czyli niemożliwe ...a jednak można :lol:Dirty pisze:Jakbyś kolego przeczytał temat to byś wiedział, że albo polskie menu z angielskim lektorem albo wcale.
tmr, pisał że można to przerobić ale nie chce niestety podpowiedzieć :mrgreen:
[A6 C6] Spolszczenie do Audi MMI Professional
-
- Forum Audi A6 / A7
WitamTuborg1 pisze:Dzięki MaTyS
I co panowie nikt z Was mi nie pomoże???
Problem rozwiązany! Kolega tmr jest wielki- załatwił sprawę bardzo szybko i już nie mam błędu :lol: :lol:
Kolego mógłbyś opisać jak sobie poradziłeś? Napewno wielu to pomoże, również i mi, sam mam też ten błąd i nie moge sobie poradzić.
Proszę bardzo : zerknij czy w kanale 12 masz wartość 2. Jeśli nie - to wbij tam takowąpiotrek198o pisze:WitamTuborg1 pisze:Dzięki MaTyS
I co panowie nikt z Was mi nie pomoże???
Problem rozwiązany! Kolega tmr jest wielki- załatwił sprawę bardzo szybko i już nie mam błędu :lol: :lol:
Kolego mógłbyś opisać jak sobie poradziłeś? Napewno wielu to pomoże, również i mi, sam mam też ten błąd i nie moge sobie poradzić.
witam
ostatnio nabylem audi a6 C6 z roku 2006/7 silnik 2.0TDI sprowadzone z niemiec
oczywiscie jezyk jest niemiecki
panowie gdzie znajde wersje ktura moge wgrac smiało do tego autka bo wczesniej czytałem ze chodza po internecie błedne pliki i mozna uwalic
bardzo prosze o pomoc z kad takowy dobry sciagnac i czy smiało moge wgrac do tego autka
ostatnio nabylem audi a6 C6 z roku 2006/7 silnik 2.0TDI sprowadzone z niemiec
oczywiscie jezyk jest niemiecki

panowie gdzie znajde wersje ktura moge wgrac smiało do tego autka bo wczesniej czytałem ze chodza po internecie błedne pliki i mozna uwalic
bardzo prosze o pomoc z kad takowy dobry sciagnac i czy smiało moge wgrac do tego autka
czytałem chodzi mi o plik ktury trzeba wgrac zeby był oki jak sciagłem ze strony 6-ej od urzytkownika iagbec i to wystarczy wgrac czy jest cos swiezszego 
sorki za brak powitania moze mi ktos teraz doradzic czy dobry plik sciagnolem

sorki za brak powitania moze mi ktos teraz doradzic czy dobry plik sciagnolem

Ostatnio zmieniony 30 paź 2010, 12:12 przez malecki, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Mam soft 4220, to wystarczy że przez czerwone menu bez żadnego ustawiania zaktualizuję przez SWUpdate do 5150, a następnie tak samo zaktualizuję spolszczenie bez żadnych ustawianek? Jedyne co to chyba uruchomienie zielonego menu VAG-iem. Czy reszta pozostanie bez zmian? Kierownica multi też będzie wymagała ponownego zakodowania?
I proszę nie pisać, że mam przejrzeć wątek bo już to zrobiłem i nie ma jednoznacznej odpowiedzi na te pytania.
I proszę nie pisać, że mam przejrzeć wątek bo już to zrobiłem i nie ma jednoznacznej odpowiedzi na te pytania.
Nie wiem dla czego sie tak dzieje ale niektorych samochodach sie traci po aktualizacji multifunkcja oraz blokuje sie zielone ukryte menu spowrotem.
Aktualizowalem i spolszczałem ta sama płytka u siebie w c6 i u znajomego w a8 z 2004 u niego zadnych problemow a u mnie musialem zakodowac kiere i odblokowac jeszcze raz zielone menu.
pozdro
Aktualizowalem i spolszczałem ta sama płytka u siebie w c6 i u znajomego w a8 z 2004 u niego zadnych problemow a u mnie musialem zakodowac kiere i odblokowac jeszcze raz zielone menu.
pozdro
No właśnie tego się boję. Nie miałem wcześniej do czynienia, ale z drugiej strony nie chcę wydawać dużo kasy, żeby raz czy dwa na rok podpiąć się do samochodu
Mam nadzieję że pomoże ktoś i napisze mi krok po kroku jak odblokować zielone menu za pomocą tego programu i ewentualnie jak zakodować kiere multi po aktualizacji.

- stifii
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Mam mały problem z PL jezykiem, otóż miałem w samochodzie sprawa tyczy sie A8 wersje ang 5570 i wrzuciłem PL jezyk 5150, oczywiscie wszystkie kodowania pospisywalem bo sie kasują, i otóż po downgradzie i wbiciu tych kodowań nie wyświetla mi w Systemach połowy funkcji MMI oraz mam zawias Adaptive Air Suspeniosn-Sport, to pokazuje mi zwykły zawias pneumatyczny czyli Adaptive Air suspenison i do tego wszystkie opcje sa na szare czyli nie można nic wybrać.. To samo tyczy się parktronica i kamerki mimo dobrego kodowania nie ma wizualizacji i obrazu z kamery.. W ukrytym menu też próbowałem powłączać różne opcje do MMI ale nic się nie pokazywało.. O co chodzi? :?:
Aaa i gdy znów wgram na to 5150 aktualke do 5570 wszystko śmiga ok na kodowaniu z 5150.
Aaa i gdy znów wgram na to 5150 aktualke do 5570 wszystko śmiga ok na kodowaniu z 5150.
Przegladalem allegro i widze ze chyba cos juz jest tyle ze kosztowneJeszcze nie ma

http://allegro.pl/menu-polskie-audi-mmi ... 35201.html