[a6 c6] rysy na wyświetlaczu mmi
[a6 c6] rysy na wyświetlaczu mmi
Witam! mam taki denerwujący problem, na wyświetlaczu mmi jest trochę rys, widać w szczególności w słoneczny dzień i dość mocno mnie to denerwuje jak patrze na nie, ten wyświetlacz jest dość delikatny i nie wiem czy mogę go potraktować lekko ścierną pastą polerską ?
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
niemozesz zniszczysz go jeszcze bardziej , podobne wyswietlacze sa w hondach civic (ufo) nawet jak masz szmatke delikatna to potrafi zrobic male ryski , chyba pozostaje ci oswoić sie z myśla że tak już edzie zawsze , no chyba że ktos ma cudowny środek na tego typu rysy , w co szczerze watpie
Tylko słaba Polska boi się silnego Śląska
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Po zmyciu powłoki bardziej się błyszczy, ale nie porysujesz go już tak łatwo.
Nie pamiętam bo robiłem to rok temu od razu po zakupie, ale chyba używając mikrofibry i płynu do mycia szyb. Trzeba było trochę "po pucować", ale szło dosyć sprawnie. Najgorzej zmyć na krawędziach przy samej ramce.
ps. w profilu (model) masz brak auta, więc co ty chcesz czyścić
Nie pamiętam bo robiłem to rok temu od razu po zakupie, ale chyba używając mikrofibry i płynu do mycia szyb. Trzeba było trochę "po pucować", ale szło dosyć sprawnie. Najgorzej zmyć na krawędziach przy samej ramce.
ps. w profilu (model) masz brak auta, więc co ty chcesz czyścić

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Przeczytaj ten temat a6-all-polerowanie-lcd-vt26435.htm przerabialem to samo, teraz jest naprawde ok 

Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
Problem z wyświetlaczem między zegarami
Witam,
mam problem z wyświetlaczem. Gdy odpalam auto to wszystko jest w porządku - wszystkie komunikaty się wyświetlają (odnośnie gotowości do jazdy, stacja radiowa i biegi), ale gdy ruszam na wyświetlaczu widnieją tylko biegi, a brak stacji radiowej i aktualnego spalania. Czy ktoś wie, co może być tego przyczyną?
mam problem z wyświetlaczem. Gdy odpalam auto to wszystko jest w porządku - wszystkie komunikaty się wyświetlają (odnośnie gotowości do jazdy, stacja radiowa i biegi), ale gdy ruszam na wyświetlaczu widnieją tylko biegi, a brak stacji radiowej i aktualnego spalania. Czy ktoś wie, co może być tego przyczyną?

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
na początek zdemontować panel Climatronic, następnie środkową kratkę nadmuchu (nie jest łatwo, bo zatrzaski są ukryte wewnątrz w kratkach), lewa kratka nadmuchu, włącznik świateł, przyciski z obu stron ekranu. po demontażu tych wszystkich elementów ukażą się wszystkie śruby mocujące cały panel (śruby M5 na klucz 8mm)
R1200GS ADV LC