Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2,5 TDi V6 Quattro] Radio Audi Concert

Car Audio
ODPOWIEDZ
technex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2,5 TDi V6 Quattro] Radio Audi Concert

Post autor: technex » 07 paź 2010, 09:36

Witajcie,
mam radio Audi Concert i czesto nie dzialaja mi glosniki z przodu musze kilka razy wlaczyc radio i wylaczyc zeby zaczely dzialac...ktos wie co to moze byc ?
Pozdrawiam

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 07 paź 2010, 12:35

technex, cos wiecej o audio.to bose czy zwykle?jesli bez bose to wylgada jak by wariowala koncuwka w radiu.bo przod jest z radia wzmacniacza a tyl ma aktywne zasilanie czyli z radia bierze tylko sygnal a wzmacnia w glosnikach.

technex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: technex » 07 paź 2010, 14:55

zwykle czyli nie bose.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 07 paź 2010, 15:26

sprobuj wyjac radio i sprawdzic kosc od glosnikow.moze jest nie dopieta

technex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: technex » 09 paź 2010, 23:37

Chcialem podbic temat bo do objawow wyzej wymienionych doszlo mi jeszcze ze radio mi sie same wylacza podczas jazdy, macie jakies pomysly co sie moze dziac ?

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 09 paź 2010, 23:43

technex, ewidentnie wyglada na kosci zasilania i glosnikow...probowales od najprostszej zeczy sprawdzac?czy swa wlasciwie kosci zatrzasniete w radiu?

technex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: technex » 09 paź 2010, 23:55

tomkom1 pisze:technex, ewidentnie wyglada na kosci zasilania i glosnikow...probowales od najprostszej zeczy sprawdzac?czy swa wlasciwie kosci zatrzasniete w radiu?
Nie sprawdzalem bo czekam az mi kumpel te uchwyty do wyciagania radia przywiezie, dodatkowo zstanawiam sie jeszcze czy to radio jest podswietlane ? Bo moje jest niepodswietlone (przyciski)....

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 10 paź 2010, 00:02

przyciski sa podswietlane na czerwono.jest od tego jeden kabel w kosci odpowiedzialny za podswietlenie..wiec mozesz miec tam zeczywiscie sajgon lub spagetti jak to mowia z kablami.sprawdz najpierw kostki jesli nic nie zauwazysz daj tutaj foto kabli i kostek

technex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: technex » 21 paź 2010, 10:32

Chyba mnie sie sprawa z radiem wyjasnila...Wiec tak, pogrzebalem troche w necie wpisujac swoje objawy i wyszlo na to ze po prostu w moim aucie poprzedni wlasciciel wymienil radio na to ktore mam i nie ma tam szyny Can bus (?) i dlatego radio niema podswietlenia i dodatkow co godzine sie wylacza... :( Dziwi mnie jednak to ze czasami te glosniki nie graja z przodu, z wtyczkami i kablami jest ok, czasami jak graja glosniki z przodu i jak wyciagne wtyczke z radia i podlacze znowu to graja a czasami jak nie graja i odlacze/podlacze wtyczke to nadal nie graja...Niewiem czy to radio jest czasem cos uwalone... ? Jak myslicie ?

Awatar użytkownika
diabel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: diabel » 27 paź 2010, 16:29

No wlasnie mialem napisac, ze objawy typowe jak przy braku magistrali CAN, ale zerknalem na rocznik auta w opisie, i w 2001 CAN powinien juz byc, chyba ze masz ostatni przedliftowy model.
Generalnie rozwiazania masz dwa:
- drozsze, mniej pracochlonne: kupic na Allegro emulator CAN (ceny spadly juz ponizej 200PLN). Wpinasz go przelotowo miedzy instalacje i radio, i cieszysz sie pelna funkcjonalnoscia radia.
- rozwiazanie tansze, ale wiecej kombinowania: tu juz odsylam do poszukania na forum i na elektrode, jak w prosty sposob zlikwidowac problem z glosnikami (przeciecie jednego kabla) i wlaczyc podswietlanie przyciskow (przylutowanie jednego kabelka), niestety radio dalej bedzie sie wylaczac co godzine, i nie bedzie sie samo wlaczac w momencie wlozenia kluczyka.

technex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: technex » 29 paź 2010, 00:29

Dzieki diabel, dokladnie auto jest z poczatku 2001 roku, chyba zakupie emulator.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja