Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6 Avant] BANG&OLUFSEN montaż

Car Audio
Damyk

Post autor: Damyk » 23 lut 2011, 22:13

Tak to jest ekran. Zastosuj lepiej 2 pojedyncze przewody z osobnymi ekranami.
Co do konektorów ISO, ciężko będzie je dostać poza serwisem, tylko te do tej mniejszej kostki dostaniesz bez problemu.

Awatar użytkownika
slaby
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slaby » 27 lut 2011, 13:24

Wzmaki podłączone <lol> tak tylko na próbe
Nie była to taka sobie łatwizna ,trzeba było zbudowac całą wiązke[32przewody] do drugiego wzmacniacza i przerobic starą. Dodadkowe zasilanie kabel 4x1bezpiecznik 30A
Niesamowita różnica w dzwięku widoczna nawet na moich głośnikach ,wystarczy tylko ,że wzmak rozdziela każdy głośnik oddzielnie.
Moc suba trzesie całym bagażnikiem mineło 5minut i zonk ,dzwięk tylko z lewej strony CP <wnerw> Juz myślałem że się nie odezwie. Zazwyczaj wywala odrazu
Jutro jade do na zdjęcie ochrony

Address 47: Sound System Labels: None
Control Module Part Number: 4L0 910 466 HW: 4L0 035 466
Component and/or Version: BO_Q7 H06 0810
Software Coding: 0000112
Work Shop Code: WSC 31414 790 00001
Additional Info: 4L0910465 BO_Q7_SLAVE H41 0770
Additional Info: Geraet 00001
1 Faults Found:
02095 - Component Protection Active
000 - -
Freeze Frame:
Fault Status: 01100000
Fault Priority: 4
Fault Frequency: 1
Reset counter: 234
Time Indication: 0
Date: 2011.02.27
Time: 11:51:43

Freeze Frame:
Voltage: 13.70 V
Temperature: 23.0°C
Bin. Bits: 00000100
Voltage: 14.00 V
Jest RS7 Plus PERFOR 4.0 V8 TFSI

Rosemeyer

Post autor: Rosemeyer » 27 lut 2011, 16:18

a tak z ciekawości - jak planujesz zrobić boczki? Bedziesz adaptował z Q7 czy schowasz glosniki pod obecnymi boczkami bez ich "uzewnetrzniania"

Tak w ogole, to szacun za moda, mi w Q7 się go nie chce robić choc mam duuuzo łatwiej.

Awatar użytkownika
slaby
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slaby » 01 mar 2011, 09:04

Rosemeyer pisze:a tak z ciekawości - jak planujesz zrobić boczki? Bedziesz adaptował z Q7 czy schowasz glosniki pod obecnymi boczkami bez ich "uzewnetrzniania"

Tak w ogole, to szacun za moda, mi w Q7 się go nie chce robić choc mam duuuzo łatwiej.
Moda zaplanowałem na trzy etapy.
1-
Montaż wzmaków , budowa instalacji ,CP, dopasowanie[wyrezanie i wytłumienie] głosników w drzwiach ,zamocowanie suba i tylnych surroundów. ZAKOńCZONY <figielek>
2-
Demontaż konsoli środkowej po to aby zamontowac głośniki te wysuwane i centralny <lol>
3-
I właśnie w ostatnim etapie planuje zamontowac dekle metalowe B&O

tmr pisze:<mysli> B & O warto mieć dla samego znaczka... bo znaczek oznacza że będzie toto piknie grać...
Jedyny, wiesz problem będzie nie z czym innym jak z CP.
Sam system spokojnie ruszy w MMI 2G, ale obawiam się że w ASO nie dadzą rady zdjąć CP ze wzmaka nie dedykowanego A6 <mysli>
Warto oczywiście sprawdzić jak już masz systemik pod ręką :) ... W najgorszym przypadku będziesz musiał dokupić do tego B & O jakieś Q7 ;>
Ze zdjęciem ochrony o dziwo <szok> nie było problemu ,20 minut i po zabiegu 240zł <brawo>
sir KENnY XVIII pisze:fajna sprawa szczegolnie z tymi glosnikami wyjezdzajacymi w deski rozdzielczej... chodz nie widzie roznicy miedzy bose a b&o a tak na marginesie jezdzilem nowa A8 z b&o na pokladzie i tylni glosnik juz charczal a auto mialo 400km przebiegu <mysli>

powodzenia...
Różnica po między zwykłym DSP a B&O jest masssssssakryczna POTęGA BASU!!!
Słyszałem BOSE nie raz dobrze to to gra ,lecz czystośc dzwięku wydobywującego się z zestawu B&O jest nie do opisania , trzeba to usłyszec!!! <okok>

Rosemeyer

Post autor: Rosemeyer » 01 mar 2011, 11:18

no to super, ze temat idzie w miare bezproblemowo do przodu.
glosniki dopiero zaczna grac jak zrobisz wyjezdzajace gwizdki - w koncu slucha sie oczami ;)

znajomy ma B&O w swoim Q7 i jak ostatnio razem jechaliśmy to powiem szczerze ze jakiejś powalajacej różnicy między moim BOSE nie slyszalem. Ale i tak raz na jakis czas się zastanawiam nad zamianą - chocby dla samych wyjezdzanych gwizdkow w desce :)

Rosemeyer

Post autor: Rosemeyer » 02 mar 2011, 11:09

ZelvaBOi pisze: to zalezy czego sluchasz. Przy szerokim pasmie (np. muzyka filmowa) uslyszysz roznice ale 90% tego co sie w aucie zapodaje to prawie tak samo zagra. Do DSP jest skok.
jakas zwykle CD z muzyka bylo, nie jakies tak super-turbo dzwieki.
zazwyczaj tak wlasnie jest ze roznice dwoch klas latwiej zauwazyc niz roznice jednej.
to troche podobnie jak zo kolami - jak zmienisz z 16 na 17 czy nawet 18 to nie powala, ale zaloz 21 - to juz jest zmiana :)

Tomas

Post autor: Tomas » 02 mar 2011, 11:19

ciekawi mnie sprawa jak z tym basem wyglada sprawa w c6 wiadomo ze jak i DSP i w BOSE są pseudo tuby w drzwiach ktory niby podbijaja basy ale nie do konca spelniaja role subwofera (bas jest twardy nie schodzi tak nisko jak w normalnym subie) czy ewentualne dolozenie suba od np.q7 do bagaznika zmieni cos czy bedzie to na tyle slyszalna zmiana jesli chodzi o basy czy raczej szkoda zachodu -co o tym sądzicie?

Tomas

Post autor: Tomas » 02 mar 2011, 11:56

ZelvaBOi pisze:Tomas, ja bym tam suba dawal - duza membrana wybrzmiewa dlugo i plynnie (stad nie ma "twardego" brzmienia).
tez tak mysle tylko w subie q7 są wlasnie chyba 2 male 13 cm glosniki i nie wiem jak to zabrzmi razem z tymi tubami w drzwiach czy bedzie jakis tam odczuwalny efekt, a nie chce dawac jakiegos duzego pudla do bagaznika tylko schowac w kolo zapasowe tak jak jest to w q7 :)

Tomas

Post autor: Tomas » 02 mar 2011, 12:09

tylko gdzie wsadzic juz takiego 25-30 cm???? wycinac na polce z tylu ??? troche kaleczenie niuni,najlepiej pozyczyc suba od q7 i na wlasnej skorze sie przekonac <rotfl> tylko od kogo <wnerw>

Forum Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2014
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Hatchback
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Forum Audi A6 » 02 mar 2011, 12:48

Do bagażnika najlepiej wsadzić. Sub w półce to nieporozumienie. Pomijając już nawet kwestie montażu.

Damyk

Post autor: Damyk » 02 mar 2011, 13:05

Tomas pisze:tylko gdzie wsadzic juz takiego 25-30 cm???? wycinac na polce z tylu ??? troche kaleczenie niuni,najlepiej pozyczyc suba od q7 i na wlasnej skorze sie przekonac <rotfl> tylko od kogo <wnerw>
Jak będziesz w Kielcach, to ci mogę użyczyć suba od Q7, mam na magazynie coś takiego :)

Tomas

Post autor: Tomas » 02 mar 2011, 13:10

Damyk pisze:
Tomas pisze:tylko gdzie wsadzic juz takiego 25-30 cm???? wycinac na polce z tylu ??? troche kaleczenie niuni,najlepiej pozyczyc suba od q7 i na wlasnej skorze sie przekonac <rotfl> tylko od kogo <wnerw>
Jak będziesz w Kielcach, to ci mogę użyczyć suba od Q7, mam na magazynie coś takiego :)
spoko <okok> BOSE czy moze B&O ??

Awatar użytkownika
slaby
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slaby » 02 mar 2011, 23:07

Tomas pisze:
ZelvaBOi pisze:Tomas, ja bym tam suba dawal - duza membrana wybrzmiewa dlugo i plynnie (stad nie ma "twardego" brzmienia).
tez tak mysle tylko w subie q7 są wlasnie chyba 2 male 13 cm glosniki i nie wiem jak to zabrzmi razem z tymi tubami w drzwiach czy bedzie jakis tam odczuwalny efekt, a nie chce dawac jakiegos duzego pudla do bagaznika tylko schowac w kolo zapasowe tak jak jest to w q7 :)
W q7 sub ma jeden 20 centowy głośnik .
Efekt niesamowity po załączeniu suba .basik płynny i wystarczający. :)

Fotka po rezaniu wiązki wzmaków :)
Obrazek
Tak to siedzi na miejscu . udało sie upchac <brawo>
Obrazek
Ostatnio zmieniony 03 mar 2011, 08:09 przez slaby, łącznie zmieniany 2 razy.

Tomas

Post autor: Tomas » 02 mar 2011, 23:20

Slaby ale piszesz chyba o subie od B&O do q7 bo w BOSE q7 jest glosnik tylko 13 cm :( http://www.bose.co.uk/GB/en/automotive- ... s/audi.jsp
a raczej ciezko spotkac samego suba od B&O do q7 jak juz sa to cale kpl. z BOSE nie ma problemu na pęczki tego :]

Rosemeyer

Post autor: Rosemeyer » 03 mar 2011, 10:22

zawsze mozesz kolege z forum poprosic <figielek>
w kielcach tez czasem bywam ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja