Wielkie dzięki autorowi za foto story

Szczególnie doceniam tempomat gdy trzeba jechać z przyczepą kempingową 700km z prędkością około 100km/h i tu dopiero prawa noga jest wdzięcznatoms001 pisze: Swoją drogą ciekawi mnie ile już osób skorzystało z podpowiedzi. że tempomat to wynalazek dla dziadków. Potem był zlot w Ingolstadt-Kronach i utykający kolega cofnął te słowa.
Nie manajmniejszych przeciwwskazań aby tempomat u Ciebie rónież moża była aktywowaćjarominek44 pisze:Też mam przyczepę i przydałby się tempomat może ktoś zakładał w A6 C4 AAT.Aha i jestem dziadkiemSzczególnie doceniam tempomat gdy trzeba jechać z przyczepą kempingową 700km z prędkością około 100km/h i tu dopiero prawa noga jest wdzięczna
Pisaliśmy o tym na PWDawid2542 pisze:Hincó, ja dokładałem w 100C4 AAT no i nie da sie go aktywować vagiem, może mam komputer zwalony ale u mnie niestety sie nie dało
Ciekawi mnie jaki finał z tym tempomatem w AAT bo czs naglli pasuje już jechać z tempomatem...Rikimaru pisze:Rozmawiałem z autorem tematu i w wolnej chwili sprawdzę Vagiem co i jak.
Do toms001 daj te zdjęcie co mi wysłałeś do swojego pierwszego posta od siebie dodam, że:
Aktywacja tempomatu - 11463
Dezaktywacja - 16167
Sprawdzenie tempomatu w Vag:
Sprawdzanie tempomatu
ÂŁączymy się ze sterownikiem silnika ENGINE
Sprawdzamy błędy
Wchodzimy w bloki i wybieramy blok nr 006 gdzie w trzeciej kolumnie sprawdzamy podłączenie tempomatu.
Całkowicie wyłączony tempomat na max w prawo AUX kod 000000
Tempomat włączony klawisz przesuwny na pozycji środkowej EIN 000011
Klawisz przesuwny przesuwamy lekko w prawo 000010
Klawisz przesuwany na max w lewo AUFN 001011
Wciśnięty przycisk FIX 000111
Naciskamy pedał hamulca 010011
Naciskamy pedał sprzęgła 100011
Dobra jeśli chodzi o silnik AAT to tempomat działa ale tylko utrzymanie stałej prędkości, nie działa zmniejszanie i zwiększanie prędkości. Wyskoczył mi błąd 671 Włącznik w układzie GRA - 45 o tym rozmawiałem z Toms001 i w tym tygodniu sprawdzę vagiem i będę wiedział co nie działa dokładnie.
A i jeszcze Wielkie podziękowania dla Tomkom1 i dla Andrzeja za pomoc w założeniu tempomatu no i jeszcze Szybki-ens tez tam był
@edit
po podpięciu do vaga ten kod jedynkowy nie działa dla zmniejszania prędkości zamiast pokazywać 000010 pokazuje 000001. A jak włączę zwiększanie prędkości to wyskakuje błąd 671. Mam pytanie co może być, źle zrobione??
Reszta dziąła bez problemu