[A6 C5] nagłośnienie Standard --> Bose
[A6 C5] nagłośnienie Standard --> Bose
Mianowicie szukalem na forum ale nic na ten temat nie znalazlem, czy da rade bez bawienia sie w kabelkologie zmienc standardowe naglosnienie na bose, u siebie mam suba zmieniarke radio concet z galka na srodku. I zastanawiam sie czy ktos juz probowal zmienic wszystkie glosniki na bose czy standartowy wzmacniacz wyrobi czy kostki pasuja czy radio trzeba zmienic, czy sub bose bedzie pasowal w miejsce starego czy kabelki z zwyklego wzmaka beda pasowaly do wzmaka bose. Dzieki za odp na te nurtujace pytanie?!
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam . Ja zmieniłem standardowe na BOSE. Było warto, ale kupa roboty. Głośniki w drzwi pasują, zdejmujesz tapicerke wyciągasz standardówki i podpinasz bose .Gra. NIe ma to większego sensu bez podłączenia wzmacniacza i tuby bose. I tu sie zaczyna problem z kablami. Mianowicie musisz przeciągnąć nową wiązke do wzmaka. czyli wyjście radio=>wzmacniacz (jest to chyba 6 kabli) dodatkowe zasilanie +12v i wyjsie ze wzmaka na tylne głośniki ale tutuaj już można podmienić kable. Masz tu zdjęcia u mnie to wyglądało tak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witajcie
Mam taką wizję, żeby do systemu BOSE podpiąć dodatkowy subwoofer (aktywny). Może wyda się to przesadą ale leży mi taki w domu i zabiera miejsce a bagaznik mam duuuży
Avant. Potrzebne mi zasilanie masa i +12V, sygnał dźwięku L+P, wzbudzenie - Remote. Czytałem trochę o sygnałach na pinach w kostce-wtyczce wpiętej do wzmacniacza suba Bose: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=82028 , http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic151945.html .Wydaje się, że wszystkie te sygnały można pociągnąc z tej czerwonej wtyczki download.htm?id=1519 (jak mniemam to przedlużenie sygnałów wychodzących z radia z wtyku ISO C - 10pinowego), nie jestem pewny czy te sygnały nie ida przypadkiem przez ten prostokątny pomarańczowo-brązowy wtyk download.htm?id=1520 .Mocniejsze zasilanie ewentualnie z "pobliskiej zapalniczki". PYTANIE (pewnie głównie do kolegi sssebek111 z racji jego doświadczenia z przeróbką na Bose) jeśli ktoś ma doświadczenie z pdobnym tematem: czy takie podpięcie nie wpłynie jakoś negatywnie na pracę całego systemu Bose? Będę wdzięczny za ewentualne sugestie, rady. Pozdrawiam 

budzynek
1.8T AJL 180KM Quattro S-line
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Witam ponownie 
Po dłuższej przerwie znalazłem chwilkę i zamontowałem dodatkowy subwooofer aktywny do swojego BOSE. No i kolega kamilos_69 miał rację. Nie warto..a w każdym razie niema takiej potrzeby. Samo Bose tak zajebiście chodzi, że dołożenie nawet niezłego subwoofera niewiele poprawia doznania audio a miejsca w bagażniku jest jednak mniej. Poza tym mam wrażenie, że przy maksymalnym pogłośnieniu jest nawet lekkie przesterowanie i dźwięk robi się mało ciekawy. Być może podpiąłem się w nieodpowiednim miejscu, sygnał audio puściłem z przewodów wchodzących do wzmacniacza suba Bose a nie poprowadziłem osobno z radia. Podsumowując... z nudów można się pobawić ale raczej nie warto. Jeśli ktoś będzie miał bardziej szczegółowe pytania to zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Po dłuższej przerwie znalazłem chwilkę i zamontowałem dodatkowy subwooofer aktywny do swojego BOSE. No i kolega kamilos_69 miał rację. Nie warto..a w każdym razie niema takiej potrzeby. Samo Bose tak zajebiście chodzi, że dołożenie nawet niezłego subwoofera niewiele poprawia doznania audio a miejsca w bagażniku jest jednak mniej. Poza tym mam wrażenie, że przy maksymalnym pogłośnieniu jest nawet lekkie przesterowanie i dźwięk robi się mało ciekawy. Być może podpiąłem się w nieodpowiednim miejscu, sygnał audio puściłem z przewodów wchodzących do wzmacniacza suba Bose a nie poprowadziłem osobno z radia. Podsumowując... z nudów można się pobawić ale raczej nie warto. Jeśli ktoś będzie miał bardziej szczegółowe pytania to zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

budzynek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mi hał
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam kolegów,
Posiadam a6 c5 sedan z oryginalnym/fabrycznym nagłośnieniem NIEbose ale z subwooferem.
Gra to przyjemnie -akceptowalnie - zadowalająco jak na samochód.
Mam do tego auta pełny zestaw bose - nawet w wiązką kabli.
Moje pytanie - czy warto bawić sie w montowanie bose??
Jest ktoś kto porównymwał fabryczny zestaw z subwoferem (nokia?) z nagłośnieniem Bose?
Obawiam sie że różnica będzie niewielka - czy jest sens pakować tego bose??
Z góry dzieki za pomoc
PS.1. Wiem, że najkorzystniej byłoby zbudować całe audio na czymś zupełnie innym ale to na razie nie wchodzi w gre.
Posiadam a6 c5 sedan z oryginalnym/fabrycznym nagłośnieniem NIEbose ale z subwooferem.
Gra to przyjemnie -akceptowalnie - zadowalająco jak na samochód.
Mam do tego auta pełny zestaw bose - nawet w wiązką kabli.
Moje pytanie - czy warto bawić sie w montowanie bose??
Jest ktoś kto porównymwał fabryczny zestaw z subwoferem (nokia?) z nagłośnieniem Bose?
Obawiam sie że różnica będzie niewielka - czy jest sens pakować tego bose??
Z góry dzieki za pomoc
PS.1. Wiem, że najkorzystniej byłoby zbudować całe audio na czymś zupełnie innym ale to na razie nie wchodzi w gre.
było A6C5 AFN, jest A6C6 BLB
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: