wzmacniacz mam w bagażniku ASK już mi sprawdzili. w pt byłem u faceta w krakowie za mmi high z navi 5000złmattqq pisze:nie do konca. nie ma wzmacniacza w bagazniku po lewej, nie ma tez na 99% swiatlowodow. wymiana MMI z basic na HIGH w tym przypadku to minimum 1700 funa (przy dobrych kontaktach, inaczej podchodzi pod 2 kola!)
ps: od kiedy mmi basic oznacza posiadanie wzmacniacza?
jeszcze mi się nie zdarzyło żebym zalał do pełna i tylko po mieście to wyjeżdził bo audi robię długie trasy. ale wiem że jak zaleje za 40funta- 32litry to robię tylko po mieście między 200 a 230mil czyli na pełnym zbiorniku powinno być jakie 500-550milmattqq pisze:]acslinky82[/b]: po zalaniu do pelna - ile mil robisz na pelnym baku *(pytam o jazde miejska)
zaznaczam przy tym,że leje tylko v-powera z shella, a olej zmieniam co 6.5tys mil-podobno ma to znaczenie przy spalaniu
[ Dodano: 2010-07-26, 01:11 ]
z tym wzmacniaczem to chyba nie do końca jest tak jak piszesz. Owszem w avancie wzmacniacz jest po lewej stronie i po zdjęciu pokrywy można go zobaczyć razem z navi,dvd itd tak samo w sedanie gdy mamy mmi high.mattqq pisze:nie do konca. nie ma wzmacniacza w bagazniku po lewej, nie ma tez na 99% swiatlowodow. wymiana MMI z basic na HIGH w tym przypadku to minimum 1700 funa (przy dobrych kontaktach, inaczej podchodzi pod 2 kola!)
ps: od kiedy mmi basic oznacza posiadanie wzmacniacza?
Natomiast jeśli nie mamy high w sedanie i nie mamy navi w bagażniku,a mamy wzmacniacz to nie ma go po lewej stronie pod pokrywą. Możemy go dopiero zobaczyć po zdemotowaniu całego obicia bagażnika. Dlatego przy wrzucaniu navi do bagażnika musimy wymienić całe lewe obicie i zamontować stelaż na który przenosimy wzmacniacz i montuje my navi,dvd,tuner,itd
dokładnie tak jak piszeszfabiano82 pisze:Jezeli ma dsp sound system czyli 10 glosnikow wtedy na 100% jest wzmacniacz z tego co wiem jest schowany bo sam przerabiam temat i koles ktory zajmoje sie wymiana mmi wkasnie powoiedzial ze wzmak jest tyle ze niewidoczny :-P
Ja wiem to od faceta który ma firmę w Anglii zajmującą się tego rodzaju przeróbkami i jest dobrze znany jako ekspert na audiforum.us czy audiforums.com w sprawach retrofit'u audi nick CraigB. To adres jego strony jak by ktoś z uk potrzebował pomocy www.tclsatnav.com