[A6 C5 2,5tdi quattro] nie hamuje!
[A6 C5 2,5tdi quattro] nie hamuje!
witam serdecznie mam problem z hamulcami mianowicie na wolnych obrotach moge wcisnać pedał do podłogi a jak jakde hamulce są takie tępe jak by chciały hamować anie mogły przewody hamulcowe sprawdzałem szczelne co może być przyczyną :?:
Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem stosując tagi!
Poprawiłem!
Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem stosując tagi!
Poprawiłem!
Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 18:40 przez bako, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
pompa wspomagania lub zapieczone tłoczki sprawdź czy po jeździe koła się grzeją (tloczki zapieczone i nie odbijają) a jak nie to na bank pompa wspomagania
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- mariusz_wierz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Zapewne chodzi o vacum pompę. Nie wiem jak to wygląda w C5, bo nie miałem jeszcze podobnych problemów z hamulcami, ale w C4 jak miałem pęknięty przewód od vacum pompy do serwa (o ile dobrze pamiętam) to były problemy z hamowaniem - na wolnych obrotach bardzo słabe.oli80 pisze:Co ma pompa wspomagania do hamulców?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Zgodzę się z kolegą Oli80 potwierdzam tą diagnozę może po czyszczeniu tłoczków źle odpowietrzone
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

koła były odpowietrzane płyn był zmieniany tydzień temu wraz pompą chamulcową powiem jeszcze ze mam z przodu tarcze mikody polskie nacinane nawiercane i wentylowane i klocki ATE widze ze więcej tarcza się ściera niż klocki jak jade szybko i zachamuje to pedał jest normalny tylko ze skuteczność jest nie wielka
bako,
Skoro piszesz, że jedziesz szybko to pedał jest normalny, tylko skuteczność hamowania jest niewielka, to jakby był problem z klockami. Może są zapieczone, może tarcza pokryta jest jakimś olejem i nie łapie dobrze (czytałem o takich przypadkach). Kombinuj i nie zapomnij napisać jak się twoja historia skończyła, oczywiście pozytywnie
Skoro piszesz, że jedziesz szybko to pedał jest normalny, tylko skuteczność hamowania jest niewielka, to jakby był problem z klockami. Może są zapieczone, może tarcza pokryta jest jakimś olejem i nie łapie dobrze (czytałem o takich przypadkach). Kombinuj i nie zapomnij napisać jak się twoja historia skończyła, oczywiście pozytywnie

problem pojawił sie jak jechałem i hamowałem i pedał jak by spadł troszke do dołu i od wtedy zaczęły sie problemy z hamulcami kiedys to ona miała takie hamulce ze jak 3,4 mm wcisnąłem pedał to głowa na szybie a teraz nie dość ze pedał nie jest już taki jak kiedyś to i hamulce wiele gorsze
[ Dodano: 2011-03-17, 21:25 ]
dzisiaj zauważyłem ze pedał leci do podłogi i jest bardzo miękki pomóżcie bo nie mam juz zdrowia do tych hamulcy
[ Dodano: 2011-03-17, 21:25 ]
dzisiaj zauważyłem ze pedał leci do podłogi i jest bardzo miękki pomóżcie bo nie mam juz zdrowia do tych hamulcy