Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[warsztat] Chożępy w Pasikurowicach koło Wrocławia!

ODPOWIEDZ
adrian787
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[warsztat] Chożępy w Pasikurowicach koło Wrocławia!

Post autor: adrian787 » 05 gru 2010, 10:44

Oddałem mu moje audi a6 c4 2,5tdi AEL. Nie wskazywał temperatury płynu. Wcześniej wymieniłem czujnik temperatury i sprawdziłem wskaźnik temperatury (bez poprawy).
Auto trzymał 3 dni. Gdy dzwoniłem do niego stwierdził, że naprawił usterkę. Gdy pojechałem po odbiór powiedział mi, że przed chwilą przestało działać i że na pewno będzie uszkodzony wskaźnik temperatury płynu. Gdy rozebrałem w domu licznik okazało się że spalił mi wskaźnik temperatury ( wiem że nie był spalony bo wcześniej go rozbierałem i wszystko było ok.). Kupiłem nowy wskaźnik na allegro (koszt=50zł). Po zamontowaniu w dalszym ciągu nie pokazywał on temperatury. Przestawił mi też prędkościomierz (zaniża prędkość).

Nie polecam tego warsztatu jeżeli chodzi o elektrykę.

Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem stosując tagi!
Poprawiłem!
Ostatnio zmieniony 09 gru 2010, 18:50 przez adrian787, łącznie zmieniany 2 razy.

rolandV
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rolandV » 07 gru 2010, 21:46

ale po co przestawiał Ci prędkościomierz ?
AUDI A6 C5 2003 AVANT 1,9 TDI AWX 131KM@163KM / 296Nm@365Nm/ CHIP by TDI - TUNING.

adrian787
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adrian787 » 08 gru 2010, 18:50

Nie wiem po co przestawił pewnie coś kręcił, ale już doszedłem jak to naprawić.
Wskazówkę można przestawiać ręcznie po wyciągnięciu prędkościomierza. Trzeba ją lekko wcisnąć i delikatnie przekręcić w prawo lub w lewo w zależności od tego w którą stronę oszukuje. W środku jest jakiś mechanizm zapadkowy. Po ustawieniu i złożeniu porównałem prędkość na wyświetlaczy klimatronica na kanale 17.Teraz jest ok.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja