Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

No i koniec:(

Komunikaty użytkowników o kradzieżach samochodów lub mienia oraz porady i dyskusje związane z bezpieczeństwem.
raistlin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: raistlin » 17 paź 2010, 18:24

Miałem tylko zabezpieczenia fabryczne.
Najśmieszniejsze że byłem w trakcie umawiania się żeby założyć odcięcie ;)
Co do wyglądu to raczej bez udziwnień czyli : czarna, przyciemniane szyby,chromowane relingi ,brak oznaczeń silnika, wgniecenie wielkości kciuka na masce przy grillu po kamieniu.
Jeżeli znam życie to najprawdopodobniej już dawno jest rozebrana a części można śmiało zamawiać na alledrogo:)

Auto było ubezpieczone więc mam nadzieję że wszystko jakoś się ułoży choć z ubezpieczycielami wszystko jest możliwe.
Natomiast to że cieszyłem się nim raptem 6 miesięcy najbardziej boli no i to co zainwestowałem w auto przepadło.

SEMPER_FI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SEMPER_FI » 17 paź 2010, 18:36

wrzuć jakieś fotki , opisz jakie miało znaki szczególne , jeśli poszło na części , napisz za czym mamy się rozglądać , użalanie się nic nie pomoże...

rafal100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tadeusz
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CAHA 170 KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: rafal100 » 17 paź 2010, 18:37

witam , przyłączam sie do kolegow i szczerze współczuje . na pewno przykre doswiadczenie - kradzierz auta . Ale .... na pewno zdjecie naszych aut tu na forum nie ma z tym nic wspólnego . auta gineły , giną i ginąc będą . i poczowszy od fiatów 126p do luksusowych aut . wiec moze płacmy OC i spijmy spokojnie . :lol:

surowy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2012
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 170KM
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: surowy » 17 paź 2010, 18:40

raistlin pisze:Najśmieszniejsze że byłem w trakcie umawiania się żeby założyć odcięcie ;)
Z kim się umawiałeś?
Ktoś mógł podsłuchać rozmowę? Umawiałeś się z kimś, komu nie możesz w 100% zaufać?

Ty zadowolony, że umówiłeś się na założenie odcięcia, a ktoś inny wykonał telefon:
- słyszałeś, że ta A6 nie ma zabezpieczeń? ÂŁatwo pójdzie, bierzemy go!

SEMPER_FI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SEMPER_FI » 17 paź 2010, 18:41

rafal100 pisze:płacmy OC
chyba miałeś na myśli AC

rafal100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: rafal100 » 17 paź 2010, 19:52

tak . miałem na mysli AC .

[ Dodano: 2010-10-17, 19:54 ]
raistlin pisze:Wczoraj wyszedłem sobie rano na parking z zamiarem pochechania do pracy i co ....?
Auta nie ma :(
Nie wiem po co to piszę no chyba żeby się wyżalić tylko.
Po C4 była C5 a teraz na jakiś czas koniec z marką trzeba zacisnąć pasa.
Nikomu nie życzę takiego doświadczenia, dziękuje forumowiczom za pomoc bo dzieki temu miejscu zaoszczędziłem sporo kasy i zyskałem dużo wiedzy.
a masz plise AC ?

[ Dodano: 2010-10-17, 19:58 ]
censored pisze:raistlin, przykra sprawa :-/

Ja mam sugestie do wszystkich - załóżcie sobie 2-3 zabezpieczenia i się nimi nie chwalcie, to na pewno pomoże uniknąć podobnych sytuacji, nawet jak złodziej wpadnie to przy 2 nietypowych zabezpieczeniach nie da rady :-)
2-3 zabezpieczenia przed czym ? przed odpaleniem ? na złodzieji nie ma siły . kradną wszystko . Prawo w polsce za lekkie dla złodzieji . Nie odpalą ....to na lawete , bo paser przeciez czeka . nie oszukujmy sie ...i płacmy za swoje auta AC .

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 17 paź 2010, 20:01

rafal100, czytaj ze zrozumieniem wczesniej kolga napisal ze nie bedzie krzywdy chyba bo ma ac

rafal100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: rafal100 » 17 paź 2010, 20:12

tomkom1 pisze:rafal100, czytaj ze zrozumieniem wczesniej kolga napisal ze nie bedzie krzywdy chyba bo ma ac
własnie ... CHYBA

Petroniusz566
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Patryk
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: Petroniusz566 » 17 paź 2010, 20:34

Z tym AC też różnie bywa.. Moim rodzicom 3 lata temu skradli samochód wartości rynkowej na tamten czas 25tyś zł a ubezpieczyciel (PZU) wypłacił coś ponad 16,5tyś.. Gdyby zsumować wszystkie składki które zostały zapłacone za ten samochód od nowości przy pełnym pakiecie.. to wychodzi na to, że ubezpieczyciel naprawdę wyszedł na swoje.. cóż.. rzeczywistość :roll:
Z chwilą wypłaty kwoty przez ubezpieczyciela tracimy pełne prawo do swojego samochodu.. więc gdyby się znalazł to przechodzi własność towarzystwa..
ale są dwie.. jedna mówi: tak, druga mówi: nie

rafal100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: rafal100 » 18 paź 2010, 08:47

a ja jestem zadowolony z tego ze zawsze płace AC . pare razy kozystałem z tej polisy . zawsze jednak składke płace od wartosci rynkowej auta , nie zanizam wartosci ( moze dlatego dostałes mniej kasy ) albo miałes tylko AC od kradziezy . rózne są warianty , nawet są tu koledzy co zajmują sie ubezpiezeniami . moze oni sie lepiej wypowiedza w temacie .

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 18 paź 2010, 10:32

raistlin pisze:Auto było ubezpieczone więc mam nadzieję że wszystko jakoś się ułoży choć z ubezpieczycielami wszystko jest możliwe.
rafal100, jak widzisz kolega jednak napewno mial ac wiec badzmy dobrej mysli i liczmy ze wyplata starczy na zakup przynajmniej drugiego takiego egzemplarza...czego koledze zycze...

Audi A7 3.0 BMK 224KM

Post autor: Audi A7 3.0 BMK 224KM » 18 paź 2010, 20:46

koledzy mam prosbę jak możecie wyślijcie mi na pw kilka prostych sposobów na zabezpieczenie auta, jesli mozna krok po kroku. Z góry dzięki

raistlin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: raistlin » 22 paź 2010, 15:39

No i stało się coś czego bym się nie spodziewał .......... auto się odnalazło!!
Oczywiście poniszczone i okradzione ze wszystkiego co się dało. Sam nie wiem czy się cieszyć czy "płakać".
Auto złodzieje zaparkowali na miejscu jakiegoś kolesia na podwórku kamienicy, ten po dwóch dniach się zainteresował i wezwał szacowną policję. Policja zabrala mnie do auta na ogledziny i teraz zaczyna się najciekawsze otóż na podwórko nie dało się wjechać żadną lawetą, Ja kluczyków nie miałem bo ubezpieczyciel zabrał do analizy, auto zaparkowane na "P" i nie do ruszenia! policja mnie przesłuchała i sopbie pojechała twierdząc że teraz to już nie jej problem i zostałem sam o 1 w nocy z autem tam gdzie go złodzieje porzucili. Po nocy spedzonej na pilnowaniu wezwałem speca od kluczyków i dopiero ten odblokował stacyjkę tak abym mógł wypchnąć auto z tego nieszczęsnego podwórka i zabrać.
nie wiem może nalezało by złożyć skarge na policję ale na prawie to się nie znam, może coś doradzicie.
Jeszcze jedno, może ktoś przerabiał ten temat, czy za navigation plus i telefon od telematika to ubezpieczyciel zwróci kasę czy raczej się wypnie??

pozdrawiam
"strzępek nerwów"

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 22 paź 2010, 15:49

raistlin, co ty mailes za policjantow?bez obrazy funkcjonariuszy ale ci to musieli byc ewidentnie prosci...jak mozna zostawic przedmiot przestepstwa i dowod w sprawie na lasce i neilasce losu?przeciez oni to powinni zabezpieczyc najpierw u siebie a dopiero potem po zgodzie prokuratora wydac tobie

Awatar użytkownika
Darek_v6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Darek
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.5TDI BAU 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Darek_v6 » 22 paź 2010, 15:59

A zrobili chociaż zdjęcia, spisali straty i posciagali odciski??? Mi poprzednią A4 okradziono ze wszystkiego, ale wtedy policja była tego dnia 3 razy u mnie i wszystko pospisywali, porobili fotki i sciągali jakieś slady biologiczne... Niestety ślad po skradzionych rzeczach zaginął :-/

Współczuje Ci.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Skradzione auta i przedmioty”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl