[A6 C5] odpalanie po nocy
Jest to jakiś pomysł!
Ciekawe czy masz rację ze się ten kąt przestawił. Gość który wymieniał rozrząd to fachowiec więc dziwi się jak mu o tym powiedziałem!!!Twierdzi ze są jakieś blokady i znaki i nic nie ma prawa ulec zmianie.
Sprawdził świece i wymienił tą spaloną.
Ale kazda porada jest cenna.
Pozdrawiam
Ciekawe czy masz rację ze się ten kąt przestawił. Gość który wymieniał rozrząd to fachowiec więc dziwi się jak mu o tym powiedziałem!!!Twierdzi ze są jakieś blokady i znaki i nic nie ma prawa ulec zmianie.
Sprawdził świece i wymienił tą spaloną.
Ale kazda porada jest cenna.
Pozdrawiam
fire
odpalanie
No cóż u mnie chyba powodem była świeca bo jak narazie problem znikł i pali ładnie!
Kwestia puszczenia tzw: Bąka po odpaleniu to znowu nic takiego wszystkie diesle tak robią zwłaszcza po dłuższym postoju-nie jest to chmura dymu ale lekka smużka. Więc jesli to tylko taki objaw to bym się nie niepokoił.Ale mogę się mylić. Niech sie wypowiedzą fachowcy!!!
Pozdrawiam
Kwestia puszczenia tzw: Bąka po odpaleniu to znowu nic takiego wszystkie diesle tak robią zwłaszcza po dłuższym postoju-nie jest to chmura dymu ale lekka smużka. Więc jesli to tylko taki objaw to bym się nie niepokoił.Ale mogę się mylić. Niech sie wypowiedzą fachowcy!!!
Pozdrawiam
fire
odpalanie po nocy
:evil: no dziś się wściekłem
Myślałem że po problemie a moje 1.9 TDi znów dziś ( +4C )cięzko zapaliło - dopiero za 3 razem
Kurcze co mu dolega?
Proszę o rady
Przypomnę: ÂŚwiece sprawdzone -jedna spalona i wymieniona!
To mi wygląda na jakiś banał ale mogę się mylić!
Zauważyłem że kręcę rozrusznikiem to rozrusznik się bardzo rozkręca a on nic i nagle bach zapala jak potrzymam go dłużej! :mrgreen:
Ewentualnie krotko zakręcę raz ,potem drugi i bach pali a dziś trzy razy krótko i zapalił i nawet nie przekopcił - więc co mu jest!
Proszę o rady!!!!!!!!
Myślałem że po problemie a moje 1.9 TDi znów dziś ( +4C )cięzko zapaliło - dopiero za 3 razem
Kurcze co mu dolega?
Proszę o rady
Przypomnę: ÂŚwiece sprawdzone -jedna spalona i wymieniona!
To mi wygląda na jakiś banał ale mogę się mylić!
Zauważyłem że kręcę rozrusznikiem to rozrusznik się bardzo rozkręca a on nic i nagle bach zapala jak potrzymam go dłużej! :mrgreen:
Ewentualnie krotko zakręcę raz ,potem drugi i bach pali a dziś trzy razy krótko i zapalił i nawet nie przekopcił - więc co mu jest!
Proszę o rady!!!!!!!!
fire
Witam ,podłacze sie do tematu ,po nocnym postoju ,mam problemy z odpaleniem auta ,auto wrocilo wczoraj od mechanika ,wymienil filtr paliwa ,zaworek zwrotny ,i dodatkowo zamontowali przed filtrem paliwa taka dodatkowa pompke z zaworkiem zwrotnym[w ksztalcie owala ]czyli sa niby dwa zaworki a auto dalej zle pali tzn musze dlugo krecic zanim zapali ,pozniej juz pali od kopa ,przosze o jakies podpowiedzi ,zostawiam auto we wtorek u niego z powrotem skoro skasowal kase za cos co nie dziala ,czy takowa usterke mozna zdiagnozowac za pomoc waga
? dziekuje za pomoc pozdrawiam

czajka
Dzieki Piotrus za odpowiedz ,wczoraj w nocy po pracy ,nie probowalem go meczyc rozrusznikiem tylko od razu pompowalem ta pompka z zaworem do filtra ,paliwo do chwili az ta pompa stała sie twarda i nie pompowala ,i dopiero w nocy bylo slychac jak w okolicach filtra syczy uciekajace powietrze,wiec chyba przyczyna jest ,paliwa mam okolo25 litrow ,i stalo mi sie to nagle ,nie bylo problemow z odpaleniem wczesniej ,mysle ze juz chyba jest przyczyna ,tylko mozliwe jest to zeby w ciagu 6 godzin ,ktore spedzam w pracy zapowietrzal sie filtr paliwa ,tak czy siak ,oddaje auto do poprawki
czajka