Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 2.5 Tdi] Jakie obroty dla tego silnika?

Wszystko co dotyczy ogólnie całej gamy A6/A7 silników wysokoprężnych, nie przywiązane stricte do konkretnego modelu.
ODPOWIEDZ
biedula
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 2.5 Tdi] Jakie obroty dla tego silnika?

Post autor: biedula » 26 lut 2011, 21:03

Szukałem podobny temat żeby nie zaśmiecać lecz nie znalazłem .

Witajcie. Kupiłem od ojca A6 2.5 TDI 163km 2004 6 biegów . Gdy jezdziłem z nim przeważnie miał niskie obroty silnika . Chyba nigdy podczas jazdy w mieście 2000 obr nie przekroczył , może małe wyjątki jak musiał wyjechać z podporządkowanej na szybkości .
Chodzi mi o to jak wygląda wasza jazda ,lub wiecie o co chodzi i możecie doradzić . Zainteresowany jestem jazdą ekonomiczną, w miarę dynamiczną i dobrą dla silnika (może wiecie ile taka jazda pali ?) ( jeśli chodzi o samą dynamikę to wiem co robić:)) , aha i chodzi mi o miasto .
Wiem że ojciec jedzie na piątym biegu przy szybkości ok 55 na prostej , pod górkę wiadomo redukcja na czwarty , nie wiem czy to czasem nie za mało na piątce , nigdy nie miałem styczności z dieslem , dlatego proszę o wyrozumiałość . :)

citrin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Czarek
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: citrin » 26 lut 2011, 21:13

Jak trzeba to mu ciśnij a jak trzeba to zamulaj. Z tym silnikiem można mulić i zapindalać. Ogólnie w tej konfiguracji to oszczędny silnik a pamiętaj cyt.:" dieslem nie wolno wolno jeździć" <okok>

Pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja