!!!!!!!! ma problem z wyciągnięciem czujnika abs przedniego , tak jest zapieczony ze nie jestem w stanie go wyciagnac, a mam zamiar go wymienic
!!!!!!!! ma problem z wyciągnięciem czujnika abs przedniego , tak jest zapieczony ze nie jestem w stanie go wyciagnac, a mam zamiar go wymienic   , czy ma ktoś z klubowiczów jakiś pomysł jak to zrobic
, czy ma ktoś z klubowiczów jakiś pomysł jak to zrobic  ?
?

arthurr pisze:jeśli masz zamiar go wymienić to go.... zdemoluj... to jest nic innego jak metalowy, dość miękki cylinder, łapiesz za główke z kablem jakimiś cęgami, kręcisz, wyginasz aż pójdzie. w ostateczności "potargasz" blachę z której jest zrobiony i wyjmiesz po kawałku. Dobrze byłoby cofnąć przegub żeby mieć mozliwość wybijać go w kierunku przegubu.
Jak będziesz montował nowy, to musisz wiedzieć czy ostała ci się taka ażurowa, miedziana tulejka w zwrotnicy - jak zrobisz masakrę to prawdopodobnie uszkodzisz też tą tulejkę i będziesz musiał dać nową.
 tak jak kazaliście , założyłem nowy czujnik i wszystko gra jak należy,
 tak jak kazaliście , założyłem nowy czujnik i wszystko gra jak należy,  , A co do kasowania tego błędu to chyba nie trzeba tego robic , bo ja nie kasowałem i się nie zapala kontrolka abs. Za to mam wciąż stary problem z abs ale to juz nie jest związane z czujnikiem abs , po połączeniu wag wyświetla błąd 18014 i 01841 jak opisywałem w wcześniejszym temacie , zanim zepsułem czujnik abs sprawdzając czy wszystko z nim ok
 , A co do kasowania tego błędu to chyba nie trzeba tego robic , bo ja nie kasowałem i się nie zapala kontrolka abs. Za to mam wciąż stary problem z abs ale to juz nie jest związane z czujnikiem abs , po połączeniu wag wyświetla błąd 18014 i 01841 jak opisywałem w wcześniejszym temacie , zanim zepsułem czujnik abs sprawdzając czy wszystko z nim ok  .  tak ze jeśli macie pojęcie jak usunąc tą usterkę o błędzie 18014 , będę bardzo wdzięczny. pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki
 .  tak ze jeśli macie pojęcie jak usunąc tą usterkę o błędzie 18014 , będę bardzo wdzięczny. pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki i teraz mam problem bo sprawdzalem vagiem dzisiaj i niestety wyskakuje blad. A jak pozniej go wsadzic to na jaka glebokosc bede musial wlozyc nowego?
  i teraz mam problem bo sprawdzalem vagiem dzisiaj i niestety wyskakuje blad. A jak pozniej go wsadzic to na jaka glebokosc bede musial wlozyc nowego?