Po przekręceniu zapłonu pojawia się na wyświetlaczu OK (mały fis) i lampki gasną normalne jednak przy starcie rozrusznika zapalają się n chwilę kontrolki ABS i ESP oraz czerwony wykrzyknik z potrójnym gongiem dźwiękowym. Kontrolki zaraz gasną i wszystko jest dalej OK. Nawet ponowna diagnoza fisem wyświetla OK. Problem nie występuję przy każdym uruchamianiu a jedynie po dłuższym postoju (6h i więcej) choć zdarza się (sporadycznie) że i po 10h kontrolki się nie pokazały. Vakum wymieniona w zeszłym roku na nową, płyn hamulcowy wymieniony na nowy - ale kontrolki nadal się zapalają.
Może ma ktoś jakieś podejrzenia co to może być lub ktoś już przerabiał taki przypadek?
Dodam, że zarówno hamulce jaki i ABS/ESP działają normalnie.
Może czujnik poziomu płynu hamulcowego szwankuje? akumulator pada i jak jest obciążony daje za małe napięcie powodując błąd czujnika? czy może elektromechanika pompy abs?
VAGiem nie sprawdzałem ( sam nie posiadam a na wycieczki do mechaników chwilowo nie mam czasu)
[A6 C5 2.5TDI]Kontrolki ESP ABS i Lampka Układu czerwona pod
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[A6 C5 2.5TDI]Kontrolki ESP ABS i Lampka Układu czerwona pod
Ostatnio zmieniony 23 sty 2011, 11:30 przez Darek 2.5tdi, łącznie zmieniany 1 raz.