[A6C6] MMI --> POLSKI LEKTOR
To taki tylko moj zamysl, na plycie sa tylko praktycznie 2 duze pliki *.DB_ w ktorum znajduje sie cala baza prawdopodobnie kilka katalogow a w jednym pliki dźwiękowe.
Myslalem jesli by sie udalo zeby zwyczajnie podmianke plikow zrobic a i jesli bedzie potrzeba to dociac dlugos dzwieku i jakos tak by wielkosc pliku i format sie nie roznil.
Da sie takie numery robic praktycznie w kazdym sprzecie elektoronicznym - telefony kom. pda, nawigacje itd, to moze i tu tak naprawde tez nie jest to az takie skomplikowane.
Na bank panowie z Naviprojekt eheh znaja doskonale odpowiedz i program ktory "otwiera" pliki DB z plyty navigacyjnej audi :D
pozdra
Myslalem jesli by sie udalo zeby zwyczajnie podmianke plikow zrobic a i jesli bedzie potrzeba to dociac dlugos dzwieku i jakos tak by wielkosc pliku i format sie nie roznil.
Da sie takie numery robic praktycznie w kazdym sprzecie elektoronicznym - telefony kom. pda, nawigacje itd, to moze i tu tak naprawde tez nie jest to az takie skomplikowane.
Na bank panowie z Naviprojekt eheh znaja doskonale odpowiedz i program ktory "otwiera" pliki DB z plyty navigacyjnej audi :D
pozdra
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja na miejscu Fenomenalnego wstydziłbym się o jakąkolwiek zniżke walczyc z Navi Project. Na początku pytasz się czy ktoś ma wersje piracką całej ich pracy, a potem jeszcze chcesz prosić ich o zniżkę ?
Jesteś typowym Polski złodziejem, masz auto za 60 kafli, to nie powinno być dla Ciebie problemem wydać 500 zł czy nawet 1000 na zmianę języka Navigacji, w ostateczności, jak taka suma aż tak bardzo Cie boli, to zostań przy angielskim i zaopatrz się w słownik tego własnie języka (nawiasem mówiąc, tak ciężko zrozumieć turn left / turn right i kilka bardziej zawiłych komend?)
Miejcie co niektórzy trochę litości bo własnie od takich ludzi, Polska jest taka, jaka jest a my potrafimy tylko narzekać
Jesteś typowym Polski złodziejem, masz auto za 60 kafli, to nie powinno być dla Ciebie problemem wydać 500 zł czy nawet 1000 na zmianę języka Navigacji, w ostateczności, jak taka suma aż tak bardzo Cie boli, to zostań przy angielskim i zaopatrz się w słownik tego własnie języka (nawiasem mówiąc, tak ciężko zrozumieć turn left / turn right i kilka bardziej zawiłych komend?)
Miejcie co niektórzy trochę litości bo własnie od takich ludzi, Polska jest taka, jaka jest a my potrafimy tylko narzekać

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
no ja tylko powiem że w tych pliczkach są poskładane inne pliczki. Nawet nie zakodowane i nie spakowane jakimś czarodziejskim pakerem - tak jak zrobili w 3g. Format tych pliczków dźwiękowych jest dziwaczny i najbardziej podobny do jednego z producentów systemów nawigacyjnych.Bexa pisze:Dzisiaj siedzialem caly dzien prawie na rozgrzebaniu 2 plikow z dysku nawigacji (rozszezenie *.DB_ ) to glowne bazy danych ... (...)
I tu taka prośba: posłuchajcie koledzy tej ich reklamy na youtube. Jeśli ktoś rozpozna głos tej pani z navi i napisze z jakiego programu ona jest (bo na bank sam sprzdający nie zsamplował tego głosiku

Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
spolszczony lektor
Temat umarł to może odświeżymy. Dziś skorzystałem z usługi navi-project czyli polski lektor w nawigacji cena 500zł. Nie miałem spolszczenia w MMI więc dodatkowa usługa wgrania spolszczonego softu a że wcześniej z aktualizowałem soft do wersji 5570 więc kolega z navi-project musiał powrócić do wersji 5150 bo chyba tylko ta wersja jest spolszczona dodatkowe 350zł. Pierwsze wrażenie pozytywne nawigacja przemówiła w ojczystym języku miłym kobiecym głosem
choć Krzysiu w Auto Mapie lepiej się sprawdza ale to już rzecz gustu. Miłe zaskoczenie bo w trakcje wykonywania usługi dowiedziałem się że jeżeli wyjdzie nowa mapa np. wydanie 2011 otrzymam ją gratis z polskim lektorem. Tak się w końcu zagadaliśmy że nie podałem swoich danych i nie wiem czy trafię do ich bazy więc będę musiał się jutro telefonicznie przypomnieć. Nie wiele mogłem dziś przetestować navi z lektorem ale już po przejechaniu 10 km dało się zauważyć plusy i minusy. Plusy dobrze wydawane komendy na krzyżówkach skręć w lewo, skręć w prawo czysto i wyraźnie. Ale na tak krótkim odcinku drogi pokazały się minusy, na rondzie do moich uszu dobiegł zupełnie nie zrozumiały komunikat który wprowadził mnie w osłupienie. Poruszałem się drogą E9 więc spodziewałem się komunikatu "na rondzie drugi wyjazd" czy coś w tym stylu, nie bardzo wiedziałem o co chodzi słysząc " skręć trzy siedem pięć" nie wiedziałem czy trzy razy objechać rondo a później siedem razy go obiec i wyjechać piątym wyjazdem który nie istnieje :mrgreen: . Następne 8 km rozwiązywałem rebus który usłyszałem od lektora. Dopiero w domu po wypiciu kawy mnie oświeciło czyżby lektor sugerował abym wyjechał z ronda na drogę 375, tylko z kąt na Boga podróżujący kierowca ma wiedzieć który wyjazd z ronda to droga 375 :shock: Przy czym wymawiana liczba przez lektora "trzy" to coś jak trzask zepsutego głośnika. Kolejne dni poświęcę na przetestowanie tej mapy z polskim lektorem. Jeżeli będziecie zainteresowani moimi spostrzeżeniami to chętnie się podzielę uwagami.

Tak masz rację że jest za free i wiedziałem o tym dzięki forum mam nawet ściągnięte i wypalone ale akurat mam zablokowane meni serwisowe a że brak notoryczny czasu aby podjechać do kogoś z kompem i odblokować więc trzeba zapłacić frycowe. Co do samego spolszczenia nawigacji. Już wiem co było przyczyną że niezbyt wyraźnie było słychać wypowiadane cyfry przez lektora. Po prostu płytka jest słabej jakości i DVD czasami jej nie widzi już zgłosiłem czekam na lepiej wypaloną płytkę od Navi-projekt. Mogłem już przejechać parę kilometrów z włączoną nawigacją i powiem tak może i 500zł to sporo kasy ale jestem zadowolony miło słucha się polskiego języka a sam lektor jak DVD nie traci kontaktu z płytą podaje zrozumiałe i czysto wypowiadane komendy. Zawsze może być lepiej ale myślę że chłopaki z Navi-projekt zrobili kawał dobrej roboty. Zobaczymy jak dostanę nową płytkę bo teraz irytuje komunikat: Sprawdź płytę w napędzie.