[A6C5] Bagnet suchy, olej jest, raz wyskoczyła kontrolka
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
a mi się udaje przejechać bez dolewek od wymiany do wymiany.. Owszem lekko spadnie poniżej minimum ale bez dramatu.. Styl jazdy napewno ma tu znaczenie.. Rzadko zdarza mi się przekroczyć 4tyś obrotów.. Po co piłować silnik skoro najlepszy moment jest na niższym zakresie :mrgreen:
ale są dwie.. jedna mówi: tak, druga mówi: nie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamel
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.3 133KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Nie wiem który przypadek masz na myśli, ale po 10 tys (oczywiście nadmiar oleju wyssałem ze skrzyni) zmieniłem komplet już samemu. Czy wymienili filtr na nowy ciężko stwierdzić. Uszczelka była raczej świeża. Natomiast bolało mnie to, że byłem chyba 3 czy 4 stówki w plecy przez co nalałem już gorszego oleju (bo nie Shella a Orlen). (Skrzynia chodzi jak powinna, a na pewno się cieszy z nowego olejuPetroniusz566 pisze:Jeśli nie potrafili wykonać takiej prostej czynności to nawet boję się zapytać co z filtrem oleju

:lol: :lol: ja pierdziele. Nikogo nie chcę obrażać, ale statystyka nie kotek. Zawodówka, to jednak zawodówka. Zresztą do techników też nie chodzą orły.adamze27 pisze:Oczywiscie zalał i auto nie dało rady odpalic.Po sholowaniu na warsztat spuściłem z kumplem ponad 2 baniaki oleju.Mechanik zalał go prawie po sam korek Oczywiście auto wyciągnęlo nogi i poszło na kasacje.Broń nas Panie przed takimi mechanikami

- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
O tu tu to sobie wypraszam. Jestem na ostatnim roku technika ekonomisty i poszedłem tam ze swojego wyboru. Mogłem się dostać do dowolnej szkoły. A więcej, powiem Ci, że poziom jest o wiele wyższy niż w liceum u mnie w szkole. Więc tu się mylisz :evil:Camel- pisze:Zresztą do techników też nie chodzą orły
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamel
- Silnik: 2.3 133KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
-=Rafal=-, sugerowałem się technikum mechanicznym. Pewnie, jest wiele w szkół w Polsce które prezentują wysoki poziom. Wystarczy spojrzeć na zwyciezców konkursu mechanicznego Castrol, który z pewnością do najprostrzych nie należy.
Kiedyś technikum było szkołą elitarną. Teraz niestety liceum się taką szkołą robi. A szkoda...