Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Antena i subwoofer

Car Audio
Awatar użytkownika
stuwacz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: stuwacz » 30 sie 2009, 11:10

No jakiś tam zestaw głośnomówiący był zamontowany taki markowy Nokia chyba nawet z centralka ale niefabryczny, więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że to antena od GSM. Jednak nie sprawdzę tego, gdyż wymontowałem archaiczny zestaw (tzn widoczne jego elementy w postaci uchwytu, głośniczka (został tylko mikrofon w podsufitce). Teza z anteną GSM mogła by nawet pasować :)

Awatar użytkownika
alagor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: alagor » 16 lip 2010, 14:31

moze tez to byc urzadzenie dzieki ktoremu przejezdzasz przez platne autostrady przyklad norwegia czy austria. Wykupujac abonament na przejazd taka autostrada zeby nie stac w kolejce za tymi co placa sa osobne bramiki ktore otwieraja sie jezeli masz takie cos wlasnie w tym miejscu co ty i oczywiscie oplacony abonament

Szybki

Post autor: Szybki » 16 paź 2010, 14:13

Odgrzeję temat...
TO JEST ANTENA GSM, na 99% (taka sam jest dołączana do zestawu NOKIA.

Mam natomiast pytanie związane poniekąd z tym tematem...
a6, 2002 sedan... gdzie jest antena zwykła, radiowa??
Mam zamontowany navi system plus ale radio odbiera tylko w wybranych częściach miasta.... W tylnej szybie? Jeśli tak, to jak dobrać się do kostek? Jak wyjąć navi BEZ WYCIÂĄGACZY?

Szybki

Post autor: Szybki » 18 paź 2010, 06:33

Dzięki wielkie :) Wyjąłem radio i jakież było moje zdziwienie, kiedy odkryłem, że moją antenę stanowi kawałek drucika :) Po włożeniu prawidłowego przewodu radio zamilkło na dobre.

Ta antena na szybie to na 200% zestaw (w dodatku NOKIA). Centralka do zestawu u mnie była pod schowkiem.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 18 paź 2010, 11:33

Szybki pisze:Po włożeniu prawidłowego przewodu radio zamilkło na dobre.
rozwin to stwierdzenie..radyjko umarlo czy przestalos ciagac wogole fale jakiekolwiek?

Szybki

Post autor: Szybki » 18 paź 2010, 12:18

Przestało odbierać cokolwiek... Nawet lokalne stacje nie odbierały :(
Powód może być wyłączeni jeden: Kabel antenowy jest gdzieś przecięty/niepodłączony*

*- niepotrzebne skreślić :)

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 18 paź 2010, 13:35

Szybki, moze masz gdzies uszkodzony wzmacniacz antenowy.dziwna jest ta instalacja w c5.sprawdz tez czy na szybie masz przyklejona antene.mam na mysli te styki.moze ktos zerwal to i dlatego nie ma zasiegu....

Szybki

Post autor: Szybki » 18 paź 2010, 14:10

Przyglądałem się tej szybie i nie znalazłem styków w ogóle... po której stronie szukać, bo pewnie są schowane pod tapicerką na słupkach, a nie chcę ryć obu stron...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja