[A6 C5] WEBASTO - Bezpieczniki, Przekaźniki - gdzie ??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sebastian
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
no to fis mam bo pokazuje dane z silnika znaczy sie predkosc spalanie itp
fajnie by bylo jakbym chociaz takie zwykle dogrzewanie uruchomil:)
fisa nie da sie sterowac z klawiszy przy zagarach do kasowania przebiegow badz regulacji zegarka?
fajnie by bylo jakbym chociaz takie zwykle dogrzewanie uruchomil:)
fisa nie da sie sterowac z klawiszy przy zagarach do kasowania przebiegow badz regulacji zegarka?
treść podpisu niezgodna z regulaminem
W ktorym miejscu w komorze silnika masz to swoje webasto?Special pisze:fajnie by bylo jakbym chociaz takie zwykle dogrzewanie uruchomil:)
Z tego co wiem to jedynie pokretlem przy recznym + przyciskami w manetce od wycieraczek. Przy zegarach to jedynie mozesz ostrzeganie o przekroczeniu predkosci ustawic.fisa nie da sie sterowac z klawiszy przy zagarach do kasowania przebiegow badz regulacji zegarka?
-
- Forum Audi A6 / A7
po tej stronie co filtr paliwa tylko ze nizej tak na wysokosci podluznicy
Czyli jakby webasto. Z tego co wiem to swiece dogrzewajace silnik znajduja sie przy samej scianie grodziowej.
Tak jak pisalem wczesniej, ktos toto przelozyl razem z motorem bo z jakiegos wzgledu nie chcial demontowac. Nigdy tego nie robilem ale zakladam, ze moze to byc klopotliwe ze wzgledu na wspolny obieg plynu chlodzacego.
Tak jak pisalem wczesniej, ktos toto przelozyl razem z motorem bo z jakiegos wzgledu nie chcial demontowac. Nigdy tego nie robilem ale zakladam, ze moze to byc klopotliwe ze wzgledu na wspolny obieg plynu chlodzacego.
-
- Forum Audi A6 / A7
no webasto to to jest napewno bo ma podlaczenie pod plyn chlodzacy i posiada wystajacy tlumik:)
teraz pytanie jak to odpalic?
teraz pytanie jak to odpalic?
Fabrycznie montowane webasto ma fabrycznie montowana niezalezna pompe paliwa tuz przy zbiorniku. Obstawiam, ze ta pompa zostala przy aucie z ktorego silnik zostal wymontowany. Tak wiec potrzebujesz: doprowadzenia paliwa, sterownika webasto i kogos kto portrafi to wszystko polaczyc w calosc. A nawet jesli uda Ci sie to wszystko zorganizowac to moze sie okazac, ze webasto jest niesprawne 
W kazdym razie tego typu zadania to sie raczej wykonuje w ASO, a cene liczy sie raczej w tysiacach niz w setkach.

W kazdym razie tego typu zadania to sie raczej wykonuje w ASO, a cene liczy sie raczej w tysiacach niz w setkach.
-
- Forum Audi A6 / A7
z tego co mi wiadomo to mam 2 pompy na zbiorniku a podlaczenie tego w calosc to nie problem:)Chory pisze:Fabrycznie montowane webasto ma fabrycznie montowana niezalezna pompe paliwa tuz przy zbiorniku. Obstawiam, ze ta pompa zostala przy aucie z ktorego silnik zostal wymontowany. Tak wiec potrzebujesz: doprowadzenia paliwa, sterownika webasto i kogos kto portrafi to wszystko polaczyc w calosc. A nawet jesli uda Ci sie to wszystko zorganizowac to moze sie okazac, ze webasto jest niesprawne
sterowniczek gdzie powinien sie znajdowac?
a co do tego dogrzewania silnika to dziala to automatycznie?
Co do sterownikow to sa dwa rodzaje. Jeden zintegrowany z FISem, drugi montowany w drzwiach kierowcy. Ktory z nich bedzie pracowal z twoim webastem (moze oba) i jak to wszystko podlaczyc to juz pytanie nie do mnie.Special pisze:sterowniczek gdzie powinien sie znajdowac?
a co do tego dogrzewania silnika to dziala to automatycznie?
Co do dogrzewania to dziala tak jak pisales wyzej:
Wlaczasz silnik i pod warunkiem, ze nie wlaczysz trybu ECON, zalacza sie dogrzewanie silnika.
-
- Forum Audi A6 / A7
czy to powinno byc jakos odczuwalne? oprucz szybciej nagrzewajacego sie silnika?Chory pisze:Co do dogrzewania to dziala tak jak pisales wyzej:
Wlaczasz silnik i pod warunkiem, ze nie wlaczysz trybu ECON, zalacza sie dogrzewanie silnika.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
po pierwsze szybciej dogrzany silnik po drugie jeśli padnie widać w vag przerabiałem przy poprzedniej 

Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.