[Audi A6 C5 2.5TDI] stan silnika krytyczny
[Audi A6 C5 2.5TDI] stan silnika krytyczny
Witam was chce was przestrzec przed jedną A6 którą chciałem zakupić w niedziele. Pojechałem tam i po pierwsze właściciel bardzo bardzo nie miły przeklinał na nas a zwłaszcza jak załączyłem laptopa aby auto podpiąć. Silnik do remontu wałki do wymiany bardzo głośno klekotały i było widać wytarcia na nich przez korek wlewu oleju po podłączeniu auta do laptopa okazało się że mocno był cofnięty licznik i masa błędów w silniku. To tyle odradzam Pozdrawiam http://otomoto.pl/audi-a6-C15222180.html
Kupując A6 z tego rocznika (tak samo jak każde inne auto mające 13 lat) musisz być przygotowany na to ,że za auto dasz 18 tyś a za remonty wydasz lekko 1/4 tej ceny. Ja kupowałem auto od niemieckiego adwokata faceta lat 65 mówiącego ja ja igła a w ciągu roku wydałem 7 tyś na remonty. Ale jak ją sobie porobisz to masz na parę lat spokój i wygodne komfortowe auto. Gdyby koleś napisał igła ,stan idealny itp to by można było mieć pretensje. Zresztą jadąc do audi 4x4 ze skórą za ta kasę można się było spodziewać niespodzianek

Panowie dirty i marcelli,
Człowiek w dobrej wierze pisze posta ku przestrodze innych. Chwała mu za to. Mam wrażenie, że nie oczekuje komentarzy w stylu, "sam sobie jesteś winien". Powinniśmy mu podziękować, żeby wiedział, że warto było pisać. ÂŚmiem twierdzić, że następnym razem nic nie napisze, bo będzie się spodziewał takich komentarzy jak wasze. Pogratulować wyczucia.
Człowiek w dobrej wierze pisze posta ku przestrodze innych. Chwała mu za to. Mam wrażenie, że nie oczekuje komentarzy w stylu, "sam sobie jesteś winien". Powinniśmy mu podziękować, żeby wiedział, że warto było pisać. ÂŚmiem twierdzić, że następnym razem nic nie napisze, bo będzie się spodziewał takich komentarzy jak wasze. Pogratulować wyczucia.
- eldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1993
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 137KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
zgadzam sie, nie jestem na kupnie ale może ktoś skorzystaRoger_35 pisze:Człowiek w dobrej wierze pisze posta ku przestrodze innych. Chwała mu za to. Mam wrażenie, że nie oczekuje komentarzy w stylu, "sam sobie jesteś winien"

p.s. czym sprawdzałeś przebieg, vcds ?
Była: A6/C4 - A6/C5 2,5TDI 150ps Quattro 1999r https://a6klub.pl
Jest: VW Passat B6 Hightline 2,0TDI 192ps 410nm DSG MOCCA Dynaudio MFD2 DVD . . .
Jest: VW Passat B6 Hightline 2,0TDI 192ps 410nm DSG MOCCA Dynaudio MFD2 DVD . . .
Dokładnie. Panowie kupiłem właśnie wczoraj A6 99r 2.5TDI w skórze itp za 16,5tys serwisowana do 2007r po wymianie zawieszenia rozrządu przepływomierza i czegoś tam jeszcze Jak narazie silnik elegancko chodzi cicho płynnie nawet w trasie się spisał rano przy przymrozku bez problemu zapalił tylko przez 3 sekundy głośniej chodził a później normalnie i za 100zł paliwa zrobiłem 370km z tego 150 w trasie więc z spalaniem nie ma tak źle ja raczej spokojnie jeżdzę Z tego co go podpinałem pod kompa to zero błędów odkręciłem korek wlewu oleju i mocną latarką poświeciłem i nie widać jakiś wytarć.
- withold
- Forum Audi A6 / A7
Samochód jest teraz w tym ogłoszeniu :arrow: http://otomoto.pl/audi-a6-quattro-klima ... 68565.html
Chętnie (oczywiście nieodpłatnie) wyretuszuję zdjęcia, chętnych zapraszam na GG i PM