[A6/C5] Wymiana termostatu AVF.
[A6/C5] Wymiana termostatu AVF.
Witam.Czy trzeba odkręcać alternator aby zdemontować termostat w AVF?Bo spojrzałem tam dzisiaj i bardzo ciasno tam jest.Wolałbym nie ruszać alternatora.Ale jeśli będzie trzeba to jak go zdemontować?I jeszcze jedno pytanko jak zdemontuję termostat to cały płyn z układu chłodzenia zejdzie?
No i wreszcie jestem po wymianie płynu chłodzącego oraz termostatu. Niestety nie wiem czy wszystko po tej wymianie jest w porządku. Temperatura na wskaźniku 90 stopni sprawdziłem przewody chłodnicy górny gorący dolny zimny płyn w zbiorniczku wyrównawczym gorący.Zastosowałem koncentrat Prestone oraz płukanka do układu chłodzenia tej samej firmy.Wlazło mi 4 litry koncentratu i około 2 litry wody destylowanej.Dla mnie coś mało.Czy tak powinno być że dolny przewód od chłodnicy powinien być zimny? Dodatkowo natrafiłem na coś dziwnego przewody paliwowe tez były ciepłe nie sprawdziłem tego wcześniej czy tak się działo.Chodzi a te dwa przewody które wchodzą w ten plastik na filtrze paliwa. Prosze o opinię i wypowiedzi na ten temat.