[Audi A6C6] Zdjęcie panela Klimatronic manual
Hmmm, dalej bede sie upieral ze najbardziej prawdopodobne ze panel klimy poliftowy bedzie pasowal
ale co do za problem dla swietego spokoju / bezpieczenstwa kupowac panele plus/delux nie po liftowy i tyle wszystko bedzie smgac
(sprawdzielm z ciekawosci ile kosztuje taki panel w aso 4tysiace brutto i odszukalem jako wskaźnik nie panel )
ale co do za problem dla swietego spokoju / bezpieczenstwa kupowac panele plus/delux nie po liftowy i tyle wszystko bedzie smgac
(sprawdzielm z ciekawosci ile kosztuje taki panel w aso 4tysiace brutto i odszukalem jako wskaźnik nie panel )
- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
ZelvaBoi To ja wcześniej pisałem ze sie napaliłem bo mam blisko do Lubina ale jak zobaczyłem że mogą byc z tym problemy to sobie dałem spokójZelvaBOi pisze:Dirty, myslalem, ze Ty kombinujesz na ten poliftowy bo Ci sie bardziej spodobal :D.

Zreszta kupiłem na Allegro od gościa panel za 250zł i mi teraz załatwia bo sprzedał wczesniej a nie wycofał z aukcji , pisałem o tym z reszta
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
I robota się zatrzymała

Pozdrawiam,
- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
Panel już dojechał, wczoraj byłem w ASO żeby ściągnąć ten mój i zapłaciłem 60zl
trudno innej rady nie było, próbowałem się dowiedziec i potwierdził że rzeczywiscie trzeba było czyms podważyć aby wyszydeł , tylko ze mi jeszcze bardzej uszkodzili , więc panel tylko do wyrzycenia teraz, dzisiaj się skapnełem
jak zabierałem do domu
Teraz czekam na Zdjecie CP gdzieś , działa tylko ogrzewanie przedniej szyby i tylniej , tak jak mówił kolega Bexa
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-03-04, 22:06 ]

Teraz czekam na Zdjecie CP gdzieś , działa tylko ogrzewanie przedniej szyby i tylniej , tak jak mówił kolega Bexa
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-03-04, 22:06 ]
Dzwoniłem do nich teraz chcą już 150zł Vat poszedł do góry tylko o 1% a oni oszaleliRabel3
sorry teraz ogladalem fakture i pomylilem wczesniej z norma
CP sciagalem w sosonowcu w MAGRO
Jabłoniowa 2A
Sosnowiec
32 269 87 00
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Witam
i jeżeli można wiedzieć to gdzie kupiłeś nowy panel
bo na aledrogo sama bryndza
Pozdr
no to jak zdjąć ten panelRabel3 pisze:Panel już dojechał, wczoraj byłem w ASO żeby ściągnąć ten mój i zapłaciłem 60zltrudno innej rady nie było, próbowałem się dowiedziec i potwierdził że rzeczywiscie trzeba było czyms podważyć aby wyszydeł , tylko ze mi jeszcze bardzej uszkodzili , więc panel tylko do wyrzycenia teraz, dzisiaj się skapnełem
jak zabierałem do domu
Pozdrawiam

Pozdr
- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
Jeśli chodzi o sam sposób zdjecia to nie widziałem bo siedziłem w poczekalni ale gośc który przyjmowal zlecenie mówieł ze koleś który to robił sie troche pomęczył i musiał cos podwarzyć, do tego stopnia było cięzko że pekła obudowa u góry jeszcze, tak więc panel nadaję sie do koszacamelllcamelll pisze:no to jak zdjąć ten panel
Pozdr

Panel wyobraś sobie wypatrzyłem na allegro w niedzielę tydzien temu rano zadzwoniłem do niego co i jak i gosc wysłał z paragonem

Musisz polować z tego co widzę jest zainteresownie tematem i dlatego tzrymaja cenę

- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
tak jak u mnie rok 2007 więc dlatego trzeba bylo coś wyciągać ale do rzeczy
Jestem właśnie po próbie zdjęcia CP w ASO i jestem bardzo zły
bo się nie udało , otóz okazało sie że panel który kupiłem nie można przystosowac do mojego auta, inaczej mówiąc sustem nie znalazł kodu tego panelu , bo sa pewnie dwa powody:
Albo auto zostało skasowane
Albo kradzione auto ale raczej nie bo system zaraz by to pokazła i wtedy kadjadany na rece i myślę że gośc by sie nie podkadał bo kupiłem przez allegro i malo tego dostalem paragon zakupu na to.
Do tego jeszcze zapłaciłem za usługę z której nic nie mam
CP 180zł ASO LELEK
Słuchajcie co robić teraz
?, Dzwoniłem do gościa od którego kupiłem panel i twierdzi że to n ie mozliwe ,ale tak kazdy by zaragował i jutro prosił żebym zadzwonił w ASO tego nie zrobią, strachu się najadłem ze zaraz wezwą policję bo dośc długo trwało to podłączenie , dzwoniłem do firmy we Wrocławiu Ctronic , która zajmuje się elektoronika i gosc prosił o tel jutro bo muszą to sparwdzić czy się da w tej sytaucji coś zrobić( chodzi o zakodowanie go )
Co myslicie o tym wszystkim
Pozdrawiam
Jestem właśnie po próbie zdjęcia CP w ASO i jestem bardzo zły

Albo auto zostało skasowane
Albo kradzione auto ale raczej nie bo system zaraz by to pokazła i wtedy kadjadany na rece i myślę że gośc by sie nie podkadał bo kupiłem przez allegro i malo tego dostalem paragon zakupu na to.
Do tego jeszcze zapłaciłem za usługę z której nic nie mam

Słuchajcie co robić teraz

Co myslicie o tym wszystkim
Pozdrawiam
- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
BexaBexa pisze:Rebel3
Opowiadaj co tam nowego w przygodzie z panelemjest juz dziala czy sie poddales czy sie udalo?
Miałem parę spraw do załatwienie ale mam jeden na celowniku, link wysyłałem Tobie na PW i dzisiaj napisałe do goscia bo aukcja się już skończyła i jeden już sprzedał po za allego właśnie w tej chwili koresponduję z nim czy jest napewwno czarny itd...
Napewno się nie poddam jak juz zacząłem to i skończę

Dam znać nie bawem
-
- Forum Audi A6 / A7
witam wszystkich serdecznie . jestem nowy na forum wiec sorki jak cos napisze nie tu gdzie nalezy. mam audi a6 avant z2005r z manualnym klimatronikiem i po przeczytaniu tego tematu widzę że moge kupic inna obudowe klimatyzacji (z wyswietlaczami temp.)i zamontowac go w miejsce orginalnego ? czy w takim wypadku wszystkie przewody i wiazki elektryczne beda pasowały oraz kontrolki na panelu ? bardzo prosze o opinie i doradztwo. pozdrawiam,.
zawsze tam gdzie Audi .
- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
Mack-MaciejM Tak wiązki pasują, pewnie masz w kolorze szarym więc musisz poszukać zamiennik, ale z tym problemu nie ma na allegroMacK-MaciejM pisze:witam wszystkich serdecznie . jestem nowy na forum wiec sorki jak cos napisze nie tu gdzie nalezy. mam audi a6 avant z2005r z manualnym klimatronikiem i po przeczytaniu tego tematu widzę że moge kupic inna obudowe klimatyzacji (z wyswietlaczami temp.)i zamontowac go w miejsce orginalnego ? czy w takim wypadku wszystkie przewody i wiazki elektryczne beda pasowały oraz kontrolki na panelu ? bardzo prosze o opinie i doradztwo. pozdrawiam,.
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Tylko musisz sprawdzić czy panel jest z dobrego źródła, żeby ściagnac dane komponentów w ASO i efekt jak pokazał kolega Bexa

Powodzenia zyczę Rabel3
-
- Forum Audi A6 / A7
dzieki za szybka odpowiedz . znalazlem dzis ładny na allegro nawet kolir (szary )jest dopasowanu i wlaczniki ale jak zadzwonilem to gostek powiedział ze musze zmienic cale okablowanie itp .takze spasowałem az do dzisiejszego wieczora kiedy wpadłem na te cenne forum
.jesli kupie u pewnego sprzedawcy to rozumiem iz bedzie wszystko pasowało oraz działało tak? a co z tym serwisem bo nie zrozumiałem ,jakie kody musze zdobyc?

zawsze tam gdzie Audi .
jakie cale okablowanie ?
jesli kupisz panel a masz auto z 2005 to z tego co nauczylismy sie dzieki Rabel3 i ZelvaBOi nie bedziesz mial problemu z wyciagnieciem go (wystarczy mocno szarpnac od dolu) pozniej odpinasz 5 kostek z tylu panelu, wkladasz nowy panel i jedziesz do ASO (bez tego sie nie obedzie ) i placisz w zaleznosci od 150 do 300 zl za sciegniecie CP (ochrona komponentu) albo wysylasz taki kupiony panel do jakiegos pana ktory poza aso portafi sciagnac CP
o czym musisz pamietac
- panel nie moze byc z anglika
- pamietac o by pasowal kolor
- ze panel moze byc z kradzionego auta i jak pojedziesz do ASO sciagnac CP to po ok 1 miesiacu moze sie zglosic policja do ciebie z pytaniem gdzie kupiles panel
- ze jesli sciagniesz na lewo CP (koszt ok 100zl) to jadac pozniej do aso albo nastepny wlasciciel pojedzie do aso na kompa to to wyjdzie i jak do tego jednak panel byl kradziony to znow przyjedzie do ciebie policja :D
- ze (info dzieki RABEL3) mozesz kupic taki panel na allegro ze nei dadza rady sciagnac CP bo bedzie uszkodzony / albo cos z nim nie bedzie halo)
- ze wymieniajac sam panel tak naprawde po podpieciu VAG'a i odczytaniu bledow klimatronika bedzie widzial bledy
spowodowane jest to tym iz gdy montujesz klimatronik plus kupujac auto dochodza do tego inne rzeczy jak dodatkowe tunele wentylatory etc. ( wizualnych bledow albo niedzialajacych dobrze przyciskow oczywiscie nie bedzie)
- ze na allegro moza porzez blad i nieswiadomosc kupic sam plastik z pokretlami przedniego panelu (jak by bez calej elektroniki)
a tak to sama radosc i odmłodzenie wnetrza i ogolnie same dobrze rzeczy hehe
jesli kupisz panel a masz auto z 2005 to z tego co nauczylismy sie dzieki Rabel3 i ZelvaBOi nie bedziesz mial problemu z wyciagnieciem go (wystarczy mocno szarpnac od dolu) pozniej odpinasz 5 kostek z tylu panelu, wkladasz nowy panel i jedziesz do ASO (bez tego sie nie obedzie ) i placisz w zaleznosci od 150 do 300 zl za sciegniecie CP (ochrona komponentu) albo wysylasz taki kupiony panel do jakiegos pana ktory poza aso portafi sciagnac CP
o czym musisz pamietac
- panel nie moze byc z anglika
- pamietac o by pasowal kolor
- ze panel moze byc z kradzionego auta i jak pojedziesz do ASO sciagnac CP to po ok 1 miesiacu moze sie zglosic policja do ciebie z pytaniem gdzie kupiles panel
- ze jesli sciagniesz na lewo CP (koszt ok 100zl) to jadac pozniej do aso albo nastepny wlasciciel pojedzie do aso na kompa to to wyjdzie i jak do tego jednak panel byl kradziony to znow przyjedzie do ciebie policja :D
- ze (info dzieki RABEL3) mozesz kupic taki panel na allegro ze nei dadza rady sciagnac CP bo bedzie uszkodzony / albo cos z nim nie bedzie halo)
- ze wymieniajac sam panel tak naprawde po podpieciu VAG'a i odczytaniu bledow klimatronika bedzie widzial bledy
spowodowane jest to tym iz gdy montujesz klimatronik plus kupujac auto dochodza do tego inne rzeczy jak dodatkowe tunele wentylatory etc. ( wizualnych bledow albo niedzialajacych dobrze przyciskow oczywiscie nie bedzie)
- ze na allegro moza porzez blad i nieswiadomosc kupic sam plastik z pokretlami przedniego panelu (jak by bez calej elektroniki)
a tak to sama radosc i odmłodzenie wnetrza i ogolnie same dobrze rzeczy hehe
-
- Forum Audi A6 / A7