[A6 C4] Słabe ogrzewanie
[A6 C4] Słabe ogrzewanie
Witam. mam problem z ogrzewaniem w mojej A6 .Oczywiście mechanicy podają wiele przyczyn,które się na to składają, a u mnie jest po prostu zimno.Zamierzam zmienić nagrzewnicę bo może być przypchana.Silnik rozgrzany,wentylator dmucha a w samochodzie marznę.I to jest jedyny mankament mojej audi.Może ktoś z użytkowników miał już taki problem i poradził sobie z tym.Proszę o pomoc:)
images/smiles/icon_sad.gif

Ostatnio zmieniony 13 lis 2010, 20:32 przez JerzynaA6, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lipton
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
było już poruszane nie dawno
a6-c4-zimne-powietrze-vt25205.htm
sam to przechodziłem
http://translate.google.com/translate?h ... di_a60.htm
a6-c4-zimne-powietrze-vt25205.htm
sam to przechodziłem
http://translate.google.com/translate?h ... di_a60.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Allroad C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Nawet się nie zastanawiaj, tylko wymieniaj czym prędzej chłodnicę, póki jeszcze nie ma mrozów! Miałem to samo, wymieniłem chłodnicę i jest już wszystko ok!
c4-100-20-nie-grzeje-w-kabinie-vt16352.htm
c4-100-20-nie-grzeje-w-kabinie-vt16352.htm
Zamówiłem na allegro nagrzewnicę,jak przyjdzie to w sobotę biorę się za wymianę. Dziękuję wszystkim za rady.Poczytałem na forum o różnych rozwiązaniach,ale wydaje mi się ,że to jest to.
[ Dodano: 2010-11-22, 18:57 ]
Jestem po wymianie nagrzewnicy. Mówiąc szczerze była to masakra,ale jest to do zrobienia.Było parę rzeczy, których nie wyczytałem na forum ale dałem radę i jestem szczęśliwy bo wreszcie mam cieplutko w mojej niuni :lol:
[ Dodano: 2010-11-22, 18:57 ]
Jestem po wymianie nagrzewnicy. Mówiąc szczerze była to masakra,ale jest to do zrobienia.Było parę rzeczy, których nie wyczytałem na forum ale dałem radę i jestem szczęśliwy bo wreszcie mam cieplutko w mojej niuni :lol:
- Patryk1981
- Forum Audi A6 / A7
Witam miałem ten sam problem że wiało zimnem a dopiero co kupiłem to auto 
Problem rozwiązałem , rozłączyłem nagrzewnice " jednego węża u góry i w chłodnicy dolnego węża , wo nagrzewnicy wsadziłem węża ogrodowego i puściłem wode na maxa ,tak to się płukało z 30 minut , syfu wyleciało sporo , następnie zalałem płyn i odpowietrzyłem , teraz mam ciepełko jak nigdy i wszystko jest OK.

Problem rozwiązałem , rozłączyłem nagrzewnice " jednego węża u góry i w chłodnicy dolnego węża , wo nagrzewnicy wsadziłem węża ogrodowego i puściłem wode na maxa ,tak to się płukało z 30 minut , syfu wyleciało sporo , następnie zalałem płyn i odpowietrzyłem , teraz mam ciepełko jak nigdy i wszystko jest OK.