Oddałem mu moje audi a6 c4 2,5tdi AEL. Nie wskazywał temperatury płynu. Wcześniej wymieniłem czujnik temperatury i sprawdziłem wskaźnik temperatury (bez poprawy).
Auto trzymał 3 dni. Gdy dzwoniłem do niego stwierdził, że naprawił usterkę. Gdy pojechałem po odbiór powiedział mi, że przed chwilą przestało działać i że na pewno będzie uszkodzony wskaźnik temperatury płynu. Gdy rozebrałem w domu licznik okazało się że spalił mi wskaźnik temperatury ( wiem że nie był spalony bo wcześniej go rozbierałem i wszystko było ok.). Kupiłem nowy wskaźnik na allegro (koszt=50zł). Po zamontowaniu w dalszym ciągu nie pokazywał on temperatury. Przestawił mi też prędkościomierz (zaniża prędkość).
Nie polecam tego warsztatu jeżeli chodzi o elektrykę.
Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem stosując tagi!
Poprawiłem!
[warsztat] Chożępy w Pasikurowicach koło Wrocławia!
[warsztat] Chożępy w Pasikurowicach koło Wrocławia!
Ostatnio zmieniony 09 gru 2010, 18:50 przez adrian787, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie wiem po co przestawił pewnie coś kręcił, ale już doszedłem jak to naprawić.
Wskazówkę można przestawiać ręcznie po wyciągnięciu prędkościomierza. Trzeba ją lekko wcisnąć i delikatnie przekręcić w prawo lub w lewo w zależności od tego w którą stronę oszukuje. W środku jest jakiś mechanizm zapadkowy. Po ustawieniu i złożeniu porównałem prędkość na wyświetlaczy klimatronica na kanale 17.Teraz jest ok.
Wskazówkę można przestawiać ręcznie po wyciągnięciu prędkościomierza. Trzeba ją lekko wcisnąć i delikatnie przekręcić w prawo lub w lewo w zależności od tego w którą stronę oszukuje. W środku jest jakiś mechanizm zapadkowy. Po ustawieniu i złożeniu porównałem prędkość na wyświetlaczy klimatronica na kanale 17.Teraz jest ok.