Objawy:
Tak jak w temacie jest problem z przyspieszeniem w mojej A6 a objawy są takie że po naciśnięciu pedału gazu samochód prawie w ogóle nie przyspiesza dopiero gdy wskoczy powyżej 3 tys. obrotów idzie lepiej ale odczucia są takie jak by się miało 80 km pod maska... uwzględniając dużą masę samochodu...
Myślę że warto napisać:
Zakupiłem go niedawno ale samochód stał u poprzedniego właściciela 3 miesiące nie ruszany bez akumulatora i pod lipa wiec jest cały w żywicy czy czymś tam z drzewa pokryty dopiero co wnętrze doprowadziłem do normalnego stanu. Rok samochodu 2004 ale ma ponad 300 tys. km przejechane. Cena była niska więc go wziąłem.
Co udało mi się ustalić i co wymieniłem:
Po podłączeniu pod komputer pokazało błędy w pedale gazu z tego co wiem jest sterowany elektrycznie, następnie jeden błąd przy zaworze EGR i jeden z wtryskiwaczy chodzi już na takiej granicy jak to powiedział elektromechanik. Po wykasowaniu błędów i ponownej przejaszczce błędy już się nie pojawiły oprócz tego wtryskiwacza.
Samochód stoi w tej chwili na warsztacie i są podejrzenia że wałki rozrządu są do wymiany ale nie są pewni gdyż nie maja żadnych uszkodzeń i są równo zużyte dlatego nie wiem czy narażać się na taki duży koszt. Rozrząd był wymieniany kompletny, samochód od wymiany przejechał 20 tys. km
Wymieniłem już przepływomierz powietrza zostały także wyczyszczone: zawór odmy, układ dolotowy, zawór EGR do tego wymienione wszystkie filtry. Jest minimalna poprawa ale to nie to...
Proszę o pomoc