Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2.5 TDI ] 180 KM AKE Tiptronic nie odpala na zimnym

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
DAMIANSKYLINE
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2.5 TDI ] 180 KM AKE Tiptronic nie odpala na zimnym

Post autor: DAMIANSKYLINE » 15 lut 2011, 17:05

Czesc. Mam taką sprawe: odpalam auto w lato jest ok jak jest zima i nie za zimno tez jest ok ale teraz jak przymrozuiło w nocy -10albo -15 słychać jak odpala a zaraz kręci i kręci i już nic póki akumulator sie nie rozładuje, musze wtedy naładować, wyciagnąć przewód łączący pompę z filtrem i jak jest podłączony do pompy a przy filtrze wypięty, nalewam do wężyka do pełna paliwa,do strzykawki też(dużej) i kolega idzie kręcić rozrusznikiem(stacyjką)jak sie kreci to ja wciskam paliwo strzykawką i zachwile zapala. póżniej podłączam do filtra paliwa i jest ok, nawet jak zgasze po 5 minutachi za 2 godziny jest ok,ale jak przymrozi to znów go zapowietrza chyba. Gdzie jest problem ? Może w tym zaworku czrnym na filtrze? Pompa chyba nie , bo jak jeżdze to nie faluja obroty. nie wiem, help, jak ten temat był i za wszystkie błędy soryy
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 17:43 przez DAMIANSKYLINE, łącznie zmieniany 1 raz.
DAMIANSKYLINE

citrin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Czarek
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: citrin » 15 lut 2011, 21:01

A filtr kiedy wymieniałeś?? Zbyt zasyfiony + duża minusowa temperatura i jest problem z przepychaniem paliwa. Dochodzi do zapowietrzania.
DAMIANSKYLINE pisze:Może w tym zaworku czrnym na filtrze
A zaworek.... owszem,może być tego przyczyną, ale najpierw filtr i oring pod zaworek.
Pozdr

DAMIANSKYLINE
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2.5 TDI 180 KM AKE Tiptronic] nie odpala na zimnym

Post autor: DAMIANSKYLINE » 17 lut 2011, 09:59

podejrzewałem już filter. z reguły wymieniam go co roku, ale wymieniłem 1 miesiąc temu, bo sądziłem tak jak ty,węże też sprawdzałem są szczelne i dobrze podokręcane. kupiłem zaworek powrotny jak bedzie trochę mniej piżdzieć to wymienię go,może w końcu znajdę przyczynę

[ Dodano: 2011-02-21, 09:45 ]
wymieniłem zaworek i dziś z rana znowu nie odpalił, strasznie długo mi grzeje świece a jak podgrzewam go 3 razy( bo dziś było -15 stopni w nocy)to za każdym razem tak samo długo pali mi sie ta kontrolk. Może świece do wymiany,1.5 roku wymieniałem . Jak sądzicie ?

[ Dodano: 2011-03-07, 08:45 ]
może wina akumulatora mam 2 lata go i to jest 74 ah
DAMIANSKYLINE

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja