Witam
Jestem weekend w Słupsku. Potrzebuję mechanika z VAGiem. Problem jest następujący:
Po uruchomieniu silnika na FISie wyskakuje czerwona kontrolka od hamulców, żółte małe na desce ABS i ESP. Po jakimś czasie, ale nie za każdym razem zapala się do tego wszystkiego kontrolka oleju, samochód przechodzi w tryb awaryjny. OLEJ W SILNIKU JEST, DWA MIESIÂĄCE TEMU WYMIENIAÂŁEM TARCZE I KLOCKI.
Proszę o pomoc, bo do domku ponad 400 km. Mój nr. tel. 513-257-447.
KOLEDZY ZE SÂŁUPSKA. POTRZEBUJę POMOCY!!!
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
ewidentnie potrzeba podpięcia pod kompa, bo tak to można wróżyć np czujnik stopu, sterownik abs'u ale bez podpięcia się nie obejdziePaulo3535 pisze:na FISie wyskakuje czerwona kontrolka od hamulców, żółte małe na desce ABS i ESP
standardowo ostatnią deską ratunku jest odpięcie aku na chwilę, co przeważnie kasuje błędy, ale radzę na początek podpięcie pod kompa
kolego zmień temat na "małe" litery bo duże oznaczają że KRZYCZYSZ, rozumiem Twoje zmartwienie, ale lepiej to zmienić, niż mieliby Ci usunąć temat, a kto będzie chciał przeczytać to przeczyta
polecam też zajrzeć do działu spotkań klubowych, w Słupsku też się ziomale spotykają
Tak jak napisał Mysza, autko zostało u mechaniora. Po mojemu, to jest coś z elektroniką, temperatura, temperaturą, ale na zimnym silniku załączało się wszystko to co opisałem, łącznie z trybem awaryjnym. Dojechałem w awaryjnym do mechanika, wyłączyłem silnik, po chwili (5min.) uruchomiłem i było wszystko OK! Dziwne, rzeczy się dzieją.
DZIęKUJę MYSZY, MA_POKowi I OCZYWIÂŚCIE ROBERTOWI, chłopaki mi bardzo, bardzo pomogli. Bez nich bym siedział i płakał przez cały długi weekend. Jeszcze raz dzięki i przy okazji zapraszam do siebie na browarka :lol:
DZIęKUJę MYSZY, MA_POKowi I OCZYWIÂŚCIE ROBERTOWI, chłopaki mi bardzo, bardzo pomogli. Bez nich bym siedział i płakał przez cały długi weekend. Jeszcze raz dzięki i przy okazji zapraszam do siebie na browarka :lol:
Mam VCDSa i słabo go znam, ale jak ktoś potrzebuje, służę pomocą :P
ELSA i ETKA 7.0 też się znajdzie.
ELSA i ETKA 7.0 też się znajdzie.
aj tam Robertowi - BOB BUDOWNICZY zawsze daje rade - no i Kuba nasy ulubinz mechanik...ÂŁ=
Pawe mam nadyieje ,e uda sie ymienic mechanika na takiego co kocha audi..ÂŁ=
poydro Robert+ BOB BUDOWNICZY
[ Dodano: 2010-11-22, 00:16 ]
Paulo3535,
spoxxx damy rade
pamietaj 1+3 maja to swieto narodowe AUDI i badz z nami...
Pawe mam nadyieje ,e uda sie ymienic mechanika na takiego co kocha audi..ÂŁ=
poydro Robert+ BOB BUDOWNICZY
[ Dodano: 2010-11-22, 00:16 ]
Paulo3535,
spoxxx damy rade
pamietaj 1+3 maja to swieto narodowe AUDI i badz z nami...
Wyjaśniło się co było przyczyną tego wszystkiego. A sprawcą całego zamieszania, nerwów i nie przespanych nocy :evil: był... sterownik ABSu :shock: Tu- c5-24-aga-lampki-na-desce-vt30596.htm taki sam problem, autko i silnik :-P . Niestety Kuba się nie popisał z tym termostatem, ale... trudno mam nadzieję, że następnym razem bardziej się przyłoży. Dla chłopaków ze Słupska, oczywiście . Z Bobem już raz posiedzieliśmy . Niedługo będę w Słupsku to może się spotkamy.