[a6 c5 2,5tdi] pokrywy silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6 c5 2,5tdi] pokrywy silnika
panowie czy podczas wymiany uszczelek z pod pokryw silnika istnieje mozliwosc zapowietrzenia ukladu paliwowego???? Jesli tak to jak to pozniej odpowietrzyc???. A moze jest sposob aby uniknac zapowietrzenia??? Z gory dzieki
krzysiek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Tak , jest to możliwe. W przypadku kiedy ruszysz układ paliwowy np.:powroty od wtrysków, może dojść do zapowietrzenia układu.krzysztof2010 pisze:panowie czy podczas wymiany uszczelek z pod pokryw silnika istnieje mozliwosc zapowietrzenia ukladu paliwowego
krzysztof2010 pisze:A moze jest sposob aby uniknac zapowietrzenia???
Najlepiej i najskuteczniej to zacisnąć węże powrotu i zasilania koło filtra. Nie dojdzie do cofnięcia się paliwka do baku, nie dojdzie do zapowietrzenia.

Pozdr
-
- Forum Audi A6 / A7
dzieki za cenna rade,nie znam sie na autach ale domyslam sie ze trzeba zacisnac te przewody co wychodza z filtra paliwa w kierunku silnika tak???,dodam ze przy okazji bede wymienial wezyki przelewowe
[ Dodano: 2010-11-18, 11:14 ]
oprucz wymiany uszczelek pod pokrywami chcem wymienic olej w silniku,lecz moj poprzednik zalal silnik jakims olejem 10w40 a ja chcem zalac go syntetykiem. Pytanie brzmi czy po spuszczeni starego oleju musze plukac silnik jakims preparatem??? Jak tak to jakim??? I czy moge to zrobic samemu???
[ Dodano: 2010-11-18, 11:14 ]
oprucz wymiany uszczelek pod pokrywami chcem wymienic olej w silniku,lecz moj poprzednik zalal silnik jakims olejem 10w40 a ja chcem zalac go syntetykiem. Pytanie brzmi czy po spuszczeni starego oleju musze plukac silnik jakims preparatem??? Jak tak to jakim??? I czy moge to zrobic samemu???
krzysiek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
W sumie to bez znaczenia, ale ja zaciskam przed filtrem od strony baku.krzysztof2010 pisze:te przewody co wychodza z filtra paliwa w kierunku silnika tak???,
Są różne szkoły wymiany, ale nie musisz płukać preparatami i spokojnie zrobisz to samemu.krzysztof2010 pisze:Pytanie brzmi czy po spuszczeni starego oleju musze plukac silnik jakims preparatem??? Jak tak to jakim??? I czy moge to zrobic samemu???