Witam, właśnie nabyłem piekną C5ąteczke ale mam problem ze skrzynią mianowicie,
1 skrzynia nieraz szarpie przy zmianie biegów szczegulnie z 2 na 3 bieg ale nie zawsze przy normalnej jeździe
2 przy wciśnięciu kigdowna skrzynia ładnie schodzi w dół ale kiedy dochodzi do zmiany z 2 na 3 powiedzmy przy 5-6k obrotów dzieje się takie coś że jakby wsprzęgla bieg obroty mocno idą do góry i dopiero wchodzi następny bieg oczywiście z bardzomocnym szrpnięciem i to też nie zawsze sie dzieje ale bardzo często
Może ktoś z was miał podobny problem na czwartek chcem sie umówić na wymiane oleju i filtrów bo wiem że to jest bardzo ważne miałem podobny problem w a8 jak ściągałem ale po wymianie oleju wszystko ustąpiło mam nadziej że tu będzie tak samo
[ A6 C5] Problem z automatem w 2,8 C5 skaczące obroty
A więc tak błędów na VGA brak, olej i fltr wymieniony i jest poprawa łagodniej zmienia biegi ale dalej z 2 na 3 jak by wyżuca na luz i dopiero szarpnięcie i wskakuje bieg zaznacze że dzieje się tak tylko przy "dynamicznym przyśpieszaniu"
przy normalnej jeździe już prawie nie czuć tej zminay
niestety przy wymianie oleju zobaczyłem że cała prawa strona silnika est uwalona w oleju i nie wiem gdzie jest wyciek musze umyć silnik i może coś się znajdzie a lewa suchutkamoże jakies pomysły co mogło pójść ?
I jeszcze jedna dziwna sprawa po sprawdzeniu nr VIN okazało się mój samochód ma jednak manuala
[ Dodano: 2011-04-30, 07:09 ]
Wracając do tej skrzyni to pojawił mi się sporadyczny błąd położenie pedału gazu i tak już wyczajiłem że trzeba odejmować troche gazu przy wysokich obrotach i wtedy normalnie zmienia biegi czyli pewnie będzie do wymiany potencjometr pedału gazu tak mi sie wydaje
Jak moge go wykręcić i wymienić i czy obojętnie jaki kupie czy musi byc pod mój silnik ?

niestety przy wymianie oleju zobaczyłem że cała prawa strona silnika est uwalona w oleju i nie wiem gdzie jest wyciek musze umyć silnik i może coś się znajdzie a lewa suchutkamoże jakies pomysły co mogło pójść ?
I jeszcze jedna dziwna sprawa po sprawdzeniu nr VIN okazało się mój samochód ma jednak manuala

[ Dodano: 2011-04-30, 07:09 ]
Wracając do tej skrzyni to pojawił mi się sporadyczny błąd położenie pedału gazu i tak już wyczajiłem że trzeba odejmować troche gazu przy wysokich obrotach i wtedy normalnie zmienia biegi czyli pewnie będzie do wymiany potencjometr pedału gazu tak mi sie wydaje
Jak moge go wykręcić i wymienić i czy obojętnie jaki kupie czy musi byc pod mój silnik ?