[ A6 C5 2.5 Tdi] zepsuty egr
[ A6 C5 2.5 Tdi] zepsuty egr
witam moj problem polega na tym ze auto klekocze twarda praca silnika walki nowe caly komplet,kat wtrysku tez odpada a mianowicie nie dziala egr ,nie dziala klapa gaszaca i zepsuty przeplywomierz auto ciezko wchodzi na obroty slabe i dluzo pali moze byc wina tego egra auto oddalem do mechanika ma mi to porobic zobaczymy co bedzie
zawór sterujący można wyczyścić. gdzieś na forum kiedyś było opisane jego regeneracja. ja czyściłem oba od turbo i egr i super było. jedyny wydatek to super glue za 1,90 zł żeby po rozebraniu skleić. wypnij zawór z samochodu, śrubokrętem rozchyl tą metalowa obwódkę żeby ja całkiem zdjąć, podnieś łepek i delikatnie wyciągnij cały środek, wymyj wszystko w benzynie ekstrakcyjnej, potem popsikaj WD40 tłoczek i złóż wszystko. do złączenia już nie użyjesz tej metalowej objemki wiec trzeba skleić super glue. uważaj żeby za dużo go nie zapodać żeby nie przedostał się do tłoczka. skręć lekko w imadło żeby wyschło. na około złączenia możesz jeszcze trochę kleju dać i czekać aż wyschnie i w taki sposób masz czyściutki zawór sterujący.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
wlasnie nic nie sprawdzone mechanik mial dzis zrobic ale nie dal rady jutro sie zabiera za to
[ Dodano: 2011-03-21, 21:12 ]
dzwonilem do mechanika dzisiaj diagnoza jest taka egr do wymiany przeplywomierz i nieszczelnos w ukladzie dolotowym pytanie czy przez egr moze auto glosniej chodzic twarda praca silnika usunol nieszczelnosc podobno lepiej auto chodzi ale jeszcze przeplywomierz i egr dziurawa membrana
[ Dodano: 2011-03-21, 21:12 ]
dzwonilem do mechanika dzisiaj diagnoza jest taka egr do wymiany przeplywomierz i nieszczelnos w ukladzie dolotowym pytanie czy przez egr moze auto glosniej chodzic twarda praca silnika usunol nieszczelnosc podobno lepiej auto chodzi ale jeszcze przeplywomierz i egr dziurawa membrana
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1997
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
takpytanie czy przez egr moze auto glosniej chodzic
Uciekaj stamtąd- obawiam się że chce cię naciągnąćdzwonilem do mechanika dzisiaj diagnoza jest taka egr do wymiany przeplywomierz i nieszczelnos w ukladzie dolotowym

Skonsultuj się z innym mechanikiem.
Przecież sam ją sprawdziłeśi egr dziurawa membrana

witam auto odebralem od mechanika chodzi ladnie nie klekocze zpala na goracym do wymiany mam egr i przeplywka dziad ale zyje nie ,powiedzial dokladnie co zrobil ale musial zmienic mapy bo byly na 180 km i wgral na 150 km i auto o wiele lepiej chodzi troche z dolu do puki sie turbo nie wlaczy to mulny ale jak wymienie przeplywke i egr to bede widzial efekt
[ Dodano: 2011-03-22, 21:59 ]
a zapomniale dodac cena 150 zl gosc wziol
[ Dodano: 2011-03-22, 21:59 ]
a zapomniale dodac cena 150 zl gosc wziol
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro