[A6 C5 2,5 TDi V6 Quattro] Radio Audi Concert
[A6 C5 2,5 TDi V6 Quattro] Radio Audi Concert
Witajcie,
mam radio Audi Concert i czesto nie dzialaja mi glosniki z przodu musze kilka razy wlaczyc radio i wylaczyc zeby zaczely dzialac...ktos wie co to moze byc ?
Pozdrawiam
mam radio Audi Concert i czesto nie dzialaja mi glosniki z przodu musze kilka razy wlaczyc radio i wylaczyc zeby zaczely dzialac...ktos wie co to moze byc ?
Pozdrawiam
Chcialem podbic temat bo do objawow wyzej wymienionych doszlo mi jeszcze ze radio mi sie same wylacza podczas jazdy, macie jakies pomysly co sie moze dziac ?
Tu bywam: <a href="http://e-sukienki.pl/">e-sukienki.pl</a>
Nie sprawdzalem bo czekam az mi kumpel te uchwyty do wyciagania radia przywiezie, dodatkowo zstanawiam sie jeszcze czy to radio jest podswietlane ? Bo moje jest niepodswietlone (przyciski)....tomkom1 pisze:technex, ewidentnie wyglada na kosci zasilania i glosnikow...probowales od najprostszej zeczy sprawdzac?czy swa wlasciwie kosci zatrzasniete w radiu?
Chyba mnie sie sprawa z radiem wyjasnila...Wiec tak, pogrzebalem troche w necie wpisujac swoje objawy i wyszlo na to ze po prostu w moim aucie poprzedni wlasciciel wymienil radio na to ktore mam i nie ma tam szyny Can bus (?) i dlatego radio niema podswietlenia i dodatkow co godzine sie wylacza...
Dziwi mnie jednak to ze czasami te glosniki nie graja z przodu, z wtyczkami i kablami jest ok, czasami jak graja glosniki z przodu i jak wyciagne wtyczke z radia i podlacze znowu to graja a czasami jak nie graja i odlacze/podlacze wtyczke to nadal nie graja...Niewiem czy to radio jest czasem cos uwalone... ? Jak myslicie ?

No wlasnie mialem napisac, ze objawy typowe jak przy braku magistrali CAN, ale zerknalem na rocznik auta w opisie, i w 2001 CAN powinien juz byc, chyba ze masz ostatni przedliftowy model.
Generalnie rozwiazania masz dwa:
- drozsze, mniej pracochlonne: kupic na Allegro emulator CAN (ceny spadly juz ponizej 200PLN). Wpinasz go przelotowo miedzy instalacje i radio, i cieszysz sie pelna funkcjonalnoscia radia.
- rozwiazanie tansze, ale wiecej kombinowania: tu juz odsylam do poszukania na forum i na elektrode, jak w prosty sposob zlikwidowac problem z glosnikami (przeciecie jednego kabla) i wlaczyc podswietlanie przyciskow (przylutowanie jednego kabelka), niestety radio dalej bedzie sie wylaczac co godzine, i nie bedzie sie samo wlaczac w momencie wlozenia kluczyka.
Generalnie rozwiazania masz dwa:
- drozsze, mniej pracochlonne: kupic na Allegro emulator CAN (ceny spadly juz ponizej 200PLN). Wpinasz go przelotowo miedzy instalacje i radio, i cieszysz sie pelna funkcjonalnoscia radia.
- rozwiazanie tansze, ale wiecej kombinowania: tu juz odsylam do poszukania na forum i na elektrode, jak w prosty sposob zlikwidowac problem z glosnikami (przeciecie jednego kabla) i wlaczyc podswietlanie przyciskow (przylutowanie jednego kabelka), niestety radio dalej bedzie sie wylaczac co godzine, i nie bedzie sie samo wlaczac w momencie wlozenia kluczyka.