalowe dekle B&O to cena jest zaporowa .
Wszyscy chcą sprzedac tylko w komplecie z boczkami !!
neimaD pisze:Powiedz mi jak z brzmieniem? jest na tyle dobra różnica aby inwestować ?

[ Dodano: 2011-03-14, 15:00 ]
może jakiś filmik :D
Brzmienie jest do końca gały czyste
Słychac każdy dzwięk z osobna czyściutko , soczyscie .Mówie o CD
fenomenalny pisze:tez jestem ciekaw jakiegos filmiku:-)
Z całym szacunkiem panowie, co miałby ten filmik zawierac ??

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 20 mar 2011, 16:17

slaby pisze:Z całym szacunkiem panowie, co miałby ten filmik zawierac ??
obraz głośniczków (wysówanie się), zachowanie tapicerki (drzwi) i po prostu wzrost mocy przy pogłośnieniu :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja