Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6C6] MMI --> POLSKI LEKTOR

Car Audio
ODPOWIEDZ
Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 28 sie 2010, 13:39

ciekawa sprawa

carlos666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Karol
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.6 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: carlos666 » 28 sie 2010, 15:10

Nawet jeśli uda ci Ci
podmienić się podmienić pliki głosowe, to jak potem przeliczysz CRC, żeby to zadziałało?

Awatar użytkownika
Bexa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bexa » 28 sie 2010, 16:14

To taki tylko moj zamysl, na plycie sa tylko praktycznie 2 duze pliki *.DB_ w ktorum znajduje sie cala baza prawdopodobnie kilka katalogow a w jednym pliki dźwiękowe.

Myslalem jesli by sie udalo zeby zwyczajnie podmianke plikow zrobic a i jesli bedzie potrzeba to dociac dlugos dzwieku i jakos tak by wielkosc pliku i format sie nie roznil.

Da sie takie numery robic praktycznie w kazdym sprzecie elektoronicznym - telefony kom. pda, nawigacje itd, to moze i tu tak naprawde tez nie jest to az takie skomplikowane.

Na bank panowie z Naviprojekt eheh znaja doskonale odpowiedz i program ktory "otwiera" pliki DB z plyty navigacyjnej audi :D

pozdra
Obrazek

navi-project
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: navi-project » 01 wrz 2010, 23:40

Kolego Bexa przeczytaj sobie opis na stronie :

Od 4 lat instalowaliśmy samo menu dla systemu MMI po okolo 1,5 rocznych nieudanych próbach samochód testowy przemówił do nas po polsku. Chcielibyśmy podzielić się tą wygodą z klientami naszej firmy.

1,5 roku
- powodzenia :)

patryk4544
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: patryk4544 » 02 wrz 2010, 10:59

Ja na miejscu Fenomenalnego wstydziłbym się o jakąkolwiek zniżke walczyc z Navi Project. Na początku pytasz się czy ktoś ma wersje piracką całej ich pracy, a potem jeszcze chcesz prosić ich o zniżkę ?

Jesteś typowym Polski złodziejem, masz auto za 60 kafli, to nie powinno być dla Ciebie problemem wydać 500 zł czy nawet 1000 na zmianę języka Navigacji, w ostateczności, jak taka suma aż tak bardzo Cie boli, to zostań przy angielskim i zaopatrz się w słownik tego własnie języka (nawiasem mówiąc, tak ciężko zrozumieć turn left / turn right i kilka bardziej zawiłych komend?)

Miejcie co niektórzy trochę litości bo własnie od takich ludzi, Polska jest taka, jaka jest a my potrafimy tylko narzekać :-|

Awatar użytkownika
Bexa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bexa » 02 wrz 2010, 17:49

@patryk4544

wyluzuj sie człowieku, to jest forum.. po to by dyskutować dzielic sie przemyśleniami, pomyslami i uwagami...

@Navi-project

słaby ze mnie programista tak ze spoko ;)
Obrazek

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Silnik: 4.2 326KM
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: tmr » 03 wrz 2010, 21:54

Bexa pisze:Dzisiaj siedzialem caly dzien prawie na rozgrzebaniu 2 plikow z dysku nawigacji (rozszezenie *.DB_ ) to glowne bazy danych ... (...) :)
no ja tylko powiem że w tych pliczkach są poskładane inne pliczki. Nawet nie zakodowane i nie spakowane jakimś czarodziejskim pakerem - tak jak zrobili w 3g. Format tych pliczków dźwiękowych jest dziwaczny i najbardziej podobny do jednego z producentów systemów nawigacyjnych.
I tu taka prośba: posłuchajcie koledzy tej ich reklamy na youtube. Jeśli ktoś rozpozna głos tej pani z navi i napisze z jakiego programu ona jest (bo na bank sam sprzdający nie zsamplował tego głosiku :) ) - to tu też se możemy zrobić takie PL za free 8-)
Wykonane mody :) :
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS

C7:
- ori kamerka, ori hak

navi-project
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: navi-project » 05 wrz 2010, 14:53

po co ma ktos słuchac i sie domyslac wystarczy zapytac glos zostal wyciagniety z vdo rozszerzenie csf ale tylko same wav :) Pozdrowienia

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Silnik: 4.2 326KM
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: tmr » 05 wrz 2010, 15:08

<ok>
Wykonane mody :) :
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS

C7:
- ori kamerka, ori hak

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 05 wrz 2010, 15:57

tmr, bedziesz dalej glowkowac nad stworzeniem polskiej wersji za free?? ja jestem 1 chetny:-) navi-project, obiecal ze sie wypowie odnosnie znikzi dla klubowczow ale po dzis dzien milczy na ten temat.- tylko dlaczego?

Falco38
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

spolszczony lektor

Post autor: Falco38 » 15 lis 2010, 23:45

Temat umarł to może odświeżymy. Dziś skorzystałem z usługi navi-project czyli polski lektor w nawigacji cena 500zł. Nie miałem spolszczenia w MMI więc dodatkowa usługa wgrania spolszczonego softu a że wcześniej z aktualizowałem soft do wersji 5570 więc kolega z navi-project musiał powrócić do wersji 5150 bo chyba tylko ta wersja jest spolszczona dodatkowe 350zł. Pierwsze wrażenie pozytywne nawigacja przemówiła w ojczystym języku miłym kobiecym głosem <ok> choć Krzysiu w Auto Mapie lepiej się sprawdza ale to już rzecz gustu. Miłe zaskoczenie bo w trakcje wykonywania usługi dowiedziałem się że jeżeli wyjdzie nowa mapa np. wydanie 2011 otrzymam ją gratis z polskim lektorem. Tak się w końcu zagadaliśmy że nie podałem swoich danych i nie wiem czy trafię do ich bazy więc będę musiał się jutro telefonicznie przypomnieć. Nie wiele mogłem dziś przetestować navi z lektorem ale już po przejechaniu 10 km dało się zauważyć plusy i minusy. Plusy dobrze wydawane komendy na krzyżówkach skręć w lewo, skręć w prawo czysto i wyraźnie. Ale na tak krótkim odcinku drogi pokazały się minusy, na rondzie do moich uszu dobiegł zupełnie nie zrozumiały komunikat który wprowadził mnie w osłupienie. Poruszałem się drogą E9 więc spodziewałem się komunikatu "na rondzie drugi wyjazd" czy coś w tym stylu, nie bardzo wiedziałem o co chodzi słysząc " skręć trzy siedem pięć" nie wiedziałem czy trzy razy objechać rondo a później siedem razy go obiec i wyjechać piątym wyjazdem który nie istnieje :mrgreen: . Następne 8 km rozwiązywałem rebus który usłyszałem od lektora. Dopiero w domu po wypiciu kawy mnie oświeciło czyżby lektor sugerował abym wyjechał z ronda na drogę 375, tylko z kąt na Boga podróżujący kierowca ma wiedzieć który wyjazd z ronda to droga 375 :shock: Przy czym wymawiana liczba przez lektora "trzy" to coś jak trzask zepsutego głośnika. Kolejne dni poświęcę na przetestowanie tej mapy z polskim lektorem. Jeżeli będziecie zainteresowani moimi spostrzeżeniami to chętnie się podzielę uwagami.

carlos666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: carlos666 » 16 lis 2010, 07:09

Primo - wywaliłeś 350pln w błotko bo polska trzcionka jest for free :)
Wystarczy umieć wypalić płytkę:)
Sekundo - polski lektor do navi to chałupnicza metoda przeróbki , niedociągnięcia zawsze będą.
Na tańsze spolszczenie trzeba będzie jeszcze trochę poczekać...

Falco38
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Falco38 » 17 lis 2010, 17:34

Tak masz rację że jest za free i wiedziałem o tym dzięki forum mam nawet ściągnięte i wypalone ale akurat mam zablokowane meni serwisowe a że brak notoryczny czasu aby podjechać do kogoś z kompem i odblokować więc trzeba zapłacić frycowe. Co do samego spolszczenia nawigacji. Już wiem co było przyczyną że niezbyt wyraźnie było słychać wypowiadane cyfry przez lektora. Po prostu płytka jest słabej jakości i DVD czasami jej nie widzi już zgłosiłem czekam na lepiej wypaloną płytkę od Navi-projekt. Mogłem już przejechać parę kilometrów z włączoną nawigacją i powiem tak może i 500zł to sporo kasy ale jestem zadowolony miło słucha się polskiego języka a sam lektor jak DVD nie traci kontaktu z płytą podaje zrozumiałe i czysto wypowiadane komendy. Zawsze może być lepiej ale myślę że chłopaki z Navi-projekt zrobili kawał dobrej roboty. Zobaczymy jak dostanę nową płytkę bo teraz irytuje komunikat: Sprawdź płytę w napędzie.

boberek

Post autor: boberek » 26 lis 2010, 08:01

dobra ogarnijcie teraz jak na FISa wgrac PL menu

carlos666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7