[Audi A6 C6] Zmiana stacji radjowej lewym przyciskiem kierow
[Audi A6 C6] Zmiana stacji radjowej lewym przyciskiem kierow
Jest taka mozliwosc aby lewym przewijakiem sobie przewijac stacje radiowe: http://hobby-elektronika.eu/audio/ ? Bo fabrycznie ustawione jest tak , że trzeba dodatkowo wcisnąc przewijak aby wybraną stację ustawił, dzisiaj jezdzilem audi a4 2005 rok i wlasnie bylo ustawione tak ze tą lewą rolką sobie regulowalem bez wciskania się stacje zmienialy, taki szczgol a bardzo ulatwia zycie 

Ostatnio zmieniony 28 mar 2019, 14:06 przez arq, łącznie zmieniany 2 razy.
ale to sie gdzies ustawia w opcjach ? czy jak jest inna wersja MMI to w standardzie juz ta funkcja: http://gps.wroclaw.pl/pomiary.html jest i sie jej nie zmienia ?
Ostatnio zmieniony 21 lis 2014, 13:17 przez arq, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.6 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
tego sie raczejnie ustawia.
U mnie jest tak że jeśli mam połaczony tel. przez bluetooth to muszę przyciskiem MODE przełączyć żeby wejść w stacje radiowe.
Jeśli mam właczone MP3 to nie wchodzi mi w radio tylko przerzuca utwory.
MOgę wywołać to menu zaróno poprzez scrollowanie, ajk i przez przycisnięcie przycisku.
Ale i tak piewrszy scroll przełacza wyswietlacz ma listę a dopiero drugie scrollnięcie i potwierdzenie wciśnięciem przycisku powoduje przełączenie stacji.
Jak dla mnie no matter...
U mnie jest tak że jeśli mam połaczony tel. przez bluetooth to muszę przyciskiem MODE przełączyć żeby wejść w stacje radiowe.
MOgę wywołać to menu zaróno poprzez scrollowanie, ajk i przez przycisnięcie przycisku.
Ale i tak piewrszy scroll przełacza wyswietlacz ma listę a dopiero drugie scrollnięcie i potwierdzenie wciśnięciem przycisku powoduje przełączenie stacji.
ktoś wymyślił jak można to zmienić ? przełączanie na następna stacje z listy trzema (ruch rolką lub mode, ruch na następna stację, wcisnięcie rolki) jest irytujące....carlos666 pisze:tego sie raczejnie ustawia.
pozdrawiam
Michał
A6 4F5 3.0TDI @ 285,5KM/569,3Nm
Michał
Taki szczegół
Nawet w A4 2005 rok można przwijać sobie stacje rolką bez wniskania, a w a6 już nie :?: głupota :idea: chyba , że to my jesteśmy zacofani i nie potrafimy w opcjach tego przełączyć : http://telewizor.eu/forum/viewforum.php?f=9 

Ostatnio zmieniony 21 lis 2014, 13:16 przez arq, łącznie zmieniany 1 raz.
ze rolka się nie zmienia i trzeba klinkąc to jeszcze do przełknięcia. ale to że lista stacji znika po kilku sekundach to grrr... lista utworów na cd nie znika....arq pisze:Taki szczegółNawet w A4 2005 rok można przwijać sobie stacje rolką bez wniskania, a w a6 już nie :?: głupota :idea: chyba , że to my jesteśmy zacofani i nie potrafimy w opcjach tego przełączyć
pozdrawiam
Michał
Michał
jak zmieniasz stację raz na 30minut to ok. Ja niestety mam (wiem że głupia ale co zrobić) manierę ciagłej zmiany stacji szczególnie w mieście ... wtedy to wkurzapama pisze:jak dla mnie. znikajaca lista stacji jest OK..
nie musze po zmianie wciskac spowrtoem MODE zeby przejsc na informacje FIS..![]()
krece rolka
wciskam - zmiana stacji
po chwili powraca info na FIS..
jak dla mnie jest
pozdrawiam
Michał
Michał
no tak ale po chwili znika cofa siepama pisze:sampek,
ale z tego co sie orientuje, moze zle kojarze.. jak wcisniesz MODE, to mozesz wyswietlic na FIS ciagle liste stacji...
gdyby się dało ustawić jak pisane było na początku to by było wygodniej na kierownicy.![]()
poza tym.. uwazam, ze jednak sterownie z poziomu MMI galka , jest latwiejsze:)
Najwygodniej wg mnie jest używać przycisków pod główna gałką next/prev. Szczególnie gdyby takie przyciski były na kierownicy.
pozdrawiam
Michał
Michał