[A6 C5 2,5TDI] ABS prosze o wskazowki
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 2,5TDI] ABS prosze o wskazowki
witam w mojej C5 mialem walniety sterownik abs i palila sie czerwona kontrolka [wykrzyknik w kulku objety nawiasem],mechanik mi niby to zrobil kontrolka sie nie pali ale zauwarzylem ze abs mi nie dziala,powiedzcie mi czy jak wloze kluczyk do stacyjki i wlacze zaplon to powinna palic sie kontrolka abs????. Domyslam sie ze skurczybyki wyjeli mi zaroweczke od podswietlania abs
krzysiek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
krzysztof2010, sterownik jest albo dobry albo zly. jak sie popsuje to abs nie dziala wogole,albo jak ktorys czujnik predkosci katowej kola sie zepsul to to samo jest. a jesli chodzi o oszukanie czlowieka,to moze byc jeszcze inny myk.ja tak mialem i jezdzilem nie wiedzac ze abs mi nie dziala. a mianowicie w sterowniku abs daje sie mase na pin bodajze 21 i wylamuje pin od asr i nic nie swieci,nie pokazuje awarii a ty jezdzisz bez abs. mozesz tak miec bo w zegarach zaroweczki sa tylko przy asr i swiatlach drogowych chyba a poza tym zadnej nie da sie wyjac bo sa na stale juz. ale oszustwo jest ewidentne.
A6 Avant 2.5 TDI S-line
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
-
- Forum Audi A6 / A7
jak mialem zepsuty sterownik abs to mi nie dzialal asr,po wymianie sterownika asr dziala ale za to jak wlanczam zaplon to powinna sie palic kontrolka abs i po chwili powinna zgasnac a ona sie nie pali,dlaczego??? I jak rozpedzam auto i raptownie wcisne pedal chamulca do dechy to kola staja w miejscu czyli abs nie dziala
krzysiek
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
u mnie po naprawie juz takiej prawdziwej tego czegos co zrobili poprzedni druciaze tez mi sie nie zapala na chwile kontrolka,ale wiem o tym, bo jest potrzebna masa na ktorys pin a u mnie byl specjalnie usuniety. a jesli chodzi o hamowanie,to jak mocno nacisniesz to slyszysz i czujesz pod noga drganie,takie "turkotanie" charakterystyczne??? i buczenie przez chwile?? to jest oznaka dzialajacego abs.
A6 Avant 2.5 TDI S-line
-
- Forum Audi A6 / A7
dzieki rano posprawdzam czujniki,jak nacisne pedal do dechy to tak jakby cos mi trzeszczalo przez chwilke w pedale,najlepiej to wystawie glowe przez okno i zobacze czy kola staja w miejscu jak zachamuje.dziwi mnie tylko to ze po wymianie sterownika abs asr dziala a abs nie dziala,moze pompa siadla??? Moze sie orientujecie ile taka pompa kosztuje???
krzysiek
-
- Forum Audi A6 / A7