A6 C6 MMI Update opis aktualizacji - Fotorelacja ver.0.2
mistrzu :D
naisane masz w pierwszy poście
musisz podnieśc soft do 5150 z CD1
potem

naisane masz w pierwszy poście
musisz podnieśc soft do 5150 z CD1
3.Siadamy wygodnie na fotelu kierowcy i uruchamiamy MMI. Wchodzimy do sekcji Car i naciskamy oraz przytrzymujemy Setup+Return. Czynność wykonujemy ponownie, gdy po kilku sekundach nic się nie pojawiło. Nie wracamy już do menu Car, tylko zostajemy w sekcji Setup. System nie rozpoznaje od razu dwóch przycisków jednocześnie, dlatego też po ponownym naciśnięciu tej kombinacji, wrócimy do menu Car z już przyciśniętymi Setup+Return.
Tutaj znajduje się nasza aktualna konfiguracja wszystkich wykrytych modułów/podzespołów w MMI. Po wybraniu jednego z nich, otrzymamy bardziej szczegółowe dane. W tym momencie płyta z aktualizacją powinna być już w zmieniarce(oczywiście można zrobić to wcześniej). Płytę umieszczamy w pierwszym slocie pozostawiając inne sloty puste. Aktualizacja 5570 jest aż na 3CD.
CD 1 - Aktualizacja do wersji 5150
CD 2 - CleanUp BT i jego aktualizacja
CD 3 - Aktualizacja pozostałych komponentów
potem
i juz1) Zawartość katalogu "MMI A6 A8 Q7 POLSKA CZCIONKA" (czyli plik metainfo2 i katalog MMI HIGH) wypal na płytce.
2) Płytkę wetknij w zmieniarkę CD/Mp3/DVD
3) wejdź w zielone menu serwisowe (trzymaj car+setup razem kilka sekund). W menu serwisowym kliknij katalog MMI.
Kliknij w pierwszy podpunkt. Jak się rozwinie szukaj na samym końcu prawie takiej opcji "SWupdate manuell" , "region code ignorieren", "disable eeprom update" (czy jakoś tak ). Zaznacz je ptaszkami.
Wyjdź z zielonego menu (kilka razy return), nie restartować MMI!!
4) Wejdź w czerwone menu serwisowe - guziki setup, car i return trzymane razem kilka sekund. Kliknij SWUpdate (chyba lewy dolny róg), potwierdź CD rom.
Wybierz dolną pozycję w liście wyboru (SWupadte manuell).
Rozwinie się lista urządzeń i wszędzie będzie "N".
Klikasz na Main unit (chyba tak to się nazywa...) czyli MMI High i jak się pokaże menu wybierasz ptaszkiem update pamięci bez update'u bootloadera (no chyba że ktoś będzie miał obecny wyższy numer bootloadera - to też to zaznacza).
Dajesz return, na dole START.
8 minut, MMI się restartuje i masz PL

Witam.
Właśnie uaktualniłem soft z wersji 500 do wersji 5570 według opisu z pierwszej strony.Wszystko poszło dobrze, BT ok,ale nie pojawiła mi się opcja widoku mapy w 3D (pseudo 3D) w zakładce navi . Chciałem zapytać czy miał już ktoś problem ? Mam mape Audi Navigation DVD Europe for MMI 2G 2010
Part nr 4E0-060-884-CC
ale to chyba nie zależy od mapy? ta opcja powinna wyskoczyć po aktualizacji softu do wersji 5570.Z góry dziękuję za pomoc.
Właśnie uaktualniłem soft z wersji 500 do wersji 5570 według opisu z pierwszej strony.Wszystko poszło dobrze, BT ok,ale nie pojawiła mi się opcja widoku mapy w 3D (pseudo 3D) w zakładce navi . Chciałem zapytać czy miał już ktoś problem ? Mam mape Audi Navigation DVD Europe for MMI 2G 2010
Part nr 4E0-060-884-CC
ale to chyba nie zależy od mapy? ta opcja powinna wyskoczyć po aktualizacji softu do wersji 5570.Z góry dziękuję za pomoc.
tzn z tego co tu przeczytałem ta funkcja 3D pojawia sie po wgraniu softu 5570 mówię oczywiście o mmi 2G i pseudo 3G w którym nie ma nazw ulic, czy może da się to jakoś uruchomić z ukrytego zielonego lub czerwonego menu lub vagiem ? Czy może być tak że nie da się tego włączyć nawet po wgraniu tego softu ?
Mam mape Audi Navigation DVD Europe for MMI 2G 2010
Part nr 4E0-060-884-CC
ale jak wchodzę do setup navi to nie ma tam tej opcji 3G, najnowszy soft wgrałem i wszystko jest ok zmieniła sie wersja z 500 na 5570
[ Dodano: 2010-12-18, 23:29 ]
ze skutków ubocznych : znikł poziom naładowania akumulatora ( i tak zawsze pokazywał 100%) i zablokowało zielone menu a plusy to wreszcie BT widzi mój tel no i powinna być ta opcja 3D ale jakaś lipa jest u mnie.
[ Dodano: 2010-12-19, 06:04 ]
Sorki za zamieszanie znalazłem to 3G wszystko ok, było schowane trochę głębiej niż myślałem, Dirty dzięki za podpowiedz, Pozdrawiam.
Part nr 4E0-060-884-CC
ale jak wchodzę do setup navi to nie ma tam tej opcji 3G, najnowszy soft wgrałem i wszystko jest ok zmieniła sie wersja z 500 na 5570
[ Dodano: 2010-12-18, 23:29 ]
ze skutków ubocznych : znikł poziom naładowania akumulatora ( i tak zawsze pokazywał 100%) i zablokowało zielone menu a plusy to wreszcie BT widzi mój tel no i powinna być ta opcja 3D ale jakaś lipa jest u mnie.
[ Dodano: 2010-12-19, 06:04 ]
Sorki za zamieszanie znalazłem to 3G wszystko ok, było schowane trochę głębiej niż myślałem, Dirty dzięki za podpowiedz, Pozdrawiam.
Witam, może to nie jest odpowiednie forum ponieważ posiadam Audi a8L 2004r ale koledzy z forum audi a8team powoływali się właśnie tutaj. Przeczytałem praktycznie cały temat i nie tylko ten i nie znalazłem dokładnie odpowiedzi na mój problem. Otóż audi jest sprowadzona z USA i nie ma europejskiego kodowania.
Czy jeśli zrobię aktualizację softu to kodowanie zmieni się na europejskie?
Czy muszę najpierw zrobić kodowanie, a jak tak to w jaki sposób? i później aktualizację softu?
Pozdrawiam.
Czy jeśli zrobię aktualizację softu to kodowanie zmieni się na europejskie?
Czy muszę najpierw zrobić kodowanie, a jak tak to w jaki sposób? i później aktualizację softu?
Pozdrawiam.
Panowie próbowałem dzisiaj sprawdzić wersję mojego MMI i nacisnąłem car-setap i napisało mi że nie mam dodatkowych ustawień. I co teraz ?
usunieto pkt 29 regulaminu
Extreme Team
http://pl.youtube.com/watch?v=yxXu7JrUTbs
A6,C5 2.5TDI 180PS, A6 C6 Avant 3.0TDI 233PS Quattro - Wirus podany 270PS 570NM.

A6,C5 2.5TDI 180PS, A6 C6 Avant 3.0TDI 233PS Quattro - Wirus podany 270PS 570NM.
@dell1
cos zle wcisnoles
to co probujesz zrobic to wejsc w menu (zielone) serwisowe
wcisnij setup i trzymajac go docisnij car (tak zeby oba przyciski sie swiecily) przytrzymaj 2 - 3
a jesli chcesz sprawdzic wersje oprogramowania MMI to pisze w tym poradniku
naciskasz
Car pozniej Version,
w nowszych Car>Setup>Settings>Version
pozdro
cos zle wcisnoles
to co probujesz zrobic to wejsc w menu (zielone) serwisowe
wcisnij setup i trzymajac go docisnij car (tak zeby oba przyciski sie swiecily) przytrzymaj 2 - 3
a jesli chcesz sprawdzic wersje oprogramowania MMI to pisze w tym poradniku
naciskasz
Car pozniej Version,
w nowszych Car>Setup>Settings>Version
pozdro