[100 c4 2.5 TDI] słaby nawiew
[100 c4 2.5 TDI] słaby nawiew
Witam. Troszeczkę odświeżam temat ale mam problem z nawiewem jest po prostu słabiutki. Nie mam filtra bo wczoraj zajrzałem do obudowy wentylatora. Gdy zdjąłem gumowe łączenie między obudową a nagrzewnicą klimy to o dziwo nadmuch w pozycji LO działał super. Może ktoś miał podobnie jak przeczyścić miejsce przy nagrzewnicy myślę że jest tam po prostu syf.
Oki dzięki. Po zdjęciu tej gumy po prostu 5razy mocniej wieje, a na nastawieniu max ogrzewanie też trochę mocniej dmucha więc to nagrzewnica klimy nie przepuszcza dostatecznie dużo powietrza. A ten silniczek dmuchawy sprawdzę bo da się wyjąć bez większego rozbierania. Takie jeszcze pytanie jak szczotki się kończą to mniej prądu i słabiej dmucha czy tak?
Dokładnie to mam tak : jak założona ta guma to dmucha na każdym stopniu tyle że na lo najmocniej (ale rewelacji nie ma) a jeśli zdejmę gumę to na lo wieje jak tornado a na wyższych stopniach też delikatnie lepiej. Dzięki za podpowiedz zajmę się sprawdzaniem silniczka a ten jeż to w którym dokładnie miejscu? a mam takie jeszcze dwa pytanka: czy powinien być nadmuch w bagażniku?jak zdjąłem tą gumę wziąłem na lo to ładnie wiało pod siedzeniami ale i przypadkiem zobaczyłem że w bagażniku delikanie dmucha. A drugie pytanie jaką funkcję pełni ta 'zapadka' prze tą gumą w stronę chłodn. klimy?
Koledzy podepnę sie pod temat, nie chce pisać nowego, a muszę wyjąć silnik dmuchawy.
jak się do tego zabrać? Muszę zdjąć cała obudowę (tą cylindryczną) z wiatraka czy ten silnik wychodzi jakoś bokiem? Strasznie piszczy na wyższych obrotach, lepiej wyjąć to puki się nie zatarł...
jak się do tego zabrać? Muszę zdjąć cała obudowę (tą cylindryczną) z wiatraka czy ten silnik wychodzi jakoś bokiem? Strasznie piszczy na wyższych obrotach, lepiej wyjąć to puki się nie zatarł...
Było:
VW Golf mk2 1.6TD 70PS
VW Golf mk1 TDic +/- 90PS
Audi 100/A6 C4 2.5 TDI AAT +/-130PS
Jest:
SEAT Toledo 1M 1.9 TDI 150PS
VW Golf mk2 1.6TD 70PS
VW Golf mk1 TDic +/- 90PS
Audi 100/A6 C4 2.5 TDI AAT +/-130PS
Jest:
SEAT Toledo 1M 1.9 TDI 150PS
-
- Forum Audi A6 / A7
Mi właśnie słabo dmuchało od 2 miesięcy teraz dmuchawa całkiem umarła myślałem że tylko szczotki się skończyły niestety komutator się skończył. Oczywiście przydało się foto story kolegi z forum a6-c4-25-tdi-ael-wymiana-wentylatora-vt ... t=dmuchawa.
Nowy już zamówiony na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=1514058614 niżej komutator.![Obrazek]()
Nowy już zamówiony na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=1514058614 niżej komutator.