A możesz podać ten argument? (na pewno to, że nie trzeba będzie ściągać głowicy, ale czy coś jeszcze?)arkus pisze:Panowie problem udało mi sie rozwiązać :-D Stres przez dwa dni miałem starszny dzwoniłem do ASO byłem u kilku mechaników po radę i kazdy miał swoją teorię.Być może w tym co zrobiłem jestem pionierem ale miałem nóż na gardle (wyjazd na wczasy) po wielu za i przeciw zdecydowałem sie zrobić tak jak proponował mi kolega -mechanik
mianowicie:
trzpień ,który się urwał zalałem coca-colą na zimny silnik,nastepnie rano zrobiłem powtórkę i po około godzinie odpaliłem auto.Niestety trzpień siedział dalej w środku. Dzisiaj odpaliłem auto i po przejechaniu kilku km pod trzpień został "wypluty"(ciśnienie w silniku zrobiło swoje) na zewnątrz.Wkręciłem nową świecę odpalłem i auto chodzi tak jak powinno.Nic nie zostało uszkodzone i na całe szczęście obejdzie sie bez ściągania głowicy.
Dziękuję wszystkim ,którzy próbowali mi pomoc.
Pozdrawiam
P.S mnie sie udało co nie oznacza ,że taki sposób jest najlepszy, ale argumenty jakie przedstawił mi doświadczony kolega mechanik zdecydowały o tym że właśnie tak zrobiłem
[A6 C6 3,O TDI ] Ukręcona świeca żarowa
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
- azad-der-boss
- Forum Audi A6 / A7
- azad-der-boss
- Forum Audi A6 / A7
- azad-der-boss
- Forum Audi A6 / A7
Dzieki Dirty ale ta instrukcje mam..i tam pisze ze jednak trzeba odkrecic kolektory ssace wiec moje pytanie tyczylo sie raczej ludzi ktorzy juz to osobiscie robili...a na to kolega Tomcio30 napisal ze obedzie sie bez wymontowania wiec narazie 1:1

- azad-der-boss
- Forum Audi A6 / A7
Wlasnie o taka wypowiedz mi chodzilo krotko i na temat...to fajnie ze obedzie sie bez sciagania kolektorow...ArabaT pisze:azad-der-boss, zabieg nadzwyczaj prosty ja wymieniałem dzisiaj i to na parkingu przed sklepem jak moja Pani robiła zkupy, niczego nie trzeba demontowac.

P.S
Spoko masz bryke...no ja mam Pamiec do siedzen (obie strony)..niestety wykasowalem zdjecia..kolega PAMA ma racje te forum to raj dla zlodziejaszkow...

Niezla oszczednosc czasu szacun :shock:ArabaT pisze:azad-der-boss, zabieg nadzwyczaj prosty ja wymieniałem dzisiaj i to na parkingu przed sklepem jak moja Pani robiła zkupy, niczego nie trzeba demontowac.
Ale jakby cos poszlo nie tak to zakupy do taxi...

Wykonane Mody
Virus 287KM 574 Nm
Podświetlenie tablicy rej. LED
Plan 4 the worst hope for the best
Virus 287KM 574 Nm
Podświetlenie tablicy rej. LED
Plan 4 the worst hope for the best
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
Panowie jasna dupa, urwałem dzisiaj sztukę...
zerwała mi się tuż za "nakrętką", całość została w środku.
niestety za 101 razem mi się nie udało...
cały korpus świecy został w głowicy, także da się autem normalnie jeździć.
czy ktoś ze śląska ogarniał taki temat????
zerwała mi się tuż za "nakrętką", całość została w środku.
niestety za 101 razem mi się nie udało...
cały korpus świecy został w głowicy, także da się autem normalnie jeździć.
czy ktoś ze śląska ogarniał taki temat????

Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH