arekr22, czy zmieniając dawkę zmieniamy też lekko kąt? Jest jakoś to sprzężone? Zmiana dawki nastawnikiem zmienia geomterie tłokorozdzielacza(czy czegoś takiego) czy jest to poprostu inne nastawienie jakiegoś zaworka? Gdy korygowałem dawke to kąt sporo się zmieniał, ale przejeżdząłem z jednego końca zakresu dawki na drugi
[A6 C4 2.5 TDI AAT] Jak ustawic dawke paliwa pomocy
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jeśli chodzi o dawke którą musiałem skorygowa spowodu akcji '216' to dobrałem ją doświadczalnie, czyli minimum ale takie żeby długo nie kręcić na ciepłym w lecie
Oczywiście kąt w okolicach ~60 - 70
arekr22, czy zmieniając dawkę zmieniamy też lekko kąt? Jest jakoś to sprzężone? Zmiana dawki nastawnikiem zmienia geomterie tłokorozdzielacza(czy czegoś takiego) czy jest to poprostu inne nastawienie jakiegoś zaworka? Gdy korygowałem dawke to kąt sporo się zmieniał, ale przejeżdząłem z jednego końca zakresu dawki na drugi
-
rafal149135
- Forum Audi A6 / A7